Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Norske bryllup – drømmebryllup i Halden

Charlotte og Andreas forlovet seg allerede i 2015, men på grunn av blant annet fødsel, studietid og nye jobber lot bryllupet vente på seg. Da de omsider bestemte seg for at det var dags, var det viktig for dem at visjonene deres kunne la seg gjennomføre. De var begge enige om at siden de kun skulle gjøre dette én gang, så ønsket de seg et drømmebryllup. Et bryllup som gjenspeilet dem som par. Et stort bryllup, med mulighet til å invitere alle de er glade i.
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

Markedssjef
Без-названия-70

Sted: Halden
Antall gjester: 92
Budsjett: 270.000
Bryllupsfotograf: Annaolette Visuals

Fortalt av bruden, Charlotte.

“Gjennom hele planleggingen og selve bryllupsdagen var det viktig for oss at vår datter Linde følte seg som en del av dette. Så da Linde sa at hun også ville være brud og ha slør i håret slik som mamma, var det en selvfølge at hun skulle få det. Hun fikk også ha et ord med i laget når det gjaldt valg av kjole og sko til seg selv. Det var like viktig for oss at hun også følte seg fin på denne store dagen, hun skulle jo tross alt også gifte seg (som hun sa selv).”

Charlotte hadde en klar visjon om hva slags kjole hun ville ha. Den skulle ha lange ermer, og ikke være for utringet verken foran eller bak. Samtidig ønsket hun ikke noen overflod av blonder, men heller ikke en kjole i ren sateng. Hun ble derfor veldig overrasket da ingen av kjolene hun prøvde føltes riktig. Hun var i tre salonger i Oslo og prøvde den ene kjolen etter den andre, uten å finne den rette. I den fjerde og siste salongen – Ski Brudesalong – forklarte hun også hva hun ønsket, og de fant frem etter beste evne. Men til ingen nytte.

“Da jeg trodde jeg var ferdig uten å ha funnet drømmekjolen, sa hun ene i salongen at hun syntes jeg skulle prøve en av kjolene de hadde hengende i vinduet, selv om dette ikke var den typen kjole jeg ønsket. Men jeg tok den på. Og da var det noe som skjedde. Jeg følte meg så fin – til tross for at denne ikke hadde ermer, den hadde dyp utringning foran, åpen rygg, og den var én eneste stor blonde. Alt jeg ikke skulle ha. Det faktum at den var så annerledes enn jeg trodde jeg ville ha, gjorde at jeg ikke fikk meg til å kjøpe kjolen. Jeg gikk tomhendt hjem.

Uansett hvilke kjoler jeg så på senere, sammenlignet jeg dem med blondekjolen. Den hadde blitt utgangspunktet. Det viste seg at de fantastiske damene i Ski Brudesalong forstod bedre hva som passet meg, enn jeg forstod selv. Jeg klarte aldri å slutte å tenke på denne kjolen, så det gikk opp for meg at den faktisk var drømmekjolen.”

Charlotte og Andreas ønsket et elegant, men samtidig romantisk bryllup med en avslappet atmosfære. De er begge glade i å være mye ute, så de ønsket seg et sted i naturskjønne omgivelser.

Charlotte hadde en klar visjon om hvordan de skulle komme seg fra kirken og tilbake til lokalet etter vielsen, nemlig på sykkel. Så det var viktig å finne et flott lokale, som lå i relativt umiddelbar nærhet til en kirke. Og det skulle ikke være en hvilken som helst kirke – det måtte være en tradisjonell kirke med skikkelig spir.

Det å finne riktig fotograf som kunne forevige minnene i den stilen Charlotte og Andreas ønsket stod høyt på prioriteringslista. Dessverre oppdaget de at de var alt for sent ute. Det endte med at de booket den første fotografen som hadde ledig kapasitet, og betalte depositum.

“Det medførte mange negative tanker og følelser, og jeg fortsatte derfor å lete etter fotografer som var nærmere vår stil, da jeg omsider kom over Annaolette Visuals sine bilder på Instagram. Jeg ble helt forelsket i de magiske øyeblikkene hun foreviget, og det var noe helt spesielt med stemningen i bildene. Til min store overraskelse var vår dato en av de absolutt siste datoene hun hadde ledig den sommeren, og jeg kunne ikke annet enn å booke Anna Olette. Det medførte at vi mistet depositumet hos den første fotografen, men riktige bilder er så viktig (spesielt for meg), så det var absolutt verdt det! Vi kunne aldri fått flottere og mer magiske bilder, og er veldig fornøyde!”

Fotografens betraktninger

“En vakker sommerdag fulgte vi paret fra morgen til kveld. Jeg husker det som en nesten for varm dag. Charlotte var den skjønneste bruden. Hun var så god, og passet for eksempel hele tiden på at vi fotografene hadde det bra (som ikke er noen selvfølge når brudeparet i utgangspunktet skal stå i fokus). Datteren hadde slør, en liten brudekjole og bukett, så hun så ut som en liten brud selv. Lokalet brudeparet giftet seg i var også et utrolig vakkert sted! Med en liten innsjø bak hovedhuset. Gården var også nydelig dekorert! Jeg vil også gi ros til bryllupsdesigner Ro&Raff for dette bryllupet, hun var utrolig dyktig og talentfull!”

“Da Andreas tilfeldigvis kom over Østgaard i Halden var vi ikke i tvil. Det var det perfekte stedet! Den rustikke, men romantiske og klassiske låven var til å dø for! Kirken var i gangavstand, og flere hoteller lå like i nærheten. Det var bare ett problem – det var ikke ledig på vår dato. Det medførte faktisk at vi flyttet datoen fra tidlig juni, til sent juli – kun for å få dette lokalet.

Her var det ikke nødvendig med store mengder pynt, da lokalet og omgivelsene var så flotte i seg selv. Men det lille vi hadde lagde vi og tilpasset selv. Det største ønsket om ekstern pynt var blomster, så der gikk vi all in for å få den romantiske, sommerlige stemningen. Og her visste jeg lenge i forveien at det kun var Elis fra Ro&Raff som kunne levere akkurat min visjon. Jeg hadde fulgt henne på instagram lenge, og aldri sett vakrere blomsterkunst.”

“Jeg er veldig opptatt av detaljer, og har nok også et litt større kontrollbehov enn mange. Derfor valgte vi å gjøre mye selv. For det var viktig at vi følte dette var vårt bryllup, og ikke et arrangement vi selv bare var deltagende gjester i.”

Hva ville dere gjort annerledes?

“Hvis vi skulle gjort noe annerledes, ville det vært å ha flere dager til å gjøre de siste forberedelsene, deriblant pynting av lokalet. Da kunne vi roet ned og hatt en hyggelig og uformell middag på fredag med de gjestene som bodde sammen med oss på gården. Eventuelt skulle vi hatt en profesjonell som var til stede og hjalp oss med de siste forberedelsene. Det skulle da ha vært Amanda fra Bryllupsglede (som også ordnet trykksakene våre) som hadde fått en mer aktiv rolle. Vi skulle også prioritert å komme oss tidligere i seng.”

Hva var dere aller mest fornøyde med?

“Det aller beste med hele dagen, var selvfølgelig endelig å bli gift. Øvrig følte vi det aller meste ble akkurat slik, og til og med bedre, enn vi hadde sett for oss. Vi hadde jobbet lenge med detaljene, og jevnt over gjort så gode forberedelser, at ting gikk relativt smertefritt og automatisk for seg gjennom dagen. Det gjorde at vi slapp å tenke på praktiske ting underveis, og heller kunne nyte dagen, selskapet og hverandre.”

Fotograf: Anna Olette Visuals, Instagram:@annaolettevisuals
Brudekjole og slør: Ski Brudesalong
Kjole nr. 2: Zara
Hårpynt: Ro&Raff
Brudesko: Valentino
Brudgommens antrekk: Brudekjolen
Forloverkjoler: Asos
Morgenkåper: JJs House
Antrekk Linde: Kjole og slør: JJs House, Blomsterkrans: Ro&Raff, Sko: Din Sko
Hår og sminke: Fager Frisør
Lokale: Låvetoppen – Østgaard
Borddekking: Charlotte, med trykksaker fra Bryllupsglede, og blomster fra Ro&Raff.
Bryllupskake: Hobbybaker Mona Kristin Rønning
Blomster: Ro&Raff
Trykksaker: Bryllupsglede

følg oss

Ditt bryllup, din kontroll

Kickstart planleggingen med vårt GRATIS bryllupsverktøy!

Mer inspirasjon?

Utevielse mot vann i bakgrunnen og hvite draperier og benker

10 gjør det selv-tips til bryllupet

Synes du ventetiden til bryllupet føles altfor lang? Da er det ingen grunn til å gå hjemme og trippe, det er nemlig mye du kan lage selv mens du venter. Og for at du skal bli ekstra inspirert, har vi samlet våre beste gjør det selv-tips (DIY) til deg.

Et par går hånd i hånd på en strand i syden ikledd badetøy på en solfylt dag

Bryllupsreisen – hotte destinasjoner

Å finne ut hvor bryllupsreisen skal gå er en av de koseligste delene av bryllupsplanleggingen. En hel verden venter der ute, med mange spennende og populære reisemål. Men hvilken destinasjon er den rette for dere?

ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.