Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Slik planlegger du gjestelisten til bryllupet ditt

Planlegging av gjestelisten til bryllupet kan være utfordrende. Med vår digitale bryllupsplanlegger får du full kontroll på hvem som skal inviteres. Les videre for tips og veiledning til å lage den perfekte gjestelisten til ditt bryllup.
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

Markedssjef
Gjesteliste Bryllupshjelperen

Når du planlegger gjestelisten til bryllupet ditt, er det mange faktorer å ta hensyn til. De aller fleste brudepar inviterer en god blanding av familie, venner og til og med kolleger. La oss finne ut av hvordan du løser denne kabalen.

I vår digitale planlegger kan du holde oversikten over alle gjestene på ett sted. Det gjør det litt enklere å holde styr på antallet, hvem som har allergier, om det kommer barn etc. Les mer om vår digitale planlegger her.
For å komme i gang med gjestelisten, kan du stille deg selv noen grunnleggende spørsmål:

 • Budsjett og antall gjester:
  Vil dere la antall gjester styre budsjettet, eller er det budsjettet som bestemmer antallet? Hvis det er budsjettavhengig, bør dere lande kuvertprisen for å kunne bestemme antall gjester.
 • Familiemedlemmer:
  Hvor langt ut i familien ønsker dere å invitere? Kun besteforeldre? Fettere og kusiner? Ved å telle hvor mange gjester som finnes i hver «sirkel» vil dere raskt kunne avgjøre hvor stor sirkelen deres bør bli.
 • Single gjester:
  Vil gjester som er single kunne ta med seg en gjest?
 • Kolleger:
  Vil dere invitere kolleger, og skal de i tilfelle ha med seg partner/ektefelle? Er det flere kolleger som kjenner hverandre, er det som regel i orden å invitere uten partner.
 • Barn i bryllupet:
  Skal dere invitere barn i bryllupet?
 • Lokale og begrensninger:
  Er det begrensninger på antall gjester i lokalet dere ønsker?
 • Kaffe og kake-gjester:
  Ønsker dere å invitere noen gjester til kun kaffe og kake?

Når dere har fått klarhet i disse spørsmålene, er dere langt på vei til å ha en klar gjesteliste. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Utsnitt av gjesteliste i det digitale planleggingsverktøyet Bryllupshjelperen
Når du legger til detaljer om gjestene i gjestelisten er det enklere å få orden på bordplasseringen dersom noen har spesielle behov.

Du finner alt du trenger av Save the Date, invitasjoner og takkekort hos Fotoknudsen.

Vi har også noen flere tips til på veien:

 • Invitasjoner og avslag:
  Husk at det er lov å invitere flere hvis dere får mange avslag. Men send ikke ut disse invitasjonene altfor sent, for å unngå å sende et tydelig signal om at man er på «B-listen».
 • Kuvertpris:
  Minn dere selv på kuvertprisen hvis det blir vanskelige avgjørelser. Antallet gjester har stor betydning for den endelige kostnaden. Når man tenker kuvertpris, blir det kanskje litt enklere å kutte personer som ikke er en stor del av livet deres.
 • Prioritering av relasjoner:
  Husk at det er lov å prioritere relasjoner over familietilknytning. Har du ni søskenbarn, men bare kontakt med ett av dem, er det lov å invitere dette ene søskenbarnet uten de åtte andre. De fleste vil ha forståelse for dette. Tenk over hva dere synes er viktigst på deres store dag, og om dere kan leve med eventuelle sure miner. 

Når du er ferdig med gjestelisten kan du også skrive denne ut og gi til de som skal være ansvarlig for servering og bordplassering i lokalet bryllupet skal være. Slik får alle oversikt og kan planlegge dagen sømløst. 

Lykke til med kabalen!

følg oss

Ditt bryllup, din kontroll

Kickstart planleggingen med vårt GRATIS bryllupsverktøy!

Mer inspirasjon?

Langbord med oppdekket servise, blomsterdekorasjoner og lys

Bordplassering – hvilke gjester sitter hvor?

Bordplassering kan sammenlignes med en kabal. Og det er ikke uvanlig å være sliten når siste innspurt før bryllupet nærmer seg. Vi har tipsene som i alle fall vil gjøre bordplasseringen mye lettere.

Fullt oppdekket langbord i bryllup i fargene hvitt, grønt og tre.

Bordplassering – bordtyper i bryllup

Bordplassering er en av de siste tingene som må på plass før et bryllup. Når alle gjestene har svart på invitasjonene er det bare å gå i gang. Her er alt du må vite om hvilke alternativer du har når det kommer til bordtyper.

Et oppdekket bord med hvitt servise og mennesker i godt lag

Bordplassering til bry

Det kan være en utfordrende affære å finne det perfekte lokalet til å huse alle gjestene til bryllupsfesten. Og når det er gjort, venter en annen superviktig oppgave: Hvordan best mulig plassere dem sammen. La puslespillet begynne!

ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.