Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

10 tips til en minneverdig bryllupsmiddag

Når dere planlegger et bryllup, må dere koordinere både små og store elementer. Kjole og hår, lokale og fotograf for å nevne noen. Det kan være lett å glemme noe av det aller viktigste: hva er det som virkelig kommer til å gjøre dette til en minnerik dag?
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

CEO & Eier
1521018095_rawpixel-com-243096

Det er Ikke bare brudeparet som skal kose seg, dere vil også sørge for en fantastisk dag for gjestene deres. Noe av det som går igjen når man spør gjestene om hva de husker best er faktisk veldig enkelt: mat, drikke og stemning. Det er sjelden noen nevner den forseggjorte kurven på doen, eller de fine serviettringene. Det betyr ikke at de små detaljene ikke har noen betydning, men det kan kanskje være greit å ha i bakhodet når man prioriterer hva man bruker tid og penger på?

Bryllupsmiddagen

Det finnes mange måter å servere god mat på. En grillbuffet kan være like vellykket som en 5-retters middag. Dette kan dere gjøre for å sikre at maten blir vellykket: 

  1. Prøvesmak! Så langt det lar seg gjennomføre, kjør en testmiddag. Da har man muligheten til å ombestemme seg, hvis det er noe som ikke helt klaffer.
  2. Tenk litt på logistikken rundt varm mat. Hvordan skal den holdes varm til gjestene begynner å spise?
  3. Tenk ordentlig gjennom programmet for dagen; vil gjestene på noe tidspunkt bli sultne? Det er vanlig å servere fingermat mellom vielse og middag, og nattmat hvis man holder på ut i de små timer. Da vil dere være sikre på at alles humør er på topp gjennom dagen.
  4. Husk å ta høyde for allergier og matintoleranser.
  5. Sørg for at porsjonene er store nok til at gjestene blir mette.

Drikke til bryllupet

Ta stilling til om dere ønsker alkoholservering eller ikke. Og hvis dere serverer alkohol, hvordan vil dere gjøre det? Her er det viktig å ta hensyn til alles ganer.

  1. Vi sier det igjen: prøvesmak! For eksempel vil en rødvin som smaker godt alene, ikke nødvendigvis passe sammen med maten dere har valgt.
  2. Man behøver alltid alkoholfrie alternativer. Husk på at det finnes mye mer spennende drikke enn brus. Gode eplemoster og juicer, alkoholfri vin og øl. Spenstige saft-varianter kan også være et bra valg. Hvorfor ikke prøve ingefærøl til desserten?
  3. Pass på at dere ikke går tom for drikke. Det er bedre å kjøpe for mye, og eventuelt selge det etterpå. Man kan som regel returnere 10-20 % av innkjøpet på Vinmonopolet, minus brennevin. Ta en prat med ditt lokale Vinmonopol for å sjekke hva de kan gjøre for dere.
  4. Vil fri bar være den beste løsningen? Stemningen kan faktisk bli FOR høy…
  5. Hvis dere skal servere drinker i bryllupet, velg gjerne ut 2-5 signaturdrinker på forhånd. Ta høyde for at noen liker bittert, mens andre liker søtt. Variasjon er stikkordet. Morsomme navneforslag til drinkene har vi samlet her.

Og husk: ta dere tid til noen pauser under middagen, det blir en lang dag.

 

følg oss

Mer inspirasjon?

Velkomstdrinker på et bord

12 velkomstdrinker til bryllupet

Den magiske seremonien er overstått, og nervene er erstattet av ren lykkerus. Nå er det på tide å gi bryllupsgjestene en fantastisk opplevelse også. Den rette velkomstdrinken kan være med på å sette den riktige stemningen, og får gjestene til å føle seg velkommen.

En hvit brud foran en grønn busk med lilla blomster strekker seg mot en svevende tekopp og tekanne

Bryllupstrender for 2022

Usikker på hvordan trendene for bryllupsfeiringen utvikler seg? Dette er vår spådom for bryllup i 2022! La oss feire kjærligheten – på deres måte.

Person venter på å bli servert middag på oppdekket bord
ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.