Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Hva skal stå i kirkeprogrammet?

Må man ha et kirkeprogram, og hvordan skal det se ut? Alt dette, og mere til, vil vi gi dere svar på her. Kanskje har vi noen ekstra lure tips på lager også?
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

CEO & Eier
Без-названия-56

Kirkeprogrammet er enkelt og greit en oversikt over alt som skal skje under seremonien. Her presenteres blant annet salmene som skal synges, det forteller når presten skal tale og når selve vielsen skal skje. Det er viktig at oppsettet er rent og ryddig, og at bare det mest essensielle er med. Sett det opp punktvis, og med så lite tekst som mulig.

Hva skal programmet inneholde?


Bilde og trykksaker: Bryllupsglede

Forsiden på programmet bør inneholde navn på brudeparet, dato for vielsen og navn på kirken. Mange brudepar velger i tillegg å ha et bilde av seg selv. Andre varianter kan være en tegning av kirka, et symbol eller monogrammet deres. Hvis dere får plass på baksiden, er det hyggelig å takke alle som har bidratt under vielsen. For eksempel: “Takk til: (navn på) prest, musikere, sangere, skriftlesere og forlovere”. Mange velger å trykke salmetekstene i programmet, men det går også an å bare henvise til sangen, så kan gjestene selv slå opp i salmeboken.

Her er et eksempel på hvordan et kirkeprogram kan se ut:

Preludium/Inngang
(Skriv gjerne navn på sang/musikkstykke.)

Inngangsord

Salme
(Sett gjerne inn teksten på den salmen dere velger.)

Skriftlesing
(Gjerne hva og hvem som skal lese.)

Salme eller solistinnslag
(Hvilken sang/hvem som synger.)

Tale

Ekteskapsinngåelse

Overrekkelse av ringer
(Hvis det er aktuelt.)

Forbønn

Fadervår
(Trykk gjerne teksten her.)

Eventuelt solistinnslag
(Hva og hvem.)

Salme

Velsignelse

Utgang
(Med tittel på sang/musikkstykke.)

Dette er kun ment som en pekepinn. Det er dere, i samarbeid med presten, som bestemmer hva programmet skal inneholde.

Hvordan skal programmet se ut?


Bilde og trykksaker: Bryllupsglede

Når selve teksten er spikret, er det på tide å tenke på selve utseendet til kirkeprogrammet. Først og fremst bør det være lett å holde; et ark i A4-størrelse er ofte et greit utgangspunkt, brettet enten på langs eller på tvers. Teksten bør være i en skrifttype som de aller fleste kan tyde. Det er veldig fint om programmet følger samme tema som invitasjoner, takkekort og eventuelle andre trykksaker dere bruker i forbindelse med bryllupet. Behøver dere hjelp og inspirasjon? Vår leverandør Bryllupsglede har spesialisert seg på trykksaker til bryllupet, og har laget alle de nydelige og håndmalte programmene dere ser i denne artikkelen. Ta gjerne kontakt med Bryllupsglede for hjelp med kirkeprogrammet og andre trykksaker.

Hvor mange program trenger vi?

Tenk på antall gjester som kommer, og legg til noen ekstra. Det er sikkert noen som ønsker å se vielsen, selv om de ikke skal i selve bryllupet. Antall faktiske plasser i kirken bør også tas med i beregningen. Er det et lite lokale som kun rommer 50 personer, er det litt i overkant med 100 program. Og er det nødvendig at alle får hvert sitt program, eller kan noen dele?

Til sist: Husk å ta en avsjekk med presten før dere sender programmene i trykken, så hen ikke får seg noen overraskelser på selve dagen.


Bilde og trykksaker: Bryllupsglede

følg oss

Mer inspirasjon?

To smilende jenter i sort tskjorte

Den nye Bryllupshjelperen

Vi er stolte av å presentere den nye Bryllupshjelperen! Etter å ha overtatt i 2023, har vi satt fart! Vi har gitt siden en makeover, knyttet sterke bånd med leverandører og fått bedriften tilbake på kartet!

Pakke med diverse innhold på et bord

Brudens nødveske

Det er mange bekymringer en brud har før den store dagen. Vil sminken holde? Hva om jeg trenger deodorant? Får jeg gnagsår? Alt dette kan løses. Men da er det viktig å forberede seg. Vi har hjulpet deg litt på veien, og satt sammen Bryllupshjelperens forslag til brudens nødveske.

Brudepar kommer ut etter vielsen og kaster henda i været

Slik foregår en vigsel i kirken

For mange representerer vielsen starten på et ekteskap mellom to mennesker. Men hvordan foregår en vigsel i kirken egentlig? Svarene får du her!

Hefte som viser kirkeprogram
ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.