Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Hvor mye koster en brudebukett?

Alt har som kjent sin pris, også brudebuketten. Men den behøver slett ikke koste skjorta, hvis du ikke absolutt vil. Vi forteller deg hvilke hensyn du kan ta for at du skal ende opp med en bukett – og prislapp, du vil bli fornøyd med!
Picture of bh_admin

bh_admin

Без-названия-55

Blomster er ofte selvskreven pynt på bryllupsdagen, og de fleste bruder ønsker i tillegg å smykke seg med en vakker brudebukett. Under bryllupsplanleggingen er det ikke uvanlig at det dukker opp noen overraskelser underveis, spesielt når det kommer til budsjett. «Skal vi virkelig bruke så mye på blomster, de visner jo like etterpå uansett?» Joda, ting koster, men så er det jo også sånn at dette er noe som skjer en gang i livet. Og hvis blomster er viktig for dere er det absolutt verdt å holde av litt av budsjettet til dette.

Se vår bildespesial med forskjellige brudebuketter og pris, nederst i artikkelen!

Jakten på brudebuketten


Foto: Rawpixel, Unsplash

Brudebuketter fås i mange slags ulike størrelser og utforminger. Noen er fornøyd med det helt enkle, mens andre ønsker at den skal skreddersys til å passe tema, kjole, personlighet og utseende. Det finnes bruder som ramler innom blomsterbutikken et par timer før de skal i rådhuset, og så har du de som har trålet Pinterest i flere måneder i forveien på jakt etter den ultimate buketten. Da sier det seg selv at prisen vil kunne variere ganske mye. Men finnes det overhode noen snittpris, en form for rettesnor vordende bruder kan følge? Vi har spurt flere blomsterdekoratører om nettopp dette, og om hva man kan gjøre for å ikke gjøre det dyrere enn nødvendig.

Vil du ha hjelp med bryllupsplanleggingen? Prøv vår digitale bryllupsplanlegger – alt på et sted.

Mange hensyn å ta

Akkurat det med en gjennomsnittlig pris viser seg å være vanskelig å gi noe klart svar på. Noen blomsterforhandlere oppgir fra 1500-2000 kr, andre fra 2500 og opp til 3500 kr, og for spesialbuketter kan prisen bli enda høyere. Og det finnes selvfølgelig bruder som også bruker mindre enn dette.

Hvordan prisen på brudebuketten beregnes, kommer helt an på disse punktene

TYPE BLOMSTER
Blomstene som brukes i brudebuketten er gjerne av aller beste kvalitet. Hvilken sort du vil ha spiller en stor rolle for prisen; det koster mer for roser enn tulipaner, for eksempel. Og skal du ha spesialroser, er det dyrere enn vanlige buntroser igjen. Et enkelt sparetips er å fylle på med grønt mellom blomstene Det vil resultere i både en luftigere bukett og en noe lavere pris.

SESONG
Ønsker du blomster som ikke er i sesong nå, må de bestilles langveisfra. Dette vil så klart koste ekstra. Og kanskje skal du bare ha et par-tre av disse i brudebuketten, mens de må bestilles samlet i bunter på ti. Da må blomsterforhandleren helst kunne selge disse også, uten et for stort tap. Du kan jo tenke over hvor viktig det er at det er akkurat de blomstene? Finnes det kanskje andre i sesong som kan være like fine? Spør gjerne dekoratøren om råd.

STØRRELSE
Hvor stor buketten skal være, er selvfølgelig et viktig element å ta med i beregningen. Ønsker du en liten og rund bukett, eller ser du for deg en mer omfangsrik variant? Lange eller dråpeformede brudebuketter vil kanskje kreve et større antall blomster, samt flere arbeidstimer.

TIDSBRUK
Er buketten en komplisert kreasjon, vil det også ta lenger tid å sette den sammen. Og noen brudebuketter er de reneste kunstverk! Tiden det tar å sette sammen en brudebukett, har faktisk mer å si enn hvilke blomster man velger. I tillegg har bruden gjerne møter med dekoratøren i forkant, der du får gode råd som tar hensyn til kjole, sesong, utseende og så videre.

HÅNDVERK
Blomsterdekoratører er dyktige fagfolk, og vil gjøre sitt ytterste for at du skal bli fornøyd på denne spesielle dagen. Du betaler for erfaringen og tryggheten i deres tjenester. De er spesialister på sitt felt, og vet hvilke teknikker som skal til for å sette sammen en brudebukett.

Er en vanlig bukett billigere?

Mange lurer på om buketten blir billigere om de ikke nevner at det skal være brudebukett. Det er den i utgangspunktet ikke. En vanlig rund bukett er uansett billigere enn en som er mer komplisert, uavhengig om den er til brud eller ikke. En brudebukett utformes spesielt med tanke på at den skal holde. En alminnelig bukett snittes bare, fordi den er beregnet til å sette i vase. En ekte brudebukett har de strengeste krav til håndverk og kvalitet, noe som selvfølgelig er med på å heve prisen. Her er det ikke rom for feil! Men selvfølgelig kan du gå for en alminnelig (men ikke nødvendigvis mindre vakker) bukett, og være strålende fornøyd med det. Det kommer helt an på hvilke krav og ønsker du har selv.

Noen plukker markblomster som de bruker i både bordpynt og bukett, mens andre kan finne på å bruke tusenvis av kroner på blomster i bryllupet sitt. Alt kommer altså an på hvor mye du har lyst til å bruke, det er nemlig helt valgfritt!

Eksempler på brudebuketter og pris

Vi vi takke alle brudeparene og fotografene som har bidratt med forskjellige bukettvarianter og prisinformasjon!
 
Venstre: 800,-, foto: Jon Sandbu. Høyre: 1300,- inkludert 4 knapphullsblomster, foto: Jeanette Pedersen


Venstre: 1250,-, foto: Olga Shavrina. Høyre: 1500,-, foto: Cassandra Skjæret


Venstre: 1500,-, foto: Første Foto. Høyre: 2000,-, foto: Ida Bjørkås


Venstre: 2500,-, foto: Helena Miller. Høyre: 4000,-, foto: Heidi Ude


Venstre: 3000,- inkludert 3 knapphullsblomster, foto: Taral Jansen. Midten: 4500,-. Høyre: 5000,-.

følg oss

Ditt bryllup, din kontroll

Kickstart planleggingen med vårt GRATIS bryllupsverktøy!

Mer inspirasjon?

To gullringer liggende oppå hverandre på en grå stein

Bryllupsbudsjett – tanker 1 år etter

Å sette opp et realistisk bryllupsbudsjett, og i tillegg holde seg til det, er ikke bare, bare. Vi har spurt et knippe erfarne bruder med ulike budsjett om hvordan de taklet dette: Ville de fordelt pengene annerledes, hvis de kunne gjort det på nytt? Hvilke overraskelser fikk de, og hva er deres beste tips når det gjelder å holde styr på alle postene?

ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.