Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Invitasjoner og andre trykksaker til bryllupet

Noe av det første brudepar begynner å tenke på er invitasjoner. Vi har derfor samlet alle spørsmål om trykksaker til bryllupet. Vi kontaktet deretter ELM Designkollektiv. De er eksperter på bryllup og trykksaker. Les videre for mange gode tips til dere som ser etter det perfekte designet til bryllupet!
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

CEO & Eier
1506084183_elm-collage-trykksaker

Hei, Elm Designkollektiv! Hvem er dere?

Hei, Bryllupshjelperen! Vi i ELM Designkollektiv er tre grafiske designere; Elin, Line og Marianne. Vi ble kjent med hverandre som kolleger tidlig på 2000-tallet, og de siste årene har ønsket om å gjøre noe sammen igjen vokst seg sterkere. Nå er vi i full gang med mange inspirerende design. Vi elsker å jobbe med bryllup og vi lager alle våre design helt fra bunnen av, med egne illustrasjoner, bilder og kalligrafi.

Foto: ELM designkollektiv

Hjelp, vi prøver å finne invitasjoner vi liker, hvor starter vi?

 • Bruk tid på nettet for inspirasjon. Se på ulike design. Det er ikke alltid du ender opp med det du først trodde.
 • Finn en stil og lagre det du liker. Pinterest er et fantastisk verktøy for å samle inspirasjon.
 • Hvilke typer trykksaker skal dere bruke? Menyer? Bordkort? Vielsesprogram?
 • Gjør ferdig gjestelisten, dette må være på plass før trykksaker bestilles.
 • Designere som ELM tilbyr mange flotte design, som kan tilpasses deres personlige ønsker.

Hvilke trykksaker trenger vi til bryllupet?

Hva du trenger er opp til brudeparet selv, men mulighetene er mange:

 • Save the date-kort
 • Invitasjoner
 • Bordkort
 • Meny
 • Program til vielsen
 • Takkekort
 • Kort til kakebord, gjestebok, photobooth og liknende

Vi vurderer å sende ut Save the date-kort, er dette vanlig i Norge?

Ja, flere og flere brudepar velger å sende ut Sett-av-datoen-kort. Det er en hyggelig måte å spre den gode nyheten på, og dere kan være trygge på at gjestene holder av dagen deres. Det gir dere også litt ekstra tid før dere må sende ut invitasjonene.

Skal vi ha samme design på alle trykksakene?

Vi anbefaler absolutt å ha et gjennomført design. Designet understreker stilen dere ønsker å oppnå. Hvis dere allikevel ønsker å variere, kan man selvfølgelig lage de forskjellige trykksakene med forskjellig design – det er helt opp til dere.

Hva annet bør vi huske på?

 1. Gå i gang med teksten til invitasjonen i god tid. Vil dere være uformelle, formelle, morsomme…? Her finnes det også masse inspirasjon å hente på nettet, og vi i ELM Designkollektiv kommer gjerne med innspill hvis dere ønsker det.
 2. Bestill Sett-av-dato-kort og invitasjoner i det designet dere ønsker, helst 2 måneder før de skal sendes ut. Da blir det tid til justeringer og tilpasninger i tillegg til trykkingen.

Vi takker jentene i ELM Designkollektiv for hjelpen! Du kan kontakte dem her for hjelp til invitasjoner og andre trykksaker: ELM Designkollektiv

følg oss

Mer inspirasjon?

To smilende jenter i sort tskjorte

Den nye Bryllupshjelperen

Vi er stolte av å presentere den nye Bryllupshjelperen! Etter å ha overtatt i 2023, har vi satt fart! Vi har gitt siden en makeover, knyttet sterke bånd med leverandører og fått bedriften tilbake på kartet!

Langbord med oppdekket servise, blomsterdekorasjoner og lys

Bordplassering – hvilke gjester sitter hvor?

Bordplassering kan sammenlignes med en kabal. Og det er ikke uvanlig å være sliten når siste innspurt før bryllupet nærmer seg. Vi har tipsene som i alle fall vil gjøre bordplasseringen mye lettere.

En person sitter og skriver i en gjestebok

Ideer til gjesteboken

Et av de kjæreste minnene etter bryllupet er gjesteboken. Den skal gi gjestene muligheten til å komme med noen gode råd på veien, eller legge igjen en hyggelig lykkeønskning. Gjestebøker finnes hos de fleste bokhandlere. Du kan også lage en selv med utstyr fra eksempelvis Søstrene Grene eller Panduro, eller du kan bestille på nett. Vi har forslag til flere kreative varianter av gjestebøker.

Collage av trykksaker
ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.