Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Bordplassering – bordtyper i bryllup

Bordplassering er en av de siste tingene som må på plass før et bryllup. Når alle gjestene har svart på invitasjonene er det bare å gå i gang. Her er alt du må vite om hvilke alternativer du har når det kommer til bordtyper.
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

Markedssjef
Без-названия-2

Det finnes like mange planløsninger for bord i et bryllup, som det finnes lokaler. Det gjelder å finne riktig kombinasjon av bordtyper og plassering, for å få den ideelle bordplasseringen.

Hvordan velge bordtyper

Når det kommer til hvordan dere vil sette opp bordene har dere mange valg. Dere kan sitte i den tradisjonelle hestesko-formen, eller legge til en rekke og få det effektive E-bordet. Det er mulig med flere langbord, eller dere kan sitte spredt på runde separate bord. Eventuelt kan dere velge noe helt nytt og annerledes. For å bestemme bordtyper for bryllupsfesten bør dere vurdere tre ting; hvordan lokalet er utformet, hvor mange gjester som kommer og hva dere selv liker.

Er lokalet langt og smalt vil langbord for eksempel være det naturlige valget, mens dersom dere har mye plass å boltre dere på kan dere leke med flere muligheter – kanskje kunne det vært tøft med flere små bord? Samtidig er det viktig å vurdere hvor mange som kommer til middagen. Er dere færre enn femti vil det kanskje bli ensomt med ti småbord i et stort lokale. Er dere over hundre kan det bli vanskelig å få til kun ett langbord – og gjestene på enden kan føle at de sitter langt unna hovedattraksjonen – nemlig dere.

Bordoppsett

Vi har fem hovedtyper når det kommer til klassiske bordoppsett for bryllup:

Utstikkerbord


Også kjent som U-bord og hestesko, med flere varianter som E-bord (3 utstikkere) og kambord (4 eller flere utstikkere). Denne formen blir vanligvis brukt i større selskaper, og kan gi plass til flere hundre gjester. Her snakker vi store bryllupsmiddager med andre ord! Denne formen egner seg ikke like mye for mindre selskaper, da bør du heller tenke på en mindre hestesko eller kanskje gå for en annen type oppsett.

Rektangulært bord


Dette er en fin bordtype hvis du vil satse på en enklere og renere stil. Her er det viktig å huske at når det kommer til bryllup kan denne bordformen skape utfordringer for bordpynt. Bordene er nemlig satt sammen av avlange bord. Det kan også føles eller se rart ut hvis du skal gi plass til mange gjester. Da kan bordet fort bli langt og virke som en smal tarm.

Kongebord


Kongebord er en versjon av rektangulært bord, men satt sammen i dobbel bredde. Dette fører til at bordet blir luftig, det er god avstand mellom bordsidene og mer plass til blomster og dekorasjoner. Denne typen passer veldig godt dersom dere skal ha et intimt og lite bryllup. Det skaper en følelse av eleganse, og er perfekt for selskaper med mellom 18 og 30 gjester. Det optimale antallet på et kongebord blir sagt å være 20 gjester. Vær oppmerksom på dybden på bordene: det kan bli lang avstand mellom gjestene som sitter overfor hverandre, og derfor vanskelig å snakke sammen.

Ovalt bord


Ovalt bord er også en type rektangulært bord. Her er også bordene satt i dobbel bredde, men med et halvsirkelformet bord i hver ende. Dette fører til et mykere preg på bordet – og vektlegger godt det høytidelige ved et bryllup. Ovalt bord er også passende for mindre selskaper, og er ideelt for selskaper med 10 og 28 gjester.

Runde bord


Runde bord kan komme i ulike størrelser og passer best dersom dere har mye rom, både når det kommer til lengde og bredde. Svært små selskaper kan få plass rundt et stort rundt bord, mens store selskaper vil ha behov for flere, og da også gjerne mindre bord. Runde bord skaper en herlig flyt i lokalet, fyller det godt ut dersom det er stort og tomt, og lar ofte gjestene flytte rundt på seg i løpet av kvelden – etter at maten og talene er unnagjort.

For å leke seg med bordplasseringen passer det perfekt med en planlegger som kan hjelpe dere med å finne ut av puslespillet. Bryllupshjelperen har en digital bryllupsplanlegger, med et helt eget verktøy for å leke seg med bordplasseringen. Registrer deg og få en gratis prøveperiode her.

Lykke til med bordoppsettet!

Bilder: Unsplash. Illustrasjoner: Bryllupshjelperen

følg oss

Ditt bryllup, din kontroll

Kickstart planleggingen med vårt GRATIS bryllupsverktøy!

Mer inspirasjon?

Brudepar omfavner hverandre i Budapest på destinasjonsbryllup

Bryllup i utlandet: viktige tips og råd

Drømmer dere om et magisk bryllup i utlandet? Før dere kan si “ja” under palmene eller ved en fjelltopp, er det noen nødvendige forberedelser å ta for et suksessfullt destinasjonsbryllup. Vi guider dere gjennom alt dere trenger å vite for å gjøre deres bryllup i utlandet til virkelighet!

Bordkort, RSVP, og andre invitasjonskort for gjesteliste i bryllup

Slik planlegger du gjestelisten til bryllupet ditt

Planlegging av gjestelisten til bryllupet kan være utfordrende. Med vår digitale bryllupsplanlegger får du full kontroll på hvem som skal inviteres. Les videre for tips og veiledning til å lage den perfekte gjestelisten til ditt bryllup.

Folk skåler med velkomstdrinker i et bryllup

17 velkomstdrinker til bryllupet

Gi festen en sprudlende start med kreative velkomstdrinker! Fra fancy champagnepyramider til forfriskende iste – dine gjester vil elske det!

ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.