Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Bryllupstrender for 2022

Usikker på hvordan trendene for bryllupsfeiringen utvikler seg? Dette er vår spådom for bryllup i 2022! La oss feire kjærligheten – på deres måte.
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

Markedssjef
Без-названия-77

Pandemi og restriksjoner har lagt en demper på muligheten for å samles, klemme og feste. Hvordan påvirker det bryllupsplanleggingen? Med færre sosiale arrangementer og festligheter, er bryllupsfeiringen en etterlengtet mulighet for kvalitetstid med venner og familie. Heldigvis er det mange måter å feire bryllup på – og det viktigste er å skape en uforglemmelig dag for dere som brudepar!

Bryllupsfesten – hva gjelder i 2022?

Lite og personlig

Vi har snakket med Amanda og Tesse fra podcasten Bryllupssnakk. De forteller at flere velger mindre og mer intime bryllup, med en nøye utvalgt gjesteliste på 40-60 personer. Siden mat og drikke utgjør en høy andel av bryllupsbudsjettet, kan færre gjester bety at en større slump av budsjettet kan brukes til å gjøre bryllupet til en virkelig opplevelse. Har dere drømt om liveband, videograf eller 5 retters-middag? Kanskje blir det oppnåelig med en kortere gjesteliste?

Flere dager til ende

Når opplevelseskontoen er slunken etter lite fest og mye tid hjemme, er det flere brudepar som går “all in” for å skape en uforglemmelig feiring. Da kan det bli knapt med en enkelt dag, og flere velger derfor en hel helg til å feire kjærligheten. Flere dager krever også mer innhold og planlegging. Samtidig kan dere dele opp festlighetene etter ulike gjestegrupper. For eksempel en ekstra fest med venner og en rolig brunch med familie.

Artikkelen fortsetter under bildet

Tesse og Amanda foreslår en koselig velkomstfest med tema på fredag. På lørdag kan dere ha en gruppeaktivitet som yoga eller paddelturnering før bryllupet starter. Og på søndag kan drømmehelgen avsluttes med sen brunch eller kanskje et poolparty? En hel helg til bryllupsfeiring fyller definitivt opp opplevelsesbanken både for gjester og brudepar!

Elopement – stikk av!

Ikke alle drømmer om et klassisk bryllup med alles øyne rettet mot seg. Hvorfor ikke stikke av bare dere to, eller med et par av deres nærmeste venner? Man kan gifte seg på et vakkert sted i Norge, i favoritt-storbyen eller på drømmestedet. Undersøk elopement-pakker, eller finn fotograf og opplevelser på egenhånd.

Om dere velger elopement-bryllup er det ingenting i veien for å invitere til fest ved en senere anledning selvom dere har vært godt gift en stund. Hva med tidenes feiring av papir- eller bomullsbryllupet?

Personlighet fremfor tradisjon

Har du vært gjest i et kjedelig bryllup før? Fem timer ved bordet, en kø av sanger du ikke klarer å stemme i, eller søvndyssende tale-maraton? Unødvendig! Tradisjoner kan bli upersonlige, og derfor tror vi at trenden med bryllup som virkelig er tilpasset brudeparet kan gjøre mye for å friske opp bryllupsfesten. Brudeparene velger heller de elementene som passer dem som par, og sper på med sine personlige favoritter. Kanskje er shuffleboard-turnering før middag, båtbryllup eller separate bryllupsfester for venner og familie noe for dere? At bryllupene i 2022 og fremover blir mer varierte er på høy tid, vi tror på genuine brylluper som reflekterer brudeparets personlighet, hobbyer og verdier.

Hverdagsbryllup

Er bryllup forbeholdt lørdager? Nei! Om dere velger en annen dag i uken, kan plutselig en ny verden av muligheter åpne seg – flere ledige lokaler, leverandører og kanskje lavere pris? Hverdagsbryllup trenger ikke på noen måte å være hverdagslig, men kan fylles med akkurat det som gjør det til en uforglemmelig drømmedag for dere. Husk bare å be gjestene om å “save the date” i god tid.

Brudekjoletrender

Det er få antrekk som er viktigere enn brudekjolen. Med så mange kjoler å velge mellom, kan valget virke umulig. I 2022 ser vi et bredt utvalg av brudekjoler, og med sterk vintage- og gjenbruks-trend er alt lov(e)!

Brudekjoledesigner og stylist Judith Bech tipser oss om trendene for brudekjolen anno 2022:

– Bruden skal være romantisk, yndig og sexy på samme tid. Det er flere tidsepoker som gjelder – slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet er in i år, men også 1920-, 1930-, 1950- og 1960-tallet er en del av motebildet. Med så mange ulike inspirasjonskilder kan vi trygt si at det aller meste er lov. Og gjenbruk, vintage og personlig preg er hot, så velg en kjole som er rett for deg!

Detaljene

Det er ingen grunn til å spare på detaljene. Slør, tyll, sløyfer, blonder, perler og blomster populært som aldri før. Volanger og rysjer er hentet tilbake fra 80-tallet, men i en litt mer dempet variant. Fortvil ikke om du ikke liker det ultrafeminine og pyntede – stram design og silke har også en betydelig plass i landets brudesalonger.

Nå trenger heller ikke brudekjolen å være lang, minikjolen er tilbake! Med inspirasjon fra 1950- og 1960-tallet er den korte brudekjolen med A-fasong her midt i blinken for årets bruder.

Utringning

En vakker utringning kan virkelig gjøre en kjole, enten du velger å vise rygg eller bryst. Velg en form på utringningen som passer din kroppsfasong, for nå er det mange ulike fasonger å velge mellom. Om du ikke ønsker å vise så mye hud, eller gifter deg på vinteren, kan høy hals og lang erm være perfekt – gjerne i en vakker blonde.

Ikke bare hvitt

I år kan gjerne brudekjolen være noe annet enn hvit – champagne, lyseblå, lavendel, pudder, grønt eller rosa! Mønstrede brudekjoler er for de mest vågale, og de aller fleste vil nok velge hvitt eller cream, men jammen er det gøy at utvalget blir bredere?

Om du føler deg mest vel med nøytral farge på kjolen, er det ingenting i veien for å velge sko og tilbehør i favorittfargen din – nå er det trendy å vise personlighet og egenart!

Artikkelen fortsetter under bildet

Undertøy

Sexy og romantisk undertøy er viktig på bryllupsdagen, og i år ser vi at kjolene inspireres av det innerste. Korsetter kombinert med lange skjørt, eller nattkjoleaktige silkekjoler med tynne stropper fra 90-tallet er trendy. Om det kjennes bart, kombiner med passende cape, jakke, blazer eller cardigan – gjerne med fjær, broderier eller organza.

Miljøvennlig bryllupsantrekk

Utvalget av brukte brudekjoler, dresser og smokinger er lett tilgjengelig nå, og det er på ingen måte noen ulempe at kjolen til livets fest har fått svingt seg før. Tvert imot. Om du ikke vil kjøpe brukt, er leie et godt alternativ. Hva med å også oppfordre gjestene til å velge noe de har i klesskapet fra før eller kjøpe festkjolen brukt? Gi oppfordringen i dresskoden: “Brukt/vintage/lånt/leid”.

Bryllupstema – bryllupspynt og styling

Pynt, blomster og atmosfære er viktig for å skape den riktige stemningen i bryllupet, men hvilke trender gjelder nå? Her er det spesielt to retninger som utpeker seg ifølge Amanda og Tesse fra Bryllupssnakk:

– Noen ønsker en bryllupsstemning som er elegant, stram og på grensen til det kongelige, mens andre omfavner det enkle, avslappede og jordnære. Det viktigste er å finne en stil som kjennes riktig for dere.

Cottagecore

Den romantiske trenden “cottagecore” er perfekt til låvebryllupet, hagebryllup, telt, eller kanskje et drivhus? Stilen passer spesielt til vår- og sommerbryllup hvor det er mer naturlig å kombinere ute- og inneområder.

Har du fått med deg serien Bridgerton på Netflix? Skap deres egen dekadente stemning i bryllupet: bugnende blomster, søte tekstiler, vintage blomstervaser, bryllupskake pyntet med tørkede blomster, blomsterbad, lyslenker, farget glass, isbiter med spiselige blomster, blomsterkonfetti, mix ulikt mønstret servise, pastellfargede stearinlys, gyllent metall og blomsterkranser til håret.

Artikkelen fortsetter under bildet

Denne stilen trenger ikke være perfekt – og egner seg for egeninnsats og DIY. Både blomsterkonfettien og annen dekor kan du for eksempel lage selv.

Bærekraftig bryllupspynt

Flertallet av dagens brudepar kommer fra den miljøbevisste generasjonen, hvor fokuset på gjenbruk og bærekraft er selvsagt. Men hvordan kan livets største fest også ta hensyn til miljøet? Ved å låne, leie, lage eller kjøpe brukt, får du en positiv effekt både for miljø og budsjett – i tillegg til en ekstra personlig vri på bryllupsfeiringen.

Miljøfokuset brer seg også til bryllupspynten og blomstene, og ikke bare for miljøets del – det er trendy med pynt og servise med egenart. Lysestaker i messing er populære hos bruktbutikker og fra besteforeldres velfylte kjellerboder.

Artikkelen fortsetter under bildet

Bryllupsblomstene kan gjerne være lokaldyrket, fra grøftekanten eller kanskje høstet i egen hage? Velg gjerne bort oasis som ikke lar seg gjenvinne, og bruk heller hønsenetting, små vaser, syltetøyglass eller flasker.

Ina Giske fra Berekraftig bryllup tipser om måter å gjøre bryllupsfesten mer bærekraftig uten å gå på akkord med at bryllupsdagen skal være en uforglemmelig og elegant dag.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Judith Bech, Berekraftig bryllup


Ta utgangspunkt i årstiden dere gifter dere når dere skal velge pynt og blomster. Det er veldig mye man kan plukke selv i naturen, fra egen eller bekjentes hage. Husk å sette deg inn i hvilke vekster som blomstrer når du skal gifte deg. Om favorittblomsten ikke finnes på bryllupsdagen kan det kanskje være et alternativ å tørke dem?

  • Vårbryllup: Pynt bryllupsbordet med markblomster, strå og grønt du kan plukke selv. Fra tidlig vår kan du plukke gåsunger eller greiner, og sette dem i vann til spiring. Liljekonvall har vakre, små blomster med en fantastisk lukt – som skapt for bryllupsbordet eller i brudebuketten.
  • Sommerbryllup: Plukk sjarmerende markblomster til viltre buketter, og pynt bordet gratis og miljøvennlig! Mange velger seg bugnende peoner, og er du heldig og kjenner noen med en blomstrende hage, kan du kanskje få plukke noen når de blomstrer i mai-juni. Gifter du deg ved sjøen? Plukk skjell, drivved og slipt glass og dekk bordet med skjæras skatter. Vil du prøve noe helt annet? Tørk stortare og pynt med lyslenker for en dramatisk og annerledes bordpynt.
  • Høstbryllup: Plukk gnistrende rognebær, nyper og høstløv og bind kranser til brud og brudepiker. Tørkede blomster og strå fra sommerens overflod er også vakkert.
  • Vinterbryllup: Vintergrønt som gran, furu og tuja er lett å få tak i og kan pynte bord og bindes i rause kranser. Kombinert med kongler, tørkede blomster og gyllent metall, blir stemningen koselig og varm.

Artikkelen fortsetter under bildet

Deres dag

Uansett hvilket format dere velger for deres feiring av kjærligheten, håper vi at dere velger en feiring som er i tråd med deres ønsker. Mange brudepar kjenner på mye press og forventninger fra venner og familie, og det gjør det vanskelig å komme i gang med bryllupsplanleggingen.

Husk at dette er deres dag og at den skal være en dag dere husker med glede resten av livet!

Det kan kjennes litt overveldende å komme i gang med planleggingen og alle avgjørelser som skal tas, men senk skuldrene og få litt drahjelp med vårt planleggingsverktøy (gratis i 3 måneder).

følg oss

Ditt bryllup, din kontroll

Kickstart planleggingen med vårt GRATIS bryllupsverktøy!

Mer inspirasjon?

Brudepar omfavner hverandre i Budapest på destinasjonsbryllup

Bryllup i utlandet: viktige tips og råd

Drømmer dere om et magisk bryllup i utlandet? Før dere kan si “ja” under palmene eller ved en fjelltopp, er det noen nødvendige forberedelser å ta for et suksessfullt destinasjonsbryllup. Vi guider dere gjennom alt dere trenger å vite for å gjøre deres bryllup i utlandet til virkelighet!

Folk skåler med velkomstdrinker i et bryllup

17 velkomstdrinker til bryllupet

Gi festen en sprudlende start med kreative velkomstdrinker! Fra fancy champagnepyramider til forfriskende iste – dine gjester vil elske det!

En indisk brud med hennatatoverte hender skriver under juridiske dokumenter

Hva sier du egentlig ja til?

Når du drømmer deg bort i brudesalongen blant vakre kjoler av tyll og sateng, er det kanskje ikke juridiske forpliktelser som står øverst i tankene dine. Men ekteskapet innebærer mer enn bare romantikk – det er viktig å ha oversikt over de juridiske sidene før den store dagen. Her er det du trenger å vite.

ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.