Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Gjesteliste – hvem inviterer du i bryllupet?

Å løse gjestekabalen i et bryllup er ikke alltid enkelt. Hvem skal du invitere?
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

CEO & Eier
Без-названия-2

I vår digitale planlegger kan du holde oversikten over alle gjestene på ett sted. Les mer om vår digitale planlegger her.

De aller fleste brudepar inviterer en god blanding av familie, venner og til og med kolleger. Dette er noen spørsmål du kan stille deg selv, for å komme i gang:

 1. Vil dere la antall gjester styre budsjettet, eller er det budsjettet som bestemmer antallet? Hvis det er budsjettavhengig bør dere lande kuvertprisen, for å kunne bestemme dere for antall gjester.
 2. Hvor langt ut i familien ønsker dere å invitere? Kun besteforeldre? Fettere og kusiner? Ved å telle hvor mange gjester som finnes i hver «sirkel» vil dere raskt kunne avgjøre hvor stor sirkelen deres bør bli.
 3. Vil gjester som er single kunne ta med seg en gjest?
 4. Vil dere invitere kolleger, og skal de i tilfelle ha med seg partner/ektefelle? Er det flere kolleger som kjenner hverandre, er det som regel i orden å invitere uten partner.
 5. Skal dere invitere barn i bryllupet?
 6. Er det begrensninger på antall gjester i lokalet dere ønsker?
 7. Ønsker dere å invitere noen gjester til kun kaffe og kake?
 8. Når dere har fått klarhet i disse spørsmålene er dere langt på vei

Du finner alt du trenger av Save the Date, invitasjoner og takkekort hos Fotoknudsen. 

Vi har et par tips til på veien:

 • Husk at det er lov å invitere flere, hvis dere får mange avslag. Men send ikke ut disse invitasjonene altfor sent, for å unngå å sende et tydelig signal om at man er på «B-listen».
 • Minn dere selv på kuvertprisen, hvis det blir vanskelige avgjørelser. Antallet gjester har stor betydning for den endelige kostnaden. Når man tenker kuvertpris, blir det kanskje litt enklere å kutte personer som ikke er en stor del av livet deres.
 • Husk at det er lov å prioritere relasjoner over familietilknytning. Har du ni søskenbarn, men bare kontakt med ett av dem, er det lov å invitere dette ene søskenbarnet, uten de åtte andre. De fleste vil ha forståelse for dette. Tenk over hva dere synes er viktigst på deres store dag, og om dere kan leve med eventuelle sure miner.
 • Står dere bom fast, kan vår uhøytidelige guide være til hjelp.

Prøv vår bryllupsplanlegger gratis – få veiledning hele veien frem til den store dagen!

Lykke til med kabalen!

følg oss

Mer inspirasjon?

Langbord med oppdekket servise, blomsterdekorasjoner og lys

Bordplassering – hvilke gjester sitter hvor?

Bordplassering kan sammenlignes med en kabal. Og det er ikke uvanlig å være sliten når siste innspurt før bryllupet nærmer seg. Vi har tipsene som i alle fall vil gjøre bordplasseringen mye lettere.

En person sitter og skriver i en gjestebok

Ideer til gjesteboken

Et av de kjæreste minnene etter bryllupet er gjesteboken. Den skal gi gjestene muligheten til å komme med noen gode råd på veien, eller legge igjen en hyggelig lykkeønskning. Gjestebøker finnes hos de fleste bokhandlere. Du kan også lage en selv med utstyr fra eksempelvis Søstrene Grene eller Panduro, eller du kan bestille på nett. Vi har forslag til flere kreative varianter av gjestebøker.

Collage av trykksaker

Invitasjoner og andre trykksaker til bryllupet

Noe av det første brudepar begynner å tenke på er invitasjoner. Vi har derfor samlet alle spørsmål om trykksaker til bryllupet. Vi kontaktet deretter ELM Designkollektiv. De er eksperter på bryllup og trykksaker. Les videre for mange gode tips til dere som ser etter det perfekte designet til bryllupet!

Fullt oppdekket langbord i bryllup i fargene hvitt, grønt og tre.
ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.