Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Eventyrlig vinterbryllup

Utforsk vinterbryllup på Søstrene Storaas Hotell – Fra romantiske hestesledeturer til sjarmerende låvevielse, finn inspirasjon her!
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

Markedssjef
Vinterbryllup på Søstrene Storaas Hotell

Du trer forsiktig ut av hestesleden, og kjenner det knitre under penskoene idet de treffer bakken. Snøen har lagt seg over det gnistrende landskapet som stråler imot deg. Varmen fra faklene treffer de røde kinnene dine, og lyden av stemmer som summer inne i huset foran deg får pulsen til å slå litt fortere. Et dypt åndedrag av den friske vinterluften fyller lungene dine – en liten pustepause før eventyret begynner. Bli med oss inn i vinterbryllupets magi.

Hvorfor velge vinterbryllup?

I Norge er vi så heldige som har fire forskjellige årstider, og hver årstid byr på magiske øyeblikk som er perfekt å spille på lag med når du planlegger ditt bryllup. Her vil vi slå et slag for vinterbryllup og alle mulighetene som finnes ved å velge den kalde, fine tida. 

Flere og flere velger nå å kaste seg ut i vinterens magi ved å planlegge bryllupene sine mellom desember og mars – og ikke uten grunn! Vinteren byr på et blankt lerret som står klart til å fylles med utallige kreative ideer og dekorasjoner, og vi opplever et større spenn av fargevalg og konsepter enn ved de andre sesongene.  

Vi har tatt en prat med Søstrene Storaas hotell som har lang erfaring med snø og vinterbryllup, og Brudedrøm i Drøbak, og de har mange gode tips og råd å komme med til deg.  

Søstrene Storaas Hotell om natten under et vinterbryllup
Søstrene Storaas Hotell. Foto: Robin Tiller

Jondalens vintereventyr

415 meter over havet ligger det historiske hotellet Søstrene Storaas. Mange har gjennom årenes løp valgt å ha vinterbryllup her, og det med god grunn: med sin nærhet til fjellet er det sjelden de ser en vinter uten snø.  

De tre søstrene Else, Henriette og Solveig Storaas overtok hotellet i 2014 etter sine foreldre, og har etablert stedet som et personlig eventhotell hvor historier, god mat og bærekraft står sentralt. I resepsjonen finner du for eksempel krokodillen som spiste tipp-oldefars hund, en samtalestarter få kan konkurrere med.  

Søstrene Storaas utnytter Jondalens nydelige landskap som vakker bakgrunn for bilder og en stemningsfull ramme for seremonier, og har derfor blitt en populær destinasjon for norske bryllup

Brudepar holder hender under et vinterbryllup på en frossen innsjø dekket av snø mot lys blå himmel
Perfekt lyssetting på Buvannet for et nydelig vinterbryllup. Foto: Jessica Opgård
Søstrene Storaas Solveig, Else og Henriette sittende blant oransje blomster og smiler til hverandre
Søstrene Storaas f.v. Solveig, Else og Henriette.

Kort om Søstrene Storaas: 

  • Hotellet ble startet i 1990 av Jarle og Dea Storaas under navnet «Storaas kurs- og gjestegaard». 
  • På Søstrene Storaas jobber de hele tiden med å gjøre forbruket sitt så sirkulært som mulig. Storaas Gård, lokalisert rett bak hotellet, spiller en sentral rolle i denne strategien med kjøkkenhage, griser, sauer og høner som bidrar inn i matproduksjonen, eget komposteringsanlegg og egen produksjon av varme ved bruk av flisfyring.  
  • Hotellet er medlem av organisasjonen De Historiske, som har fokus på opplevelsesrik historiefortelling med fortiden som ramme.  
  • Søstrene Storaas-konsernet består av Søstrene Storaas hotell, event-, reise- og aktivitetsselskapet Brave og Sosiale Medie-selskapet Lyng. 
  • Hotellet tar på seg et gjennomsnitt av 25 bryllup pr. år fordelt på catering, lokalene på hotellet eller det unike lokalet Smeltehytta i Kongsberg sentrum, utover dette er helgene travelt opptatt med eventer og andre arrangementer, så vær tidlig ute med bestilling!  

Passer selbuvotter til brudekjolen?

Vi mener klart, ja! Kontraster har lenge vært en bryllupstrend. Så klassiske selbuvotter eller røffere vintersko mot en elegant brudekjole er kule detaljer som passer om vinteren, i tillegg holder du varmen.  

På Søstrene Storaas anbefaler de også en varm aperitiff etter vielsen, med bålpanne og fakler – kan det bli mer stemningsfullt enn det?  

«Om vinteren er Låven på hotellet et populært vielseslokale hvor gjestene blir møtt med en varm toddy på tunet med en gang de kommer ut, og brudeparet kan gå gjennom en passasje av stjerneskudd ned låvebrua.» Sier Linn Helen Haug, bryllupsansvarlig på Søstrene Storaas  

Under vielsen legger de ut saueskinnsfeller på stoler og benker, en detalj som egner seg utrolig godt til vinterbryllup. Hotellet sender også med noe varmt å drikke på til shooten.

Eplegløgg på vinterbryllup Søstrene Storaas
En varmende eplegløgg hos Søstrene Storaas. Foto: Jessica Opgård

Utleie av vintercape

Brud i vinterlandskap med kort hvit cape og brudebukett
Kort skreddersydd cape i ull fra Brudedrøm. Foto: Monica Hellem
Brud i vinterlandskap med hvit lang cape med hette
Lang cape med hette til utleie hos Brudedrøm. Foto: Aurora Torres, Atruweddings.

Daglig leder for Brudedrøm i Drøbak, Elin Henriksen Billing, forteller at det er populært å bruke cape over brudekjolen når det blir kaldt, og du kan få tak på nydelige vintercapes i ull både med og uten hette som holder deg god og varm. Har kjolen din fine detaljer nederst, så passer en kortere cape perfekt – den viser frem kjolens eleganse uten å skjule den.

Brudedrøm tilbyr både leie og skreddersøm av caper, boleroer og annet tilbehør til brudekjoler. Og vent, det er mer! Hun selger også brudekjoler fra Bianco Evento, en europeisk designer av høykvalitets budsjettvennlige brudekjoler. Flere og flere har også arvet flotte kjoler, eller funnet fantastiske bruktkupp på nettet. Brudedrøm kan skreddersy så den vil passe til både smak og passform – og samtidig gjør du noe godt for miljøet! Kanskje du kan benytte bestemors brudekjole likevel?

For brudgommen anbefaler de å bruke en stilren, tykkere kåpe i ull om vinteren. Ikke vær redd for å velge en annen farge enn sort, husk: kontraster er trendy!  

Vinterbryllup kan gi magiske bilder med snø, gnistrende sol eller blinkende stjerner. Når dere skal ta bilder ute kan det være lurt med et varmt lag under kjolen eller dressen, her fungerer ull like bra innerst som ytterst. 

Brud med hvit cape og pulsvanter i ull som holder en brudebukett
Hold deg varm på armene med skreddersydde pulsvanter i ull fra Brudedrøm. Foto: Monica Hellem
Brud i hvit cape tar på en frossen gren i et vinterbryllup
En nydelig cape som matcher pulsvantene. Alt fra Brudedrøm. Foto: Monica Hellem

Spark, ski eller fallskjerm?

På vinteren kan du leke deg med kreative transport-muligheter som kan gi kule, morsomme og eventyrlige bilder.  

Klassikeren er selvfølgelig hest og slede som tar dere fra vielse, rundt på shoot og til mottakelsen.  

«I sleden er det lurt å ha pakket noe å spise og drikke på, det fikser selvfølgelig vi. Kusken ordner varme tepper og skinn å sitte på. I tillegg til å være et flott element på bildene er det også fantastisk å kunne nyte et privat øyeblikk bare dere to mens sleden tar dere på en romantisk tur på området rundt hotellet.» sier Linn Helen. 

«Vi syns også det er utrolig gøy med andre kreative transportetapper som fremhever brudeparets egne interesser, f.eks. å bruke spark for de lekne eller ski for de som er glad i toppturer. Vi skal også ha et brudepar der brudgommen kommer hoppende inn til fredagssamlingen i fallskjerm, men det er for spesielt interesserte.»  

Vær gjest i eget bryllup

Uansett årstid og lokasjon har Søstrene Storaas ett viktig råd: vær gjest i eget bryllup!  

«I dette legger vi at dere som brudepar skal komme til dekket bord hvor detaljene, gjennomføring og opprydning tas hånd om av oss,» sier Linn Helen  

Hotellet kan organisere alt for deg med ryddige og oversiktlige bryllupspakker, og et nettverk av pålitelige underleverandører som dere kan nyte godt av under planleggingen. Dette betyr at du får tilgang til det meste du trenger – blomster, fotograf, mat og mye mer. Med denne bekymringsløse tilnærmingen kan du virkelig leve øyeblikket fullt ut og nyte hvert minutt av feiringen.  

«Til selve gjennomføringen har vi noen veldig spesifikke råd som vi anbefaler», fortsetter hun. «Det ene er å invitere gjestene allerede til fredagen. Da får alle, inkludert dere selv, muligheten til å lande og senke skuldrene før den store dagen. Mange har også gjester fra hele landet, eller hele verden, som ikke kjenner hverandre, og det gjør noe med stemningen på bryllupsdagen at alle har møttes dagen før. Om vinteren anbefaler vi en aktivitetsrunde ute hvor gjestene blir delt inn i lag konkurrerer i teambuildingsoppgaver, gjerne relatert til brudeparet. Etterpå blir det bespisning rundt bålpanna på tunet, gjerne en røffere meny, en kontrast til lørdagen, – alt handler jo om kontrastene – som våre hjemmelagde pølser med godt tilbehør.» 

«Og så har vi mange små-triks som gjør bryllupsdagen stress-fri, et av dem er å ha et gaverom som låses når festen er i gang, istedenfor et gavebord som må ryddes sammen ila. kvelden. På den måten kan dere nyte festen og trenger ikke tenke på gavene før dagen derpå. Da har dere god tid og kan nyte tiden sammen etter en deilig frokost.» 

Hvordan velge riktig?

Når man planlegger et bryllup dukker det stadig opp spørsmål som må besvares og avgjørelser som må tas, også her har Søstrene Storaas noen gode råd:  

«I planleggingsprosessen er det mange meninger som skal hensyntas, men et spørsmål som vi alltid stiller til brudepar, allerede før de har bestemt seg for bryllup hos oss, er: «Hva er det viktigste for dere?» Hvis dere svarer på dette spørsmålet først, blir det så mye enklere å ta avgjørelser etterpå. Et bryllup er så personlig og ingen er like, så det er viktig å sørge for at de samarbeidspartnerne dere velger kan være med på å gjennomføre deres visjon.»  

«Så, når dere skal velge lokasjon, kjenn etter om kjemien er der, om du fikk sommerfuglene i magen eller ikke. Stemmer dette for dere som par? Husk og lytt til magefølelsen, vær nysgjerrig og still spørsmål. Vi setter stor pris på ærlighet og elsker å bli utfordret», avslutter Linn Helen Haug.

Kusken Olav Andres og hester på Søstrene Storaas Hotell
Kusken Olav Andres med hestene på Søstrene Storaas Hotell

Vil du vite mer om Søstrene Storaas Hotell?

Finn din drømmekjole hos Brudedrøm

følg oss

Ditt bryllup, din kontroll

Kickstart planleggingen med vårt GRATIS bryllupsverktøy!

Mer inspirasjon?

Et brudepar holder hendene på en salmebok for å velge salmer i bryllup

Salmer til bryllup

Stemningsfulle salmer er en viktig del av den kirkelige vielsen, og er med på å sette en vakker ramme rundt bryllupet. Vi har dykket inn i salmeboka, og satt sammen en oversikt som inneholder noe for ethvert brudepar.

To gifteringer i gull der den ene har tre diamanter

Hvilke gifteringer skal du velge?

Å velge gifteringer virker kanskje enkelt, men det er flere ting å ta hensyn til før du bestemmer deg. Vi har snakket med smykkestudioet Wabi Sabi for å bli litt klokere i det enorme utvalget som finnes i dagens marked. La oss ta en titt på hva de hadde å si!

To smilende jenter i sort tskjorte

Den nye Bryllupshjelperen

Vi er stolte av å presentere den nye Bryllupshjelperen! Etter å ha overtatt i 2023, har vi satt fart! Vi har gitt siden en makeover, knyttet sterke bånd med leverandører og fått bedriften tilbake på kartet!

ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.