Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

4 romantiske bryllupslokaler

Hurra – du skal gifte deg, men hvor? Vi har forskjellige tanker når det kommer til drømmebryllupet, og ikke minst til bryllupslokalet. For noen er det viktig med den ekstra luksuriøse følelsen, noen vil ha det romantisk og ærverdig, mens for andre er det kanskje låvebryllup med personlige rammer som treffer best.
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

CEO & Eier
Без-названия-63

Nå er det lov å drømme seg bort i grønne hager, hvite slott og fargerike blomster, men det er også noen små ting det er lurt å tenke over før man booker lokale:

  • Hvor mange gjester blir det?
  • Trenger vi overnatting?
  • Er det kirke i nærheten?
  • Kan vi vies på samme sted?
  • Vil vi komme til ferdig dekket bord eller gjøre noe selv?

Vi har samlet sammen et knippe nydelige perler som forhåpentligvis kan gi både tips og inspirasjon til din bryllupsdag.

Søstrene Storaas Hotell

Gallabryllup i festsalen eller røft og rustikt på låven? 

På Søstrene Storaas Hotell lever de for å skape god stemning og de er lidenskapelig opptatt av å realisere bryllupsdrømmer. Hotellet kan huse både små og store selskaper, med alt fra 5 til 150 personer. Her er alt mulig – stort og pompøst i festsalen, lite og intimt i en av de koselige stuene eller draperinger og lysekroner på låven. Vielsen kan holdes på det idylliske Tonetunet, omringet av gamle laftede stuer og grønn natur. Eller hva med Buvannet med fjell og daler som bakgrunn? Romantisk vielse på låven er også mulig – fantastisk stemningsfullt, anbefales for høst- og vinterbryllup. Bryllupsmenyen består av egenproduserte og kortreiste råvarer, og det hentes inspirasjon, oppskrifter og ingredienser fra hele verden. Det er overnattingsmuligheter for både brudepar og gjester, og om man ønsker kan man få hele hotellet for seg selv! Det familiedrevne hotellet i skogen har lang erfaring med å arrangere bryllup, og her kan man være sikker på at man er i de beste hender! Velkommen hjem til Søstrene Storaas!

Bilde: Søstrene Storaas Hotell, Kongsberg

Losby Gods 

Lite og intimt eller stort og omfattende? 

Å feire bryllup på et historisk gods omringet av fredfylt natur er en eventyrlig opplevelse for både brudepar og gjester. Om man ønsker seg et romantisk hagebryllup, musikk og høy latter under majestetiske krystallkroner, blafrende stearinlys i en romantisk vinkjeller, eller et stilfult vinterbryllup – Losby Gods har syv bryllupslokaler med hver sin unike atmosfære, som rommer alt fra 10 til 140 gjester. Her er det overnattingsmuligheter for både brudepar og gjester, og hotellet og parken rundt skaper en perfekt ramme for en uforglemmelig dag. Godshagen og flere av de historiske salongene er perfekte for vielse, i tillegg ligger Lørenskog kirke bare 10 minutter unna med bil. Ta med egne blomster og borddekorasjoner, eller la hotellet ta seg av alle detaljene. Suppler kakebordet med hjemmelagde kaker, eller la dem stå for all servering. Vertskapet på godset har lang erfaring med bryllup, og strekker seg langt for å imøtekomme brudeparets ønsker. Book ditt drømmebryllup på Losby Gods!

Bilde: Losby Gods, Finstadjordet

Dömle Herrgård Spa og Resort

Hva med bryllup i utlandet?

Ønsker man seg litt utenfor landegrensene er Sverige et flott alternativ som bryllupsdestinasjon, og man får den lille ekstra luksusfølelsen av å reise utenlands. I hjertet av Värmland finner du Dömle Herrgård – en av Sveriges mest unike herregårder, perfekt for både små og store feiringer. Herregården har 122 sengeplasser og kapasitet på opptil 130 bryllupsgjester. Med overnattingsmuligheter for både brudepar og gjester, et fantastisk kjøkken, egen vinkjeller, spa-avdeling, utendørs jacuzzi og badstue er alt lagt til rette for en helt spesiell og uforglemmelig feiring. Vielsen kan holdes i herregårdens egen kirke, utendørs ved klokketårnet eller ved den private stranden ved herregårdsparken. Vertskapet har lang erfaring med bryllup og her kan man føle seg trygg på at man får sine drømmer oppfylt – det er deres løfte til dere! Si livets viktigste JA på Dömle Herrgård!

Bilde: Dömle Herrgård, Värmland

Ringnes Gård

Hva med et ekte herskapelig gårdsbryllup?

Langs Krøderfjorden, under Norefjells skiparadis, finner du en av Norges eldste middelaldergårder. Ringnes Gård er et tradisjonsfylt sted, omringet av naturskjønne omgivelser – sommer som vinter. Gården byr på en unik og historisk opplevelse, kombinert med topp moderne overnattingsfasiliteter, og lokale smaksopplevelser. Ballsalen tar opptil 80 personer, og det er mulighet for påfølgende bryllupsfest på låven. Gode lokale råvarer, gamle tradisjoner, glede og godt øl er stikkord når menyen utformes. Man kan også få en smak av den spennende bryggerihistorien til gården, med ølsmaking og spekemat på stabburet. For vielse har man Olberg kirke inne i Noresund, eller Veikåker kapell som ligger rett over Krøderfjorden. For begge kirkene er det mulig å kombinere vielsen med en båttur på fjorden med «Kryllingen» – for så å returnere tilbake til Ringnes brygge og gården. Velkommen til Ringnes Gård!

Bilde: Ringnes Gård, Norefjell

Lykke til med jakten på DITT perfekte bryllupslokale!


Trenger du hjelp til å komme i gang med planleggingen? Prøv vår digitale planlegger gratis her!

følg oss

Mer inspirasjon?

Langbord med oppdekket servise, blomsterdekorasjoner og lys

Bordplassering – hvilke gjester sitter hvor?

Bordplassering kan sammenlignes med en kabal. Og det er ikke uvanlig å være sliten når siste innspurt før bryllupet nærmer seg. Vi har tipsene som i alle fall vil gjøre bordplasseringen mye lettere.

Fullt oppdekket langbord i bryllup i fargene hvitt, grønt og tre.

Bordplassering – bordtyper i bryllup

Bordplassering er en av de siste tingene som må på plass før et bryllup. Når alle gjestene har svart på invitasjonene er det bare å gå i gang. Her er alt du må vite om hvilke alternativer du har når det kommer til bordtyper.

Innsiden av oppdekket låvebryllup med hvite møbler og draperier
ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.