Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

10 gjør det selv-tips til bryllupet

Synes du ventetiden til bryllupet føles altfor lang? Da er det ingen grunn til å gå hjemme og trippe, det er nemlig mye du kan lage selv mens du venter. Og for at du skal bli ekstra inspirert, har vi samlet våre beste gjør det selv-tips (DIY) til deg.
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

CEO & Eier
Без-названия-65

Tiden snegler seg av gårde. Du teller uker og dager, og kjenner at det klør i fingrene etter å gjøre NOE. Ikke fortvil! Benytt heller anledningen til å la kreativiteten blomstre. Det finnes et hav av herlige bryllupsprosjekt der ute, som bare venter på å bli påbegynt.

Trykksaker

Det mest lettvinte er å bestille alt av trykksaker til bryllupet, men det er noe eget ved det som er hjemmelaget. Invitasjoner, bordkort og takkekort kan bestilles som ferdig design og gjøres personlig med egne bilder, eller man kan lage de helt selv. Mangler du inspirasjon er det drøssevis av ideer å hente der ute. Når du har bestemt deg for tema, er det bare å boltre seg fritt med papir, saks og lim. Lek deg med stempel, vakre bånd, stickers og teip i vakre farger og mønstre. Og hva med å forsegle konvolutten med et stilig vokssegl?


Voksstempel finner du hos Festutstyr, bruk rabattkoden “bryllupsdekor”!

Du velger selv hvilket nivå du vil legge deg på, men det finnes så mange smarte hjelpemidler at selv de med stryk i kunst og håndverk kan få et lekkert resultat. Det er kun fantasien som stopper deg her!

Pynt til bordene

Å lage bordpynt er et gøyalt prosjekt, og mulighetene er mange. Begynn for eksempel med å ta vare på barnemat/syltetøyglass som kan brukes som lykter. Pynt dem med bånd eller glitter, eller lag frostede glass ved hjelp av frostspray. Tomme vinflasker og hermetikkbokser kan forvandles til nydelige vaser ved hjelp av litt gullfarge eller andre farger som passer deres tema.

Kongler og vinkorker kan bli flotte holdere for bordkort. Dekorer flate steiner, eller finn en passe tykk gren og kutt den opp i små brikker, og skriv gjestenes navn på.

Gjestemagasin

Et lite magasin eller hefte er en hyggelig overraskelse ved bordet, og kan inneholde så mangt. Et fint tips er å skrive en liten snutt om hver enkelt gjest, så alle vet hvem hver enkelt er. Presentasjonen trenger ikke å være spesielt lang, og behøver heller ikke være så veldig høytidelig. Navn og tilknytning til brudeparet bør være med, men ellers står dere fritt. For at gjestene lett skal kjenne igjen hverandre kan dere velge å ta med bilde i tillegg, ellers er en kopi av bordplanen en smart måte å få oversikt på.

En annen variant er å presentere dere selv, hvordan dere møttes, og hvorfor nettopp dere er perfekt for hverandre. Skal dere ha sanger under middagen kan disse passe fint å ha med her.

Pynt til midtgangen

Det beste her er å holde det enkelt, spesielt hvis dere gifter dere i kirken. Ta gjerne kontakt med presten for å høre om de har noen retningslinjer, da enkelte kirker har noen begrensninger. Pynten bør være lett både å montere og rydde bort. Mange sverger til tyll eller andre lette stoffer, gjerne i kombinasjon med blomster. Ballonger er festlig og fint, men kanskje ikke førstevalget i et kirkebryllup.

Hvis du tenker å lage pynten i forkant, er det supert å bruke tørkede blomster, eller blomster i stoff. Da kan du gjøre klar små buketter i god tid, så slipper du å stresse med det på selve dagen. I stedet for å henge pynten på stoler og benker, kan større potter på gulvet gjøre susen. De har også den fordelen at de kan gjenbrukes i festlokalet senere.

Konfetti

Hvis dere vil ha litt liv på kirketrappa, kan du fylle små poser med konfetti som gjestene kan kaste etter vielsen. Posene kan fylles med så mangt: puffet ris, solsikkefrø, havregryn eller blader av tørkede blomster. Det går også an å stanse ut små biter av tørkede blader med hullmaskin. Eller kjøp inn såpebobler for å dele ut til gjestene; bare sørg for at de er av den typen som ikke lager flekker på klærne. Enkelte kirker kan ha forbud mot å kaste ting utenfor trappa, men wedding streamers gir også en fin effekt. De lages ved å feste tøyremser eller papirstrimler på en pinne, som viftes mot brudeparet.

Vakker blomsterkonfetti kan du også lage på egen hånd:

  • Tørk blomsterhoder i fargeskalaer du ønsker deg.
  • Om blomsterhodene skal bevares, bør blomstene tørkes mens de ennå er friske og pene. Skal du kun bruke kronbladene, kan du nyte dem en stund før de henges til tørk.
  • Fordel konfettien i kremmerhus (av for eksempel sider fra gamle bøker eller print ut egne) eller papirposer i en kurv.
  • Sørg for at noen deler ut konfettien og gir beskjed om at den skal kastes når vielsen er gjennomført.

Vår leverandør Flowerline har nydelige og miljøvennlige esker som er perfekte til å dele ut konfetti i!

Skilt

Egne skilt er et sjarmerende innslag på bryllupsdagen. Ønsk gjestene velkommen til seremonistedet og lokalet, vis vei til baren og dansegulvet, eller finn på ditt eget budskap. Skilt er enkelt å lage, og i tillegg koster det nesten ingenting. Alt du trenger er noen plankebiter og litt maling.


Foto: Photo 4U

Mange bruker drivved for å få det rette, rustikke uttrykket. Ta turen ut i fjæra, så kan det hende du finner gull! Eller slitt tre, i dette tilfellet. Deretter er det bare å sette i gang med å male, frese eller gravere inn tekst og budskap. En annen fin variant er å lage skilt av paller, som settes på høykant.

Drømmefangere og girlandere

Både drømmefangere og girlandere er en effektfull måte å pynte opp et uteområde på, men de er også kjempefine innendørs. Du kan få de fiks ferdig, eller du kan sanke det du trenger i naturen, som tøyelige kvister, blader og kongler, eller rett og slett bruke fargetema hvis dere har bestemt dere for det. Prøv deg fram med tråder i ulike farger, lag vakre mønstre eller la dem henge fritt. Heklebrikker, tyll, fjær og vakre bånd er også fine elementer bruke her.

Backdrop


Foto: Photo 4U

Hvis dere gifter dere et annet sted enn i kirken, hva med å kreere deres egen backdrop? Backdrop kan man også kjøpe ferdig, eller man kan lage den helt selv! Det kan også brukes som fotovegg, som gjestene kan foreviges foran. Det første du må bestemme deg for, er om det skal henges opp, eller stå av seg selv.

Skal den henges opp, kan du enkelt bruke en gardinstang, og henge det du vil over: lette gardiner, tyll, fargerike tøyremser, dekorative kvister og blader, eller snorer med stoffblomster, skjell eller papirfigurer.

For de som vil ha det stående, er det forholdsvis fort gjort å snekre en ramme. En annen mulighet er å dekorere en skjermvegg.

Nødkurv til badet

En nødkurv til gjestene inne på toalettet er ikke så dumt. Begynn med å planlegge hva den skal inneholde, samt gjøre innkjøp. I kurven skal det være nyttige ting gjestene kan få bruk for: paracet, gnagsårplaster, bind og tamponger, klesrulle, hårspray, hårnåler, håndkrem, klar neglelakk (til raknede strømper), neglefil, tyggis og sikkerhetsnåler er kjekt å ha. Legg det i en dekorativ kurv, og skriv en liten hilsen.

Aktivitetspakke til barna

Om dere inviterer barn i bryllupet er dette en super måte å få dem til å holde seg rolige(re) ved bordet på. Fyll en gavepose med tegnesaker, små spill eller puslespill, en liten leke og noe småsnacks, og vips! blir det tyst. Iallfall en liten stund. Eller hva med å forberede en aldri så liten skattejakt eller rebusløp? Det pleier også å slå an blant de minste gjestene.

Vil du ha flere tips? Vår Pinterest-tavle er full av DIY til bryllupet! Lykke til, og kos deg med forberedelsene!

følg oss

Mer inspirasjon?

Flere hender holder glass høyt for å skåle

16 tips til aktiviteter for utdrikningslaget

Når det nærmer seg bryllup, er det på tide med det legendariske utdrikningslaget! Vi har samlet en haug med geniale forslag til aktiviteter som passer for alle slags utdrikningslag, enten dere vil ha det avslappende eller feste som det er ingen morgendag!

To smilende jenter i sort tskjorte

Den nye Bryllupshjelperen

Vi er stolte av å presentere den nye Bryllupshjelperen! Etter å ha overtatt i 2023, har vi satt fart! Vi har gitt siden en makeover, knyttet sterke bånd med leverandører og fått bedriften tilbake på kartet!

Din digitale bryllupsplanlegger

Oppdag Bryllupshjelperen – din digitale høyre hånd gjennom budsjetter og gjøremål. Få tips, hjelp og inspirasjon mens du sparer tid og senker skuldrene. Skap en bedre bryllupsdag med oss!

Utevielse mot vann i bakgrunnen og hvite draperier og benker
ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.