Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

12 velkomstdrinker til bryllupet

Den magiske seremonien er overstått, og nervene er erstattet av ren lykkerus. Nå er det på tide å gi bryllupsgjestene en fantastisk opplevelse også. Den rette velkomstdrinken kan være med på å sette den riktige stemningen, og får gjestene til å føle seg velkommen.
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

CEO & Eier
1646050212_velkomstdrinker_bryllup

Hvorfor velkomstdrink?

Velkomstdrinken er med på å skape førsteinntrykket av festen som kommer. Den sørger for å holde energien og humøret blant gjestene oppe, korter ned ventetiden og gir dem en anledning til å mingle og bli kjent.

Velkomstdrinken har fra tidligere vært ansett som en aperitiff, altså en appetittvekker. Den skal skjerpe sansene og smaksløkene, og skulle derfor ikke være for søt eller for sur. Derfor har det tradisjonelt vært vanlig med tørre hvitviner eller champagne, men vi heier på å velge akkurat den velkomstdrinken som passer til egen smak.

Uansett stil skal vi gi inspirasjon, eller skal vi si drinkspirasjon, til alle typer bryllup. Her vil du også få tips til småretter som passer perfekt til hver enkelt drink.

Sprudlende klassiker

Et kaldt glass med champagne, cava eller prosecco er en klassisk aperitiff til bryllupsfesten. Det vanlige er å regne med at det går cirka 6 gjester per flaske til velkomstdrinken.

Vintage glamour à la The Great Gatsby

En måte å gjøre dette litt mer iøynefallende på er å servere en champagnecocktail i vintagestil. Velg brede cocktailglass i stedet for tradisjonelle høye champagneglass. Hvis du vil ta det enda et nivå opp, stable glassene i en pyramide og hell boblene over for dramatisk effekt.

Blandede bobler

Vil du tilføre en liten twist til boblene kan du forvandle drinken til en Kir Royale ved å blande inn noen dråper Chambord (bringebærlikør lagd av konjakk). Eller lag mimosa ved å blande inn appelsinjuice. Mimosa kalles gjerne verdens enkleste drink, og er perfekt når du skal servere til mange gjester. For prikken over i-en kan du pynte med appelsinskiver eller jordbær.

En annen champagnedrink som egner seg kjempefint som velkomstdrink er The Hummingbird. Bland champagne med litt hylleblomstlikør, club soda eller Farris, og pynt med bringebær. Flott å se på, og smaker helt fantastisk.

Forslag til fingermat: Kanapeer og champagne passer til hverandre som brud og brudgom. Crostini, altså små skiver grillet eller ristet brød med forskjellig pålegg passer også perfekt. Ost og kjeks er et annet populært og velsmakende alternativ.

Bobler på budsjett

Velkomstdrinken trenger verken være dyr, tidkrevende eller avansert. Det viktigste er at gjestene får noe godt å leske seg på mens de venter.

Musserende

Server den musserende vinen som den er, gjerne av rosé-typen for den romantiske fargen. Eller så kan den piffes opp med bær, fruktbiter, juice eller puré. Wine Spritzer blir ofte brukt som velkomstdrink, alt du behøver er vin etter ønske som toppes med Sprite eller lignende.

Punsj

Hvis du er på utkikk etter en spennende og rimelig velkomstdrink, er punsj et supert alternativ. Server drinken i store boller, eller stilige drikkedispensere med kran. Punsj er enkelt å lage både med og uten alkohol, og med smaker som passer alle. Ha gjerne oppi masse deilig frukt for ekstra farge og smak. Husk at en punsj skal være verken for sur eller søt, for sterk eller for svak. Tenk at det er noe alle skal kunne forsyne seg flere ganger av, så det kan være greit å ikke lage den altfor sterk.

Sider

Sider er et mindre kostbart alternativ til champagne. Velg gjerne sider av god kvalitet, mindre alkohol behøver ikke gå på bekostning av smaken. Vær på utkikk etter spennende lokale varianter, her kan du finne noe som er både kortreist og godt. Server i høye champagneglass hvis du går for luksusfølelsen.

Forslag til fingermat: Miniburgere, også kjent som sliders. Lefserull med forskjellig innhold er alltid populært.

Svale drinker til sommerbryllupet

Sørg for at gjestene ikke smelter i sommersola, imponer dem med en avkjølende og frisk velkomstdrink.

Iste

En herlig forfriskende drink å nyte i midtsommerbryllupet. Du kan tilpasse drinken med mange ulike kombinasjoner av smaker, med eller uten alkohol, for å skape den perfekte match til bryllupet ditt. Mulighetene er mange, og du kan velge mellom svart te, grønn te eller frukt-te som base. Serveres i høye glass med masse is for å få fram den gode smaken.

Mojitos

En humørspreder av en drink. Det er ikke uten grunn at mojitoen er en storfavoritt i cocktailbaren. Den er crisp og kjølig, og er derfor super å nippe til i varmen. Et tips her kan være å ikke gjøre drinkene for sterke. Spar på alkoholen, men ikke på smaken. Det finnes også mange herlige oppskrifter der ute til gjestene som foretrekker drinken helt uten sterke dråper. Lag en fantastisk virgin mojito ved å blande club soda, vann, sukker, limejuice, knust is og salt. Dere kan gjerne mikse opp den tradisjonelle mojitoen med andre smaker, og lage deres egen signaturdrink.

Moscow mule

Den klassiske Moscow Mule serveres med vodka, men en supergod vri er å bruke gin i stedet. For å lage denne drinken trenger du i tillegg limejuice, ingefærøl og isbiter. Til pynt kan du ha lime- eller sitronskiver og eventuelt frisk mynte. Ved å tilsette frukt og bær i drinken blir den ekstra frisk og sommerlig.

Tips: Om dere velger å ha sterke dråper i velkomstdrinken, så husk å ha rikelig med alkoholfri drikke i tillegg. Når sommeren er på sitt varmeste, er det spesielt viktig å ha gode tørsteslukkere tilgjengelig. På den måten risikerer ikke gjestene å få i seg mer alkohol enn ønskelig før middagen.

Forslag til fingermat: Frisk frukt og bær, kremmerhus med popcorn eller annen snacks.

Drinker for de lekne

Hvorfor ikke tenke annerledes og leke seg litt med velkomstdrinken?

Smoothie

Smoothie er kanskje ikke det første du tenker på som velkomstdrink, men det er faktisk ikke en så dum idé. For det første er smoothie populært blant både voksne og barn, og for det andre er de mettende, og vil kunne stille gjestenes appetitt en god stund. Et kjempefint alternativ hvis det er mye tid mellom seremonien og bryllupsfesten. Om det skal være én type smoothie eller mange forskjellige er opp til deg – her er mulighetene mange både i farger og smak. Fra de supersøte til de syrlige og friske, la gjestene velge det de liker best. De kommer til å elske det!

Iskaffe

Bland sterk kaffe, isbiter og kaffelikør. Og hvorfor ikke toppe det med krem eller iskrem, nøtter eller revet sjokolade? Her kan du også la gjestene velge topping selv. Et stilig sugerør setter kronen på verket. Dette er en skikkelig kosedrink, som også metter.

Hvis du vil gå for en mer sofistikert kaffedrink kan du prøve en Espresso Martini, med espresso/mørkbrent kaffe, vodka, kaffelikør og isbiter. Eller server en alkoholfri Espresso tonic med espresso, tonic, isbiter og dråper av sitron og appelsin (her kan du bytte ut sitrusdråper med gin, hvis du vil).

Forslag til fingermat: Søte eller salte muffins, scones eller kjeks. Alt dette kan lages på forhånd, gir passe store munnfuller, og er enkelt både å servere og spise.

Finn varmen i vinterbryllupet

Gløgg

Få varmen i kroppen med het, krydret gløgg. Lag en velkomst gjestene sent vil glemme, med brennende fakler, tykke pledd og deilig gløgg i rause kopper. Hakkede mandler og rosiner hører selvfølgelig til. Det enkleste er å kjøpe ferdig gløgg, men det er heller ikke vanskelig å lage selv – og den blir best om den lages litt i forveien. Gløgg funker dessuten like godt både med og uten alkohol, så dette er en drink som alle kan kose seg med.

Vinterlig Aperol Spritz

Sett stemningen i januarbryllupet med vinterversjonen av Aperol Spritz. Mange forbinder denne friske drinken med sommer og sol, så det er ikke usannsynlig denne varianten kan være med på å skape varme følelser i den kalde, fine tida. Alt du trenger for å lage denne velkomstdrinken er Aperol, prosecco, tranebærjuice, club soda og is. En appelsinskive og en liten kvist med rosmarin gjør den ekstra festlig.

Forslag til fingermat: Nøtter og tørket frukt, en deilig krydderkake eller nøttebrød med noe godt på.

Behøver du flere forslag til fingermat til bryllupsfesten? Se vår store oversikt her.

Helt til slutt: det er lett å føle seg presset til å servere noe som overstiger budsjettet dere har satt, men velg heller den velkomstdrinken som passer til deres bryllupsfest, gjesteliste og budsjett. Om dere ønsker å servere bobler eller iskaffe eller noe helt annet, sørg for at det er en drink som gjestene vil elske.

følg oss

Mer inspirasjon?

Riskasting på brudepar

Hvordan skaper vi best mulig stemning i bryllupet vårt?

Dere ønsker selvfølgelig at gjestene skal synes at bryllupet deres er helt enestående. Hvordan lager dere et bryllup som snakkes om i årevis? Svaret er enkelt; sørg for at gjestene deres blir mette og utørste, og at de har det gøy!

Person venter på å bli servert middag på oppdekket bord

10 tips til en minneverdig bryllupsmiddag

Når dere planlegger et bryllup, må dere koordinere både små og store elementer. Kjole og hår, lokale og fotograf for å nevne noen. Det kan være lett å glemme noe av det aller viktigste: hva er det som virkelig kommer til å gjøre dette til en minnerik dag?

Velkomstdrinker på et bord
ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.