Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Erfaringer fra bryllupsreisen

Fire nygifte deler sine erfaringer fra bryllupsreisen!
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

Markedssjef
Без-названия-45

Drømmebryllupet er vel overstått, og dere kan nå nyte hverdagen som mann og kone. Men først – bryllupsreisen! Enten dere ser for dere romantiske late dager i solen, der dere lever på luft og kjærlighet og fargerike drinker, eller å rusle gatelangs hånd i hånd i en spennende storby, vil dette garantert bli et minne for livet. Vi har hørt med tre bruder og én brudgom om hvordan de opplevde deres bryllupsreise. De deler sine erfaringer fra herlige reisemål, overraskelser de fikk på reisen, og hva som var det aller beste med deres første tur som nygifte!

Kokosnøttdrink og sandaler

Navn: Siw Karlsen
Reisemål: Sun Island Resort, Maldivene

1. Hvorfor valgte dere akkurat dette reisemålet?

Maldivene har lenge vært drømmereisen. I mange år har vi sett reklamen på bussholdeplassen, og vi så for oss hvordan vi skulle ligge i hver vår hengekøye med en kokosnøttdrink i hånda, mens vi nøt hvite sandstrender og palmesus. Vi hadde egentlig ikke tid til bryllupsreise, men mamma ville gjerne gi oss den i gave. Hun kommanderte oss til å bestille en ukes reise, der vi selv bestemte destinasjonen.

2. Hva var det beste med bryllupsreisen?


Foto og forsidebilde: Fotograf ved Sun Island Resort

Det beste med bryllupsreisen var at reklamen ikke løy! Sun Island var perfekt for voksne som ønsket en rolig, avslappende atmosfære. Det var en liten øy med ca. 800 innbyggere, og vi hadde stort sett strendene for oss selv. Det fantes mange slags ekskursjoner vi kunne dra på, alt fra fisking, dykking i korallrev og til all slags vannsport.

3. Gikk alt etter planen, eller dukket det opp noen overraskelser?

Vi fikk noen overraskelser, men det var mest selvforskyldt. Vi hadde for eksempel ikke satt oss inn i de strenge reglene på Maldivene, så Baileys-flaska vi kjøpte på taxfree måtte pent bli igjen på flyplassen. Ellers var det veldig dyrt der. En rødvinsflaske til nesten tusen kroner var litt i meste laget.

4. Har du noen tips og råd til andre som planlegger bryllupsreise?

Etterlat alt ansvar for opprydding etter bryllupsfesten til andre, og reis rett på bryllupsreise. Husk solbriller og sandaler, og nyt hvert eneste minutt av oppholdet!

Roomservice og frekke bilder

Navn: Fredrik Alexander Roman
Reisemål: Rhodos, Hellas

1. Hvorfor valgte dere akkurat dette reisemålet?

Det var på Rhodos at jeg ett år tidligere svett og nervøs gikk ned på kne for å fri. Så vi visste vi måtte tilbake! Vi valgte å bo i suite på luksuriøse Casa Cook hotell, en halvtimes tid fra Rhodos by. Hotellet var barnefritt, hadde flott utsikt mot fjell og natur, og betjeningen var avslappet og høflige.

2. Hva var det beste med bryllupsreisen?

De beste øyeblikkene må nesten forbli mellom meg og fruen … Vi leide en bil via hotellet, og kjørte rundt på Rhodos og fant en liten bortgjemt strand med noen huler i nærheten. Et annet godt minne var at vi hadde vinsmaking på en vinfabrikk i den lille landsbyen Emponas, der vi også hadde vært året før.


Foto: privat

3. Gikk alt etter planen, eller dukket det opp noen overraskelser?

Bilen vi leide var en Smart kabriolet, en av verdens minste biler, og jeg er 191 cm høy og 130 kg … Men fordelen var at vi kom fram over alt, og ikke hadde det minste problem med parkering.

4. Har du noen tips og råd til andre som planlegger bryllupsreise?

Dra rett etter bryllupet, og gjerne til et avsidesliggende sted borte fra alt turistkaoset.. Nyt tiden på hotellrommet; bestill roomservice og ta frekke bilder – for å ha for en selv selvfølgelig.

All Inclusive

Navn: Vigdis Johnsen-Valvik
Reisemål: Limassol, Kypros

1. Hvorfor valgte dere akkurat dette reisemålet?

Vi hadde vært på hotellet Sensimar Atlantica Bay før, og var svært fornøyde med den avslappede atmosfæren, maten og det fantastiske personalet.

2. Hva var det beste med bryllupsreisen?

Det beste var at vi fikk ladet batteriene, slappet av, og hadde tid til kun hverandre i 2 uker. Vi valgte All Inclusive, slik at vi virkelig fikk roet ned, og det eneste vi trengte å “bekymre” oss for var å rekke tidspunktene for måltidene.


Foto: privat

3. Gikk alt etter planen, eller dukket det opp noen overraskelser?

Det dukket ikke opp noen spesielle overraskelser, bortsett fra at rommet ble oppgradert og at vi ble påspandert champagne fra hotellet. Og det var jo bare hyggelig.

4. Har du noen tips og råd til andre som planlegger bryllupsreise?

Velg den bryllupsreisen som gjenspeiler dere! Aktiv reise om dere for eksempel er glad sightseeing og opplevelser, eller avslappet strandferie om dere er mer bedagelig anlagt. De mest populære plassene trenger ikke være de beste, for en slik tur!

Kjærlighet i storbyen

Navn: Kristine Fjelde Botten
Reisemål: Paris

1. Hvorfor valgte dere akkurat dette reisemålet?

Vi hadde ikke mulighet til å reise på tur over lengre tid, men ønsket likevel å få litt tid for oss selv rett etter bryllupet. Og hva er vel bedre enn å reise til kjærlighetsbyen Paris og nyte bakverk fra en romantisk fortauskafé?

2. Hva var det beste med bryllupsreisen?

Å få tid for oss selv. På grunn av jobb bodde mannen min i utlandet i 7 måneder før bryllupet, og da han kom hjem skulle vi ta over hus, starte studie og få i stand et bryllup. Så det var fantastisk å bare kunne legge seg på hotellrommet og puste ut! Andre høydepunkt var synet av Eiffeltårnet på kveldstid, og å oppleve kulturen utenfor de mest befolkede stedene.

3. Gikk alt etter planen, eller dukket det opp noen overraskelser?

Vi hadde søkt opp noen restauranter vi ville besøke på forhånd, og gikk hardt ut for å finne dem første dagen. De andre dagene hadde vi litt lavere skuldre. Ellers kom vi fort fram til at om man skal utnytte alle shopping- og vintage-mulighetene i Paris, er det kanskje ikke med mannen sin man skal dra …

4. Har du noen tips og råd til andre som planlegger bryllupsreise?

Siden et bryllup i seg selv er så dyrt, tenker jeg at det er mange plasser man kan dra uten å ødelegge budsjettet. Jeg er veldig fornøyd med at vi hadde to dager å fordøye bryllupet på før vi reiste. Og det må ikke være den mest eksotiske plassen, så lenge man kan slappe av sammen!

følg oss

Ditt bryllup, din kontroll

Kickstart planleggingen med vårt GRATIS bryllupsverktøy!

Mer inspirasjon?

Brudepar omfavner hverandre i Budapest på destinasjonsbryllup

Bryllup i utlandet: viktige tips og råd

Drømmer dere om et magisk bryllup i utlandet? Før dere kan si “ja” under palmene eller ved en fjelltopp, er det noen nødvendige forberedelser å ta for et suksessfullt destinasjonsbryllup. Vi guider dere gjennom alt dere trenger å vite for å gjøre deres bryllup i utlandet til virkelighet!

Folk skåler med velkomstdrinker i et bryllup

17 velkomstdrinker til bryllupet

Gi festen en sprudlende start med kreative velkomstdrinker! Fra fancy champagnepyramider til forfriskende iste – dine gjester vil elske det!

En indisk brud med hennatatoverte hender skriver under juridiske dokumenter

Hva sier du egentlig ja til?

Når du drømmer deg bort i brudesalongen blant vakre kjoler av tyll og sateng, er det kanskje ikke juridiske forpliktelser som står øverst i tankene dine. Men ekteskapet innebærer mer enn bare romantikk – det er viktig å ha oversikt over de juridiske sidene før den store dagen. Her er det du trenger å vite.

ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.