Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Bryllupsreisen – hotte destinasjoner

Å finne ut hvor bryllupsreisen skal gå er en av de koseligste delene av bryllupsplanleggingen. En hel verden venter der ute, med mange spennende og populære reisemål. Men hvilken destinasjon er den rette for dere?
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

CEO & Eier
Без-названия-52

Heldigvis finnes det dyktige folk som jobber med å tilby fantastiske bryllupsreiser, og som ivrer etter å hjelpe dere. De sitter inne med mange hete tips til hvor brudeparene bør legge ut på sin første reise som nygifte, og her får dere noen av dem!

Fascinerende Sri Lanka


Bilde: Daniel Klein on Unsplash

Det er ikke uten grunn at Sri Lanka er økende i popularitet, også når det gjelder bryllupsreiser. Den tropiske øya, med sine fine strender og en ekte, fascinerende kultur, er definitivt et spennende reisemål. Landet er ikke stort, men har likevel mye å by på. For naturentusiastene finnes det 15 nasjonalparker med rikt dyreliv, frodige hager og magiske fossefall dere kan besøke. Sri Lankas historie går langt tilbake i tid, og mange av kulturskattene er fortsatt godt bevart i dag. De kan også skilte med en lang kystlinje med utallige uberørte strender. Sånn sett er Sri Lanka perfekt for kombinasjonsreise: en uke på stranda med sol og bad, og en uke på rundreise med safari og severdigheter. Øya er ikke like utviklet som en del av de andre øyene i Det indiske hav, men det er likevel mer enn nok av førsteklasses hotell å velge mellom. Sri Lanka er både magisk og mangfoldig, og uten tvil et spennende sted å dra på bryllupsreise til.

Har du enda ikke testet vår digitale bryllupsplanlegger? Les mer om den og test den her. 

 

Vennlige Vietnam

Dette landet, som tidligere var forbundet med krig og konflikt, er nå bedre kjent for uberørt og fantastisk natur, kultur og historie. Og ikke minst sin vennlige befolkning. I disse dager er Vietnam faktisk regnet som et av de tryggeste landene i Asia. Få med dere kontrastene fra det yrende folkelivet i gatene i det urbane Vietnam, til den tradisjonelle livsstilen på landsbygda. Ønsker dere strandliv, er det en rekke strender å velge mellom, både ute ved kysten eller på en av øyene. Herfra kan dere også prøve dere på aktiviteter som snorkling eller dykking. Bli gjerne med på dagscruise, besøk sjarmerende øyer og mystiske grotter, og bli servert nydelig, fersk sjømat om bord. Når det kommer til overnatting, er det fullt mulig å velge enkle og rimelige backpacker-resorts. Men siden dette er snakk om bryllupsreisen, frister det kanskje mer med en luksuriøs bungalow? De har det også, nemlig.

Ønsker dere forslag til rundturer i Østen, med blant annet transport, overnatting og engelsktalende guide? Vår Bryllupshjelper Eastern Travel & Tours er eksperter på bryllupsreiser til Sri Lanka, Vietnam og andre eksotiske destinasjoner.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bilde: Eastern Travel & Tours

Stillehavsperlen Bora Bora


Bilde: François Pierrot on Unsplash

I det sydlige Stillehavet ligger den vulkanske øya Bora Bora. Den er en del av Selskapsøyene i Fransk Polynesia, og enkelte kaller øya den vakreste og mest romantiske i verden. Et ekte sydhavsparadis med grønne palmer, kritthvite strender og krystallklart vann. Den majestetiske vulkanen Mount Atemanu troner over den glitrende lagunen og de små fortryllende øyene rundt. Tempoet på øya er så rolig at tiden nærmest står stille, så her vil dere få muligheten til å koble helt ut. Ute i vannet står bungalower bygget i polynesisk stil, utstyrt med alt dere måtte ønske av komfort. Den store lagunen er hovedattraksjonen her, og selvfølgelig tilbyr de både snorkling og dykking. Man kan også beundre havbunnen på avstand, fra en båt med glassbunn. Den lokale maten vil garantert tilfredsstille selv den mest kresne gourmet, og spesialitetene er fersk fisk, hummer og skalldyr.

Amerikareisen

Hva med å gå for en litt annerledes bryllupsreise? Ved å bo på en vaskeekte ranch vil dere få en unik smakebit av det autentiske Amerika. Her kan dere leve livet som cowboyer for en stund, midt i et fantastisk og variert landskap. Å overnatte på en ranch er en helt særegen opplevelse, og hovedsakelig kan man skille mellom tre typer ranchopphold. På en såkalt “working ranch” er dere sikret en aktiv bryllupsreise. Her kan dere bli med i det daglige arbeidet fra morgen til ettermiddag. Etter frokost er det bare å sale opp og ri ut med det lokale arbeidslaget. En enestående mulighet til å bli kjent med dagliglivet og rutinene til de som jobber på ranchen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bilde: Cowboyreiser

Er det mer avslapning og kos dere er ute etter, passer det kanskje bedre med en “dude ranch”. Dere får fortsatt den rustikke ranch-følelsen, men med mer hotellpreg. Her kan dere for eksempel nyte livet ved bassengkanten, og bare forbli i total feriemodus. Hestene er fremdeles en naturlig del av oppholdet, men nå er mer det snakk om å ta en rolig ridetur for opplevelsens skyld, ikke for å utføre arbeid.

“Resort ranch” er en tredje form for ranchopplevelse, som har blitt svært populær de siste årene. Et passende stikkord her er luksus! Ved disse resortene blir det lagt vekt på velvære, i tillegg til at det tilbys et mangfold av aktiviteter. Fiske, tennis, svømmebasseng, jakt og sykling er bare noen av dem. Ridning står selvfølgelig også på programmet, men dere behøver ikke en gang se en hest om dere ikke er interessert i det. Dette er valget for dere som vil nyte ekstraordinære retter og god drikke i plettfrie omgivelser, med den ville og mektige naturen like utenfor døra.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bilde: Cowboyreiser

Cowboyreiser er vår Bryllupshjelper som er eksperten på USA. Ekteparet Ann og Christian kan skreddersy en romantisk ranch-ferie som passer perfekt til bryllupsreisen deres. Eller hva med en fottur, road trip eller skitur? Cowboyreiser hjelper dere.

Magiske Maldivene


Bilde: Manta Reiser

Maldivene er og blir et av de mest populære bryllupsreisemålene, og det er kanskje ikke så rart? De færreste sier nei til strålende hvite strender, palmesus, krystallklare laguner og himmelblått hav så langt øyet kan se. Maldivene er et eksotisk øyrike som hviler i Det indiske hav. Med 1190 øyer, der bare et par hundre av dem er bebodde, sier det seg selv at her er det muligheter for å slappe av i ro og fred. Hvert hotellresort har sin egen øy, og har plass til et begrenset antall gjester. De luksuriøse resortene består av små eller store bungalower og villaer på stranden. Det er også mulig å sove i en hytte på påler i vannet, eller å leie en yacht.

Hvis dere har tenkt dere til Maldivene, er det en fordel om dere er glade i vann. Arealet som utgjør øyriket består av hele 99 % vann, og under den gnistrende blå overflaten skjuler det seg et undersjøisk paradis. Her bor koraller, vakre skjell, skilpadder, fantastiske undervannsvekster og fisker i hele spekteret av farger. Om dere vil utforske dette nærmere finnes det alltid et fullt utstyrt dykke- og vannsportsenter i nærheten. Visstnok er Maldivene rangert til et av de beste stedene for dykking på hele kloden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bilde: Manta Reiser

En annen populær aktivitet blant de besøkende er å dra på fisketur. Dere kan velge mellom å dra ut på morgenfiske eller nattfiske. Om dere skulle få lyst på en lengre utflukt, kan dere ta turen til hovedstaden Malé, der de byr på både shopping og severdigheter. Et annet alternativ er å reise på et cruise mellom de mange øyene. Med andre ord: På Maldivene er det store sjanser for at alle deres forventninger til bryllupsreisen vil bli innfridd.

Manta Reiser er også kjent som Maldivene-Eksperten, og har sendt forventningsfulle gjester på ferier siden 1997. Dette er Bryllupshjelperen vi tidligere har spurt om gode tips til bryllupsreisen, i denne artikkelen. Ta gjerne kontakt med Liv i Manta Reiser for å få gode tips om Maldivene, Seychellene og andre drømmedestinasjoner.

Utforsk Thailand


Bilde: Robin Noguier on Unsplash

Dere kan ikke trå feil om dere utpeker Thailand som mål for bryllupsreisen. Velg mellom å sole dere på de flotte strendene sør i landet, eller å utforske mystisk jungel og smake på kulturen i de små landsbyene i nord. Landet har et varmt og tropisk klima, noe som resulterer i en frodig og mangfoldig natur. Er dere av den aktive og eventyrlystne sorten, kan backpacking anbefales. Øyhopping er stadig populært, her er det nemlig mange spektakulære øyer å sjekke ut. De mange buddhistiske templene og det eksotiske dyrelivet er andre gode grunner til å komme seg ut av strandstolen. Og så må vi ikke glemme den fantastiske maten! Hvis dere tenker å bestille tur til Thailand, er det med tanke på været best å reise hit mellom november og mars.

Uansett hvor ferden går, kos dere med hverandre og nyt den første tiden som ektepar. God tur!

Forsidebilde: Eastern Travel & Tours

Test vår digitale planlegger her

følg oss

Mer inspirasjon?

Brudepar sitter på et berg og tar bilder mot blått hav på en solfylt dag

Slik får dere en magisk bryllupsreise

Den originale bryllupsreisen varte i en måned, og handlet om at paret skulle drikke seg fulle på vin og bli beruset av kjærligheten de hadde for hverandre. Men i dagens samfunn er det kanskje ikke like enkelt å forsvinne fra forpliktelser i en hel måned. Ikke er det spesielt billig heller. Men en hvilken som helst bryllupsreise kan bli magisk! Her er en av våre eksperters topp-tips. 

Brudepar snakker sammen ute med et tre i bakgrunn

Bryllupsnatten

Etter å ha vært konge og dronning for en dag, skulle det vel bare mangle at dagen ender herskapelig også.

Et par går hånd i hånd på en strand i syden ikledd badetøy på en solfylt dag
ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.