Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Kjøreplan til bryllupet

“Er det en ting jeg har gjort mye av i løpet av 18 år i bryllupsbransjen, så er det å lage kjøreplaner. Dette kan virke som en bagatell, men når det kommer til selve bryllupsdagen er det helt avgjørende.”
Picture of bh_admin

bh_admin

Без-названия-72

Ann Kristin Nissen driver Brudepikene sammen med Jeanette Lilleås. Brudepikene er bryllupsplanleggere med lang erfaring, og de har også en brudekjolesalong i Drammen. Vi kunne ikke tenke oss en bedre ekspert på kjøreplaner enn Ann Kristin, og hun deler sine beste tips med deg.

Hva er en kjøreplan?


Foto: Lunde Foto

En kjøreplan er et program for bryllupsdagen. Den inneholder alt som skal skje, med tidspunkt for de forskjellige postene på programmet. Dere kan begynne med de grove linjene, og deretter jobbe dere ned til detaljer som når dere skal stå opp, og når lysene på bordet skal tennes.

“Selv deler jeg ofte kjøreplanen i flere deler; først en generell kjøreplan for dagen. Deretter en kjøreplan for vielsen, og til slutt en egen kjøreplan for hva som skjer fra vielsen er ferdig og helt frem til festen er slutt.”

Hva bør en kjøreplan inneholde?

En god kjøreplan har definerte ansvarsområder, tider, telefonnummer og adresser – dette er gull verdt. Dere bør alltid snakke med alle involverte på forhånd, sånn at de vet hvilket ansvarsområde de har. Telefonnummer til bryllupsleverandørene gjør at dere slipper å måtte lete etter dette hvis noe skulle oppstå.

Hvordan planen ser ut er ikke så farlig, det viktigste er at den blir levert til de som har et ansvarsområde. Selskapslokalet, toastmaster, forlovere og bryllupsarrangør er eksempler på de som bør ha en kopi.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Lunde Foto

Den første delen av bryllupet inneholder stort sett overordnede punkter, med tilhørende tider. For eksempel når hår og makeup for bruden med følge skal skje, ankomsttider for leverandørene, og når vielsen starter.

“Kjøreplanen blir mer detaljert når bryllupsmiddagen starter. Det er ikke uvanlig at en norsk bryllupsmiddag varer i 4 timer på grunn av alle talene, og lenger tid enn det anbefales ikke. Det er viktig å få inn alle bryllupstalene i planen, og forventet tid til hver tale – for da har kjøkkenet dette å forholde seg til. Man begynner som regel med noen få taler før maten, og deretter er det vanlig med taler mellom alle rettene. Selskapslokalene trenger ofte 15-30 minutter på å rydde mellom hver rett, så tiden er perfekt å fylle med taler. Tidene kan naturligvis variere fra sted til sted, så det er viktig å sjekke med bryllupslokalet deres. Det er også viktig at toastmaster kommuniserer med kjøkkenet hvis det blir noen endringer underveis.”

Eksempler på kjøreplaner til bryllupet

Et lite bryllup på Vestlandet. Etter vielsen var det brudeskål i en koselig låvekafe rett ved kirken, mens brudeparet tok bilder. Et bryllup hvor alt gikk på skinner, og kjøreplanen fungerte bra.

Dette brudeparet bor på en gård med stor hage. Vielsen var i en kirke, ca. 20 minutter unna. Gjestene tok seg til kirken og tilbake til gården på egen hånd. Det var leid inn band, og de holdt fortsatt på med lydprøver da gjestene ankom. Det ble mye venting for bandet, men siden brudeparet bodde her – så fikk de tilgang til huset. Ellers gikk alt fint.

Bryllup med vielse og fest i samme lokale. Kort vielse, men god tid til fotografering. Hvis brudeparet kunne forandre på noe ville de startet middagen noe tidligere, for å få festen ordentlig i gang før det var for sent (da alle måtte dra klokken 02.00).

Det oppstår nesten alltid noe uventet på en bryllupsdag, og det er helt vanlig med forsinkelser. Så ha dette i tankene når dere lager kjøreplanen. Dere vil nemlig ha problemer med å finne brudepar som kan fortelle at de ble ferdig FØR fastsatt tid. Lykke til med deres personlige kjøreplan!

Forsidefoto: Lunde Foto

følg oss

Mer inspirasjon?

Flere hender holder glass høyt for å skåle

16 tips til aktiviteter for utdrikningslaget

Når det nærmer seg bryllup, er det på tide med det legendariske utdrikningslaget! Vi har samlet en haug med geniale forslag til aktiviteter som passer for alle slags utdrikningslag, enten dere vil ha det avslappende eller feste som det er ingen morgendag!

To smilende jenter i sort tskjorte

Den nye Bryllupshjelperen

Vi er stolte av å presentere den nye Bryllupshjelperen! Etter å ha overtatt i 2023, har vi satt fart! Vi har gitt siden en makeover, knyttet sterke bånd med leverandører og fått bedriften tilbake på kartet!

Din digitale bryllupsplanlegger

Oppdag Bryllupshjelperen – din digitale høyre hånd gjennom budsjetter og gjøremål. Få tips, hjelp og inspirasjon mens du sparer tid og senker skuldrene. Skap en bedre bryllupsdag med oss!

Catering firma dekker opp bord til bryllup i et partytelt
ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.