Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Hvordan planlegge bryllup?

Hurra, du skal gifte deg! Nå begynner en intens periode med bryllupsplanlegging, stress og moro før den store dagen. Er du klar?  
Picture of bh_admin

bh_admin

Без-названия-42


La oss starte med å gratulere så mye! Et bryllup er en fantastisk markering av kjærligheten du og din partner har for hverandre – og ekte kjærlighet er verdt å feire. Det kan hende du nyter tilværelsen som nyforlovet, eller kanskje du har begynt å stresse litt rundt alt som må ordnes før den store dagen. Uansett hvor du er i planleggingsprosessen kan det være lurt å sette seg litt inn i hvordan man best kan planlegge bryllup.


Det er ikke bare-bare å gjennomføre en bryllupsplanlegging! Listen kan raskt vokse seg lang, og før du vet ordet av det har månedene rast avgårde, og du har mistet litt oversikt. Hvilke farger passet sammen igjen? Hvordan skulle egentlig bordplasseringen løses? Når må jeg prøve kjolen én siste gang, og hva med blomstene, ringene, gjestene, maten, lokalet, ønskelisten, talene og de tusen andre tingene som helst skulle vært på plass i går? Puh! Pust med magen – og la oss hjelpe dere på veien til et bryllup med senkede skuldre.

Vår digitale bryllupsplanlegger holder kontrollen for deg – prøv den her!

Hvor skal du starte?

Har du nettopp forlovet deg kan du faktisk starte med det hyggeligste av alt – fortelle andre om den gledelige nyheten! Ta deg en ringerunde, send ut SMS-er og meldinger på Facebook. La andre ta del i deres glede, og forbered de rundt deg på at det kanskje må holdes av en helg om en stund. Når nyheten er ute kan du endelig starte den spennende, stressende, deilige og tilfredsstillende jobben med å planlegge bryllup.

Start med budsjettet og antall gjester. Finn ut hvor mye dere kan sette til side, og gå deretter mer i detalj. Hvor mange prosent av bryllupsbudsjettet er det fornuftig å bruke på mat, drikke, lokalet, kjole, dress, ringer, reise og alt annet dere ønsker å inkludere i bryllupet? Husk å holde et øye med tallene underveis – og oppdatere når dere har kjøpt noe under, over eller på budsjettet. Med Bryllupshjelperens bryllupsplanlegger blir bryllupsbudsjett en lek – og er av denne grunnen alene verdt å teste. Vi setter rett og slett opp et budsjettforslag til dere, basert på summen dere velger. Budsjettet oppdateres i tråd med antall gjester som kommer til, og du kan enkelt se hvordan dere ligger an. Vil du prøve budsjettet for å se vårt forslag til akkurat deres bryllup? Du finner det i vår bryllupsplanlegger.

Når lommeboken er vridd og vrengt på – og bryllupsbudsjettet fastsatt, kan dere utarbeide en gjesteliste. Deretter er det vanlig å bestemme en dato, se på et lokale og så resten av bryllupsleverandørene. Husk at det må planlegges for pynting, mat, drikke, klær, blomster, fotograf og mye mer. Mange steder og tjenester bookes også langt frem i tid. Vi anbefaler på det sterkeste å bestille vielsesstedet, vigsler, lokale og fotograf veldig tidlig. I vår bryllupsplanlegger har vi gjort denne jobben for deg, og har tidsfrister på alle gjøremål, basert på deres bryllupsdato.

Hvor lang tid må beregnes?

Det er selvfølgelig individuelt hvor mye tid man bruker på bryllupsplanlegging. De mest ekstravagante bryllup må detaljstyres og planlegges måneder lenger enn de enkleste giftemål. Her er det viktig å finne ut hva slags bryllup dere selv ønsker. Ifølge Huffington Post er gjennomsnittspar forlovet fra 13 – 18 måneder. Her går nok mye tid med til bryllupsplanlegging, og arbeidet har en tendens til å intensiveres jo nærmere bryllupsdagen dere kommer. For at man ikke skal ta seg helt vann over hodet er det viktig med en ryddig og effektiv planleggingsperiode. Her kan du absolutt dra nytte av vår digitale bryllupsplanlegger med verktøy som lar deg holde oversikt over hele prosessen. Bryllupshjelperen ble startet ene og alene for å la kommende brudepar dra nytte av andres erfaringer, slik at planleggingen går så smidig som mulig.

Hvem kan du be om hjelp?

Mange benytter seg av både venner og familie når et ekteskap skal inngås. Menneskene rundt deg stiller ofte gladelig opp med tanker og hender. I startfasen kan det derfor være lurt å finne hjelperne:

  • Hvem skal være forlovere?
  • Hvem er den perfekte toastmaster?
  • Hvem kan dele ut informasjon før gjestene trer inn i vielseslokalet?
  • Hvem vil dere at skal holde tale?
  • Hvem kan stille opp med diverse råd og tips?
  • Og så videre!

Lag en liste og diskuter dere i mellom. Det er ikke gitt at et par er enige i hvem som passer best – og her får dere sjansen til å øve på det å inngå kompromisser. I noen tilfeller kan også leverandørene være gode støttespillere – bruk deres ekspertise!

Hva om en ikke har mange gode hjelpere?

Det kan føles overveldende å stå midt i det å planlegge bryllup dersom dere ikke har mange å støtte dere på. Vær gjerne ute i god tid, da det krever mer å stå for hele planleggingen alene. Bli også gjerne medlem av Bryllupshjelperen på Facebook. Her finner dere et samfunn av likesinnede som går gjennom nøyaktig de samme tingene som dere. Forumet er åpent for spørsmål – og folk er flinke til å svare eller gi tips. Sjekk hvem de har brukt til diverse tjenester, eller rådfør deg med noen som kanskje allerede har giftet seg og vært gjennom hele prosessen fra a til å. Det er mye verdi å hente i andres kunnskap og erfaringer.

Hvilke bryllupsleverandører skal du velge?

Det bugner av ulike bryllupsleverandører på markedet. Du har utallige bakere og kakedesignere, haugevis med brudesalonger, en mengde fotografer og mye mer. Derfor er det viktig å stole på magefølelsen, mens du selvfølgelig også gjør grundig research på de du vurderer. Sjekk alltid leverandørens portefølje og pris. I tillegg er referanser helt alfa og omega. Gjør dere dette arbeidet er sjansen større for å finne bryllupsleverandørene som passer for akkurat dere.

Du kan også ta en titt på våre egne bryllupsleverandører, de er håndplukket av oss etter grundig vurdering. Hos oss finner du helt unike folk som leverer kvalitetsprodukter og tjenester uten sidestykke. For å si det enkelt – alle bryllupsleverandørene du finner på denne siden er folk vi selv ville valgt til vårt eget bryllup. Og vi finner nye bryllupsleverandører hver eneste dag. Hvem vet, kanskje kommer du til og med over noe du ikke engang visste at du ønsket deg?

Hvordan best holde styr på alt?

Det å planlegge bryllup kan virke uhåndterlig. Det er ikke uvanlig at uforutsette problemer oppstår underveis, og det er viktig å kunne endre planer og ta ting på sparket. Husk at det skal være gøy å planlegge et bryllup. Dere skal kunne se frem til den store dagen med iver og sommerfugler i magen, ikke stiv nakke, hodepine og en “gleder meg til dette er over”-holdning. Å inngå ekteskap er en utrolig fin handling, og dere bør starte tilværelsen som ektepar i godt humør og med glede. Det er ja-et dere skal gi til hverandre som er det aller viktigste – og dét krever ikke mye planlegging!

Som vi pleier å si – senk skuldrene, og la Bryllupshjelperen bistå dere. Dersom du har noen spørsmål rundt planlegging av et bryllup må du ikke nøle med å ta kontakt. Vi ånder og lever for kjærlighet og bryllup og stiller mer enn gjerne opp!

følg oss

Ditt bryllup, din kontroll

Kickstart planleggingen med vårt GRATIS bryllupsverktøy!

Mer inspirasjon?

En indisk brud med hennatatoverte hender skriver under juridiske dokumenter

Hva sier du egentlig ja til?

Når du drømmer deg bort i brudesalongen blant vakre kjoler av tyll og sateng, er det kanskje ikke juridiske forpliktelser som står øverst i tankene dine. Men ekteskapet innebærer mer enn bare romantikk – det er viktig å ha oversikt over de juridiske sidene før den store dagen. Her er det du trenger å vite.

Brudepar kommer ut av låve etter vielse under vinterbryllup på Søstrene Storaas Hotell

Eventyrlig vinterbryllup

Utforsk vinterbryllup på Søstrene Storaas Hotell – Fra romantiske hestesledeturer til sjarmerende låvevielse, finn inspirasjon her!

To smilende jenter i sort tskjorte

Den nye Bryllupshjelperen

Vi er stolte av å presentere den nye Bryllupshjelperen! Etter å ha overtatt i 2023, har vi satt fart! Vi har gitt siden en makeover, knyttet sterke bånd med leverandører og fått bedriften tilbake på kartet!

ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.