Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Ideer til gjesteboken

Et av de kjæreste minnene etter bryllupet er gjesteboken. Den skal gi gjestene muligheten til å komme med noen gode råd på veien, eller legge igjen en hyggelig lykkeønskning. Gjestebøker finnes hos de fleste bokhandlere. Du kan også lage en selv med utstyr fra eksempelvis Søstrene Grene eller Panduro, eller du kan bestille på nett. Vi har forslag til flere kreative varianter av gjestebøker.
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

CEO & Eier
Без-названия-15

Vanlig gjestebok

Mange ønsker en standard gjestebok til bryllup, der gjestene kan skrive sin hilsen. Kjøp inn tusjer og penner med forskjellig farger. Legg til noen klistremerker og du vil sitte igjen med en fin og fargerik gjestebok!

Polaroid-kamera

En morsom vri er å bruke et polaroidkamera. Da kan gjestene ta et øyeblikksbilde av seg selv eller som par/familie, og lime det inn i gjesteboken. Sett opp et skilt som forklarer dette for gjestene:

  1. Ta et bilde.
  2. Lim det inn på venstre side.
  3. Skriv en hilsen på høyre side.

Fotoalbum

Foto: HAC Design

En forlengelse av Polaroid-varianten, er å lage gjesteboken som et fotoalbum. En rimelig tavle og litt kritt er det som trengs. Få gjestene til å skrive sin hilsen på tavlen. Bruk et ordentlig kamera, og la en fotovant person ta bilder av gjestene sammen med tavlen. Dette er også en morsom aktivitet. Så har dere både gjestebok, og bilder til veggen hjemme.

Fingeravtrykk

En annen hyggelig vri er å lage et stort A3/A2-bilde av et tre og henge opp et sted i lokalet. Ved siden av har du trykksverte i forskjellige farger. Gjestene lager “blader” på treet med sitt fingeravtrykk, noe som gir dere et flott minne som kan henges opp hjemme. Tips: Det trenger ikke å være et tre, vær kreativ! Et stort hjerte med fingeravtrykkene i kan være like flott!

Puslespill

Hva med et hjerteformet puslespill av tre? Alle gjestene velger en bit, skriver sin lille hilsen til brudeparet – eller bare navnet sitt – og pusler den på plass. Senere kan hjertet f.eks. rammes inn og henges på veggen eller spares på som dekorasjon hjemme.

Kjevlen

Den gode, gammeldagse kjevlen må også med her. En gammel tradisjon er å gi brudeparet en kjevle som alle gjestene skal signere. Legg den på et tilgjengelig sted, med instruksjon om hva som skal gjøres.

Lykkeønsker

Dere kan også lage en “lykkeboks”. Dette kan være en pyntet skoeske med sparegrisåpning eller for eksempel et stort Norgesglass. Ved siden av har dere små kort og penner. Gjestene kan komme med gode tips på veien som ektepar. Det er utrolig hyggelig å åpne denne boksen i etterkant.

Et generelt tips: velg en person som er ansvarlig for at gjestene husker gjesteboken. Så slipper dere å risikere at dere mangler hilsener fra flere gjester som glemte det midt i feiringen. Lykke til!

Toppbilde: Fotograf Ole Laget

følg oss

Mer inspirasjon?

Flere hender holder glass høyt for å skåle

16 tips til aktiviteter for utdrikningslaget

Når det nærmer seg bryllup, er det på tide med det legendariske utdrikningslaget! Vi har samlet en haug med geniale forslag til aktiviteter som passer for alle slags utdrikningslag, enten dere vil ha det avslappende eller feste som det er ingen morgendag!

Langbord med oppdekket servise, blomsterdekorasjoner og lys

Bordplassering – hvilke gjester sitter hvor?

Bordplassering kan sammenlignes med en kabal. Og det er ikke uvanlig å være sliten når siste innspurt før bryllupet nærmer seg. Vi har tipsene som i alle fall vil gjøre bordplasseringen mye lettere.

Mennesker prater med og går forbi brudeparets bord i et bryllup

Bryllupsleker

Vielsen er over, og snart er det middag og fest. Nå er tiden inne for å få opp stemningen med noen morsomme leker. I denne listen kan dere finne noe som passer ethvert bryllup.

En person sitter og skriver i en gjestebok
ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.