Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Bryllupstrender 2021 – med Weddings by Emma

Etter et år med mange avlyste bryllup og skuffelser bak oss, er det på tide å se fremover! Emma fra Weddings by Emma deler sine tips om hva som blir de heteste bryllupstrendene i 2021.
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

CEO & Eier
Без-названия-71

Uavhengig av Covid-19s påvirkning på vår hverdag og fremtidige planer, har nye trender dukket opp som et resultat av den spesielle tiden vi er i akkurat nå. Og nå får pandemi være pandemi, så vi kan se inn i krystallkulen for å finne ut hva som kommer fremover. Uansett hva som ligger bak en voksende trend, ser jeg som bryllupsplanlegger alltid etter hva som skjer i bransjen, og her ønsker jeg å dele noen av tingene som vi vil se mer av i 2021.


Foto: Maximilian Photography
Emma er bryllupskoordinatoren bak Weddings by Emma. Hun elsker å realisere ideer, og skape en rød tråd gjennom bryllupet. Det beste hun vet er å få være i kulissene og skape noe som gir andre en opplevelse de kan huske resten av livet. Hun jobber først og fremst i Norge og Sverige, og trives med en hverdag hvor ingen oppdrag er like.

Monokromt eller fargefest?

Når det gjelder fargevalg for bryllupene våre, er det alltid flere parallelle spor som utvikler seg samtidig. Vi ser at de monokrome palettene i dempede beige, hvite og myke rosa toner lever videre i 2021, samtidig som en helt annen retning har dukket opp. Den er mer fargerik og inneholder mange herlige pasteller. Pastellene har vi allerede sett komme tilbake i motebildet. Det er ofte der vi kan ane fargetrender som deretter sprer seg til bryllupsverdenen. For de fargene vi kler oss i, begynner vi gjerne å møblere med hjemme, og deretter tar vi de samme fargene med til bryllupsdesignet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Så hvordan gjør du dette i praksis? Hvis det føles vanskelig å kombinere mange farger, kan det være en idé å la servise og duker gå i hvitt (som ofte er standard i de fleste rom), og deretter legge inn fargekruttet på blomstene. Snakk med blomsterhandleren eller be en venn som er god på form og farge om hjelp hvis du skal lage blomstene selv. Det er veldig gøy å gå i blomsterbutikker og planlegge sammen! Velg deretter en farge for alle stearinlys eller løpere som skal legges over bordene for et samlet inntrykk og mal for eksempel skilt til festlokalet i én farge. Slik får du umiddelbart en mer fargesterk helhet.

Små og intime bryllup


Foto: Lunde Foto

Dette er en trend som er direkte knyttet til den nåværende korona-situasjonen, og mange har blitt tvunget til å redusere gjestelisten for å kunne gjennomføre bryllupene sine på en trygg måte. Men hvis du ennå ikke har kommet så langt i planleggingen at gjestelisten er satt, tror jeg dette er noe som faktisk kan løfte bryllupet. Hvordan, lurer du da på? Vel, en mindre samling mennesker bidrar til en mye mer intim atmosfære. Du har tid til å se og snakke med alle gjestene, og gjestene kan også få lov til å være mer spontane når det gjelder taler og skåling. Det blir mer naturlig å reise seg for å si noen ord når det er få til stede, enn i et stort bryllup hvor alt er planlagt ned til minste detalj. En annen ting som er positivt med færre gjester, er at budsjettet varer mye lenger. For det du vil bruke mest penger på er nettopp dine gjester, og kuvertprisen kan ofte bli fra 1500 og oppover. Så husk at det krever et større lokale, flere bord og stoler, mer dekor og blomster, og mer mat og drikke, jo flere gjester dere har. Dette påvirker selvfølgelig budsjettet. Et annet alternativ er å beholde budsjettet dere har satt for det store bryllupet, og virkelig slå på stortrommen med eksklusiv mat, og vakre trykksaker og tekstiler i tråd med temaet for bryllupet.

Bryllupsmiddagen i 2021


Foto: Fotograf Heidi Rimereit

En naturlig utvikling er at buffeene vil avta eller kanskje forsvinne helt fra bryllupssammenheng for en periode. Mange vil unngå den unødvendige usikkerheten, og heldigvis er det så mange andre alternativer! En tre-retters middag går aldri av moten. Så hva skal vi servere i bryllupene våre i fremtiden? Mange får øynene opp for et alternativt kosthold, og ønsker de samme bevisste valgene i bryllupet. Hel-vegetariske eller veganske menyer vil være ønsket av stadig flere, og restauranter og cateringselskaper må kunne tilby denne typen menyer for å være relevante.

En annen ting som er populært, er å komponere deres egen meny for å gjenspeile deres smak og stil. Maten brukes for å gjøre bryllupet personlig, og det fører til at menyene ikke nødvendigvis er kun av den eksklusive sorten. Spiser dere taco hver fredag, eller husker dere en spesiell rett fra en ferie dere har vært på? Da synes jeg du bør se deg om etter catering eller et sted som kan ordne en virkelig god taco-middag eller som kan gjenskape retten dere husker. Det gjør middagen morsom og minneverdig for alle når det er en historie bak menyen.

Spar penger og beskytt miljøet

Vi blir mer bevisste på hva vi bruker pengene våre på etter et år som satte sitt preg på manges økonomi. Som et resultat vil vi se flere bryllup mellom mandag og torsdag, og i lavsesong; oktober – april. Ofte kan du spare mye penger ved å velge hverdager i stedet for helger, når for eksempel mange lokaler tilbyr billigere leie.

Noe som er positivt, er at det å spare penger kan gå hånd i hånd med å ta miljøbevisste valg. Jeg håper og tror at vi for eksempel vil se flere butikker som selger brukte brudekjoler og dresser i fremtiden. Vi vil også se par som velger å smelte ned gull de har arvet for å lage nye ringer. Ikke bare er det miljøvennlig, men også veldig personlig og morsomt å designe din helt unike ring! Et morsomt tips for deg med grønne fingre er å plante dine egne blomster hjemme i hagen og bruke dem til buketter og dekor. Det gir garantert et unikt uttrykk, og alle blomstene er kortreiste og nøye utvalgt av deg personlig.

Håper jeg klarte å inspirere og spre ny glede til deg som planlegger et bryllup! Jeg tror vi står ovenfor en bryllupsboom de neste årene, så vi vil se mange forskjellige ideer og temaer som vi kan bli inspirert av. Og husk å ha det gøy på jakt etter inspirasjon og planlegging. Det skal være fantastisk og morsomt å planlegge et bryllup!

Forsidebilde: Maximilian Photography, blomster: Markblomst, styling: Weddings by Emma

følg oss

Mer inspirasjon?

Flere hender holder glass høyt for å skåle

16 tips til aktiviteter for utdrikningslaget

Når det nærmer seg bryllup, er det på tide med det legendariske utdrikningslaget! Vi har samlet en haug med geniale forslag til aktiviteter som passer for alle slags utdrikningslag, enten dere vil ha det avslappende eller feste som det er ingen morgendag!

To smilende jenter i sort tskjorte

Den nye Bryllupshjelperen

Vi er stolte av å presentere den nye Bryllupshjelperen! Etter å ha overtatt i 2023, har vi satt fart! Vi har gitt siden en makeover, knyttet sterke bånd med leverandører og fått bedriften tilbake på kartet!

Din digitale bryllupsplanlegger

Oppdag Bryllupshjelperen – din digitale høyre hånd gjennom budsjetter og gjøremål. Få tips, hjelp og inspirasjon mens du sparer tid og senker skuldrene. Skap en bedre bryllupsdag med oss!

Utsnitt av oppdekket bord i bryllup i hvitt og oransje
ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.