Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Bryllup i utlandet: viktige tips og råd

Drømmer dere om et magisk bryllup i utlandet? Før dere kan si “ja” under palmene eller ved en fjelltopp, er det noen nødvendige forberedelser å ta for et suksessfullt destinasjonsbryllup. Vi guider dere gjennom alt dere trenger å vite for å gjøre deres bryllup i utlandet til virkelighet!
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

Markedssjef
Destinasjonsbryllup i Budapest

Drømmer dere om å gifte dere på en strand i Singapore, i Sjømannskirken i København, eller kanskje ved den norske ambassaden i Abu Dhabi? Uansett hvor dere ønsker å si “ja”, er det viktig å sette seg inn i lokale retningslinjer og krav. Her finner dere alt dere trenger å vite for å planlegge bryllup i utlandet.

Viktig å huske på

Å gifte seg i utlandet kan være en fantastisk opplevelse, men det krever litt ekstra planlegging. For å sikre at alt går som smurt, bør dere være tidlig ute og ha oversikt over nødvendige dokumenter og krav.

Kontakt de rette myndighetene

Det første dere bør gjøre er å ta direkte kontakt med stedet dere ønsker å vie dere. Dette kan være den lokale kirken, ambassaden, eller en annen relevant myndighet. De kan gi dere oppdatert informasjon om hva som kreves av dokumentasjon og hvordan dere går frem.

Vær ute i god tid

Populære destinasjoner som Italia, Thailand, USA, Danmark og Spania kan ha begrenset kapasitet. Så snart dere har bestemt datoen, bør dere begynne planleggingen. Dette gjelder spesielt hvis dere ønsker å gifte dere ved en norsk ambassade eller sjømannskirke, da disse ofte har lang ventetid.

Sørg for gyldig dokumentasjon

Dere må ha gyldig opphold i landet dere skal gifte dere i, og noen land krever visum. I tillegg må dere ha en prøvingsattest fra Skatteetaten, som bekrefter at dere oppfyller ekteskapsvilkårene. Attesten tar 2-3 uker å behandle og er gyldig i fire måneder.
Les også vår artikkel om dine juridiske forpliktelser i et ekteskap og hva slags dokumenter du trenger: Hva sier du egentlig ja til?

Et lykkelig brudepar løper på en strand ved Atlanterhavet etter et suksessfullt destinasjonsbryllup
Tenk å ha en nydelig utevielse på en strand i utlandet. Bryllupsreisen er bokstavelig talt et steinkast unna.

Få hjelp av ekspertene på destinasjonsbryllup

Når dere planlegger bryllup i utlandet, kan det være lurt å bruke en leverandør som spesialiserer seg på destinasjonsbryllup. Disse leverandørene har god kjennskap til de lokale forholdene og kan hjelpe dere med å navigere gjennom alt fra lovkrav til logistikk.

 • Erfaring og nettverk

  Leverandører av destinasjonsbryllup har erfaring med å arrangere bryllup på ulike steder og kjenner til de beste lokasjonene, leverandørene og tjenestene. De har ofte et bredt nettverk av lokale kontakter som kan bidra til å gjøre bryllupet deres perfekt.
 • Skreddersydd planlegging

  En leverandør kan hjelpe dere med å skreddersy bryllupet etter deres ønsker og behov. De kan gi råd om alt fra blomsterdekorasjoner og catering til fotografering og musikk. Dette sikrer at bryllupet blir akkurat slik dere har drømt om.
 • Redusert stress

  Ved å overlate mye av planleggingen til en erfaren leverandør, kan dere redusere stresset som ofte følger med bryllupsforberedelser. Leverandøren tar seg av detaljene, slik at dere kan fokusere på å nyte den store dagen.
 • Lokalkunnskap

  En lokal leverandør har innsikt i kulturelle forskjeller og lokale skikker, noe som kan være uvurderlig når man arrangerer et bryllup i et annet land. De kan hjelpe med alt fra å sikre riktig dokumentasjon til å finne de mest autentiske opplevelsene for gjestene deres.

 

Bruk av en leverandør for destinasjonsbryllup kan gjøre hele prosessen smidigere og mer hyggelig, og gir dere mer tid til å glede dere over forlovelsen og se frem til den store dagen.

Se vår leverandøroversikt på hvem vi anbefaler for destinasjonsbryllup: Bryllupshjelperen | Destinasjonsbryllup

Et brudepar i sorte klær står på en høyde med varmluftsballonger i bakgrunn
Benytt sjansen til å utnytte hendelser og severdigheter som perfekt backdrop til bryllupsbildene!

Her kan dere gifte dere

Vielse ved en norsk ambassade

Norske ambassader kan vie dere etter norske lover og regler. Men det er viktig å være tidlig ute med planleggingen, da ikke alle ambassader har vigselsrett. Sjekk Utenriksdepartementets nettsider for en liste over ambassader med vigselsmyndighet, og husk å avtale tid flere måneder i forveien.

Vielse hos norsk sjømannsprest

Sjømannskirken har 29 kirker verden over, men ikke alle har vigselsrett. De kan imidlertid tilby kirkelig velsignelse for borgerlig inngåtte ekteskap. Det er også mulig å ha vielsen utendørs, for eksempel på en strand eller en fjelltopp. Ta kontakt med den aktuelle sjømannskirken for å avtale detaljer.

Vielse for utenlandsk myndighet

Velger dere å gifte dere for utenlandsk myndighet, må dere følge det aktuelle landets lover og regler. Sørg for å ha all nødvendig dokumentasjon, som prøvingsattest, og vær oppmerksom på at ikke alle ekteskap inngått i utlandet automatisk anerkjennes av norske myndigheter. Dere må selv melde fra til Folkeregisteret og fremvise vigselsattest.

Og helt til slutt. . .

Husk å sjekke informasjon på hjemmesidene til Utenriksdepartementet, Skatteetaten og Sjømannskirken når dere planlegger bryllupet. Dette gir dere en trygg start på planleggingen av deres utenlandske bryllupsdrøm!

følg oss

Ditt bryllup, din kontroll

Kickstart planleggingen med vårt GRATIS bryllupsverktøy!

Mer inspirasjon?

Folk skåler med velkomstdrinker i et bryllup

17 velkomstdrinker til bryllupet

Gi festen en sprudlende start med kreative velkomstdrinker! Fra fancy champagnepyramider til forfriskende iste – dine gjester vil elske det!

En indisk brud med hennatatoverte hender skriver under juridiske dokumenter

Hva sier du egentlig ja til?

Når du drømmer deg bort i brudesalongen blant vakre kjoler av tyll og sateng, er det kanskje ikke juridiske forpliktelser som står øverst i tankene dine. Men ekteskapet innebærer mer enn bare romantikk – det er viktig å ha oversikt over de juridiske sidene før den store dagen. Her er det du trenger å vite.

Hefte som viser kirkeprogram

Hva skal stå i et kirkeprogram?

Et kirkeprogram gir deg oversikt over hva som skal skje under seremonien, fra salmer til taler og ekteskapsinngåelsen. Med et ryddig og enkelt program, blir bryllupsdagen både strukturert og minneverdig.

ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.