Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Slik får dere en magisk bryllupsreise

Den originale bryllupsreisen varte i en måned, og handlet om at paret skulle drikke seg fulle på vin og bli beruset av kjærligheten de hadde for hverandre. Men i dagens samfunn er det kanskje ikke like enkelt å forsvinne fra forpliktelser i en hel måned. Ikke er det spesielt billig heller. Men en hvilken som helst bryllupsreise kan bli magisk! Her er en av våre eksperters topp-tips. 
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

CEO & Eier
Без-названия-36

Planlegg turen 

For å unngå stive priser og siste-liten-stress er det alltid en god idé å planlegge ferier i god tid. Men hva er egentlig god nok tid, og er det mulig å ha for god tid?

– Jeg tenker at det beste er å planlegge en bryllupsreise minst seks måneder før dere drar. Jeg vet at noen begynner å booke og planlegge allerede et år før avreise, og det er nok ikke helt nødvendig. Begynner du for tidlig går du muligens glipp an en del gode sjanser, mens ved seks måneders-merket får du sett hva som er ledig, og prisene er ganske snille, forteller Liv Tandstad fra Manta Reiser.

Dersom dere er ute på dypt vann med planlegging av bryllupsreisen kan det være lurt å kontakte et reiseselskap som Manta Reiser, hvor du får hjelp og god oppfølgning. Liv råder folk som ønsker å bestille tur via et reiseselskap til å ha dem med i planleggingen fra starten av. Da kan de bli kjent med dere som par, identifisere deres interesser og behov og skreddersy en flott bryllupsreise. 

– Bryllupsreiser er herlige, men de er også som regel noe et par skal bevege seg ut på for aller første gang i livet. Da kan det være godt med hjelp fra noen som har lang fartstid i reiseindustrien, sier Liv.

En vanlig bryllupsreise varer som regel mellom 10 og 14 dager, og man har ofte ikke behov for en lenger tur enn to uker. Da vil de fleste hjem og nyte livet som nygifte.

Når er det best å reise?

De fleste nordmenn som søker seg mot sol og varme kjenner litt ekstra på lysten i vinterhalvåret. Dette kan være en flott tid å komme seg litt vekk på, og dersom dere har høst- eller vinterbryllup passer det ypperlig. Under bryllupshøysesongen, mai, juni og juli er det likevel ikke manko på flotte feriesteder. Finn ut hvor dere ønsker å dra, og søk opp hvordan været er der under ønsket ferietid. Det er ikke noe i veien for å legge opp bryllupsreisen langt unna bryllupet heller dersom dere skulle være uheldige med vær eller billettpriser.  

Mange har en fantasi om å farte ut på bryllupsreisen dagen etter giftemålet. Det er jo dette vi ofte ser på film, og det virker utrolig romantisk. Men hvor lurt er det egentlig?

– De som har bestemt seg for bryllupsferie dagen etter bryllupet vil nok møte en del stress. Da har de nettopp vært gjennom en lang og krevende feiring, og dagen derpå kan ofte bli litt tung for reising. Mange har i tillegg familie som har kommet langveisfra for å møte i bryllupet. Da er det ofte koselig å kunne være litt med dem dagene etter bryllupet også, smiler Liv.

Hun anbefaler at man minst burde vente til helgen etter bryllupet med å dra på bryllupsreise. Da kan man dra med god samvittighet og roen i behold, noe som skaper grobunn for en deilig tur.  Dra i god tid til flyplassen og ta gjerne tidlig check in for å unngå stress og mas. Har dere tid til overs kan dere også unne dere en visitt i loungeområdene de ulike flyplassene har å by på, så starter dere ferien med litt luksus.

Like barn leker best?

Er dere som to dråper vann, eller som hund og katt? For noen par vil det være vanskelig å komme til enighet om hvor man ønsker å dra på bryllupsreise. Hvis en part er svært aktiv og en part er mer rolig kan man ende opp med ulike ønsker for bryllupsreisens destinasjon og aktiviteter. Hvis dette er tilfellet kan det være lurt å rådføre seg med en ekspert.

– Jeg anbefaler alle par å dra på konsultasjon med et reisebyrå. Da kan de legge frem sine interesser og sine reisedrømmer, og så kan som regel reiseeksperten veilede dem til et sted som passer begge. Reisebyråer er også gode på å legge opp en rute for bryllupsreisen, slik at man avslutter turen helt på topp, mener Liv.

Det er fullt mulig å kombinere ro og velvære med fart og spenning. Å måtte velge mellom strand, byliv, sportslige aktiviteter, shopping, uteliv og god mat og drikke er ikke nødvendigvis så vanskelig. Prat med bekjente som har vært på bryllupsreise før, og få tips og råd av dem. Les dere opp på ulike land og kulturer, sjekk ut reiseguider, og ta en liten snakkis med et reisebyrå.

Stress ned

Selv om man gjerne vil gjøre mest mulig ut av turen kan de gode hensiktene noen ganger bli for meget. Dette er ikke turen dere skal mase med, virre rundt og prøve å fylle hver time med aktivitet. Dette er turen hvor dere kan bli kjent på ny. Noen par er over gjennomsnittet sporty, og det er ingenting i veien for en aktiv bryllupsreise. Likevel er det viktig å huske å stoppe litt og lukte på rosene.

– Stress ned! Det må ikke oppleves noe nytt hver bidige dag. Nygifte har nok med hverandre. Nyt kjærligheten og roen før dere må vende tilbake til hverdagen. Det er det viktigste med bryllupsreisen, kjærligheten, sukker Liv. Kontakt gjerne Liv for å få tips til bryllupsreisen deres, Manta Reiser finner du her.

Våre fem beste tips

  1. Gi beskjed til stedet dere skal bo om at dere skal på bryllupsreise. De fleste hotell og utleiere synes dette er svært hyggelig og gjør det gjerne litt ekstra romantisk på rommet deres, samt møter dere med litt pomp og prakt ved innsjekk.
  2. Har dere råd så vurder å oppgradere reisen til første klasse. Fly, båt og tog har ekstra bekvemmelige områder for første klasse-passasjerer, og dette vil definitivt være med på å skape en behagelig reisestart og/eller avslutning. Og hvor mange ganger i livet får man egentlig lov å unne seg første klasse?
  3. Pakk med dere komfortable klær som også ser bra ut. Man vil som regel se litt ekstra fin ut for partneren sin under bryllupsreisen.
  4. Ikke legg opp til for mange destinasjoner eller aktiviteter. Det er fint å ha muligheten til å finne på ting, og reise rundt, men ikke bind deg til for mange forpliktelser. Det er lov å bare nyte hverandre i to uker også.
  5. Senk forventingene. Reiser er uforutsigbare. Plutselig ble det uvær hele turen, hotellet stod ikke til forventningen, noen ble forkjølet av airconditionen på flyet eller matforgiftet på en restaurant. Alt kan skje, men så lenge dere har hverandre å støtte dere til så går det bra til sist. Det er jo nettopp derfor dere giftet dere.

Foto: Unsplash 

følg oss

Mer inspirasjon?

Brudepar snakker sammen ute med et tre i bakgrunn

Bryllupsnatten

Etter å ha vært konge og dronning for en dag, skulle det vel bare mangle at dagen ender herskapelig også.

Brudepar sitter på et berg og tar bilder mot blått hav på en solfylt dag
ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.