Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Hageleker til bryllupet

Det er ikke alltid like lett å holde gjestene underholdt gjennom hele bryllupet. Her er tipsene som forvandler dødtid til fest og moro.
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

Markedssjef
Без-названия-40

Bryllupsdagen blir ofte hektisk og travel for brudeparet. Først er det forberedelser, på med finstasen og bort til vielseslokalet. Så er det kanskje bildetaging, få alle til selskapslokalet, velkomst, festmåltid, skåling, taler og dans. Tiden mellom høydepunktene kan derimot gå litt tregt for gjestene i noen tilfeller.

Hvorfor ikke by på aktiviteter for gjestene når dere selv er opptatte med andre gjøremål? Underholdende spill og leker har vært en naturlig del av bryllupsfeiringer i USA og Europa i mange år, og er nå på full fart inn i Norge.

Bryt isen

Det er ofte slik at ikke alle kjenner hverandre i et bryllup. For å få praten til å flyte på tvers av generasjoner og bekjentskap så tidlig som mulig kan lek og spill være helt genialt. Vi tok en prat med Hanne Ninnia Teigen, daglig leder for Kvalitetstid AS, et selskap som tilbyr et unikt utvalg spill og leker som passer perfekt til bryllup.

– Bryllup starter ofte i en formell setting, og så løsner stemningen mer og mer utover kvelden. Dersom dere ønsker en pangstart – og vil bryte isen fra første stund, gjør dere lurt i å tilby noen enkle og underholdende aktiviteter for gjestene, smiler Teigen.

Gigantspill og uteleker i hagen

Det blir mer og mer populært å gifte seg utendørs om sommeren. Å legge til rette for lek og moro blant gjestene er en sikker vinner under bryllupet. Og har man tilgang til et uteområde som en hage eller plen åpner det seg en hel verden av muligheter.

– Hos oss kan dere leie eller kjøpe utendørs og innendørs bordspill, leker og gigantspill. Alt er intuitivt og enkelt å være med på – selv når man er stivpyntet og har høye hæler! Ja, dere kan til og med leie fluktstoler til vielsen om det skulle trengs, forklarer Teigen.

Hun anbefaler spesielt gigantspillene. De er blant de mest populære til bryllup, og da særlig gigantsjakk. Dette er noe de fleste kan være med på og som garantert kommer til å være populært hos både yngre og eldre gjester. Sjakkbrikkene er faktisk hele 60 cm høye, og gjør svært mye ut av seg. De fungerer i tillegg godt som dekor i hagen under bryllupet.

Andre favoritter er eksklusive Croquet-sett, hesteskokasting, Gigant Ringspill eller Bondesjakk og Cornhole – den originale utgaven av det vi kjenner som «ertepose-spillet». Og sist men ikke minst bestselgeren Laddergolf, et kastespill hvor man kaster to golfballer forbundet av tau mot en stige for å samle poeng. Denne skaper garantert god stemning, latter og engasjement hos gjestene.

Uformell lek, eller turnering med «hans og hennes» lag

Ønsker dere å tilby litt lett underholdning til gjestene mens dere selv er til fotografering?

Spre spillene rundt i hagen, sett opp noen skilt som forteller hva de forskjellige spillene går ut på og la gjester få en følelsen av engelsk herregårdsstemning! Finn noen i forkant av bryllupet som får ansvar for å dra i gang aktiviteter – og som klarer å inkludere alle. Kjøp gjerne inn et par flosshatter til menn, og morsomme hodeplagg til damer, så man ta bilder som likeså godt kunne vært fra The Royal Ascot i England.

Ønsker dere å gjøre litt mer ut av aktivitetene, kan dere lage en uformell turnering. Del inn gjestene i brudefølgelag, send lagene ut på 3-5 forskjellige aktiviteter og ha kåring av vinnerlaget under middagen.

Dersom dere vil ha et morsomt minne fra bryllupsfestlighetene kan dere investere i et Stabletårn-spill, som kan bli hele to meter høyt. Stabletårn består av et tårn med massevis av treklosser som er stablet oppå hverandre. Spillet går ut på å lirke ut en og en trekloss fra stabelen og plassere den på toppen av tårnet. Få gjestene til å skrive en hilsen på hver sin brikke, så har dere både et hyggelig minne fra feiringen, og et flott utespill som kan brukes igjen og igjen.

Gjør uteområdet til et behagelig sted å være

For noen vil det være deilig å kunne ha et sted hvor de kan observere leken, men samtidig slappe av og hvile bena litt. Sett ut noen behagelige fluktstoler så folk får et godt sted å sitte, gjerne i ly for solen dersom den blir for intens.

– Det er ikke alle som er like komfortable med å leke og spille hele tiden. Noen av gjestene i bryllupet vil mest sannsynlig være eldre, og da gjerne ha mer behov for pauser. Andre gjester kan også ha ulike behov som gjør at de må ta det litt mer med ro. Derfor er det viktig å ta hensyn når det skal settes opp et område for ro og avslapping, forteller Teigen.

Ha gjerne litt deilig musikk ute dersom dere får tak i gode høyttalere. Skal dere ha livemusikk ute blir stemningen desto bedre. Pass på at det er nok drikke lett tilgjengelig ute, slik at alle får slukket tørsten mellom lek og avslapping. Det kan også være en idé å servere litt lett snacks slik at gjestene ikke blir skrubbsultne.

Planlegger dere å være ute hele kvelden bør det ordnes med god belysning, og kanskje også noen tepper til de som fryser lett. Skal dere være et sted hvor mygg eller klegg kan bli et problem er det også lurt å tilby insektsspray til gjestene, så slipper de å bli plaget av summing og stikk, og kan heller nyte en helaften med spill og moro.

Dansing eller bordspill oppå bordet?

Etter middagen er det som regel duket for dans, men det er jo ikke nødvendigvis slik at alle er like glade i dette. Sett av et område til bordspill, som gjør det enklere å komme i kontakt med personer man ikke kjenner fra før. Bordspill er ikke det samme som brettspill, men er nydelige spill av tre, gjerne håndlagede, som kjennetegnes av at de er enkle å lære og kan spilles på tvers av generasjoner.

Sjoelbak (også kalt nederlandsk Shuffleboard) er en sikker vinner her, og andre populære bordspill hos kvalitetstid.no inkluderer Pucket, Rollet, Crokinole og analogt Airhockey.

På denne måten får alle deltatt aktivt i bryllupet, og ingen blir sittende alene uten å ha noen å snakke med.

– Dansing er en herlig aktivitet, men her trenger alle og enhver noen pauser for å holde hele kvelden. Å kunne tilby gjestene noe gøy å finne på utenom dansing tror jeg brudeparet kan komme langt med. Det kan være vanskelig for fremmede å holde en samtale gående, men dersom de holder på med et spill vil ting flyte av seg selv, sier Teigen.

Kvalitetstid.no tilbyr leker og spill for alle og enhver og er vel verdt å kontakte for tips og råd om hva som kan passe til akkurat ditt bryllup. Det er utrolig viktig at alle koser seg under bryllupet, og føler at de kan være med på moroa. Med lek og spill blir den følelsen en garanti.

Bilder: Kvalitetstid AS

følg oss

Ditt bryllup, din kontroll

Kickstart planleggingen med vårt GRATIS bryllupsverktøy!

Mer inspirasjon?

Em mor taler i et bryllup mens noen holder en mikrofon mot ansiktet hennes

Taler i et bryllup

En viktig del av planleggingen er å koordinere taler og middag. Lær hvordan du organiserer bryllupstaler for å sikre en perfekt bryllupsfest med våre praktiske tips og retningslinjer. Gjør bryllupet ditt minneverdig!

Baconsurrede dadler på pinner og ristet loff som fingermat i bryllup

Fingermat til bryllupet

Sett stemningen med perfekt velkomst og servering i bryllupet ditt! Fra fingermat til boblende drikke, vi gir deg tipsene som gjør dagen uforglemmelig. – God appetitt!

Brud-og-brudgom-feirer-bryllup-på-strand-med-bryllupsleker

Bryllupsleker

Vielsen er over, og snart er det middag og fest. Nå er tiden inne for å få opp stemningen med noen morsomme leker. I denne listen kan dere finne noe som passer ethvert bryllup.

ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.