Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Finn DIN brudekjole

Tiden er inne: Du skal finne ditt livs viktigste kjole! Ikke noe press … Ok, kanskje litt press, men disse tipsene kan forhåpentligvis hjelpe deg med å unngå de verste fallgruvene, på veien mot Drømmekjolen.
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

CEO & Eier
Без-названия-27

Blonder eller bløtkake

Aller først: Hvordan ser klesbudsjettet ditt ut? Er du der at du samarbeider med en designer som skal skape kreasjonen ut fra dine tanker og visjoner? Eller tenker du å forsyne deg av det bugnende bruktmarkedet? Hvis dere allerede har regnet ut hvor mye dere kommer til å bruke på bryllupet, kan det gi dere en pekepinn på hvor mye dere skal bruke på klær. At kjolen står for halvparten av utgiftene, er muligens en smule dekadent. Det vanligste er at klærne utgjør cirka 10% av hele budsjettet.

Nå som jakten endelig er i gang, er det titusen spørsmål som melder seg. Hvilket snitt skal kjolen ha? Ser du for deg en enkel eller overdådig modell? Elsker du bohemstilen, eller har du alltid drømt om å være prinsesse for en dag? Tradisjonell eller trendy? Blonder eller bløtkake? Det viktigste er (kanskje ikke overraskende) å velge en kjole du føler deg fin i. En som kroppen din bare elsker, som fremhever det som er ekstra flott ved nettopp dine former. Selv om du har sett andre se fantastisk ut i en kjole, betyr ikke det nødvendigvis at den er den rette for deg. Synd, men brutalt sant.

Unngå oksygenmangel

Å prøve mye forskjellig kan være lurt, kanskje du får deg en overraskelse! Det er ikke utenkelig at du som så for deg en omfangsrik marengskjole, ender opp med en smal havfruemodell. Gi det tid, så kan det hende kjolen finner DEG, og ikke omvendt.

Når du omsider tenker at din søken er over, kan det være en god idè å ta komfortsjekken. Ja, kjolen er vidunderlig vakker, men føles den like fantastisk på kroppen som den ser ut? For all del ikke velg en som er så trang at det ikke er rom for mat i magen. Uansett hva du måtte ha hørt tidligere; man kan ikke overleve på kun luft og kjærlighet. Det er heller ikke noe stas å stadig dåne av oksygenmangel på bryllupsdagen. I tillegg kan det kan være smart å undersøke om det er fysisk mulig å gå på toalettet. Å gjøre sitt fornødne med 20 lag tyll over hodet er et kunststykke det krever øvelse for å mestre.

Å føle seg tråkket på

Hvis du nå har lett, prøvd og testet frem og tilbake og opp i mente, men fortsatt føler deg usikker, er det èn siste ting som definitivt avgjør om du har truffet blink. Nemlig Grinetesten! Den fineste kjolen er på, det kribler spent i magen i det du nærmer deg speilet, og DER! Der kommer tårene. Da bare vet du, om du ikke hadde skjønt det før, at du og brudekjolen er ment for hverandre.

Et par andre ting du kan ha i bakhodet er dybde på utringing, og lengde på slep eller slør. Den førstnevnte kan forårsake at slikt som bør spares til bryllupsnatta, blir åpenbart i alles påsyn. Et langt slep som flommer utover gulvet er utvilsomt et vakkert syn, men jeg vedder en hundrings på at det minst èn gang i løpet av kvelden kommer til å havne under noens sko. For ikke å snakke om å bli klemt i en bildør. Og vil du egentlig utsette forloveren din for dette? Det er nemlig hun som kommer til å måtte holde styr på stoffet i løpet av dagen. I alle fall kan det være greit å forberede både henne og deg selv, på eventuelle utfordringer noen tilleggsmeter med tøy kan føre til.

Da er det bare å si klar, ferdig, gå! Målet er å ha et åpent sinn, for så å ende opp med en vakker og komfortabel kjole som forsterker din unike personlighet. Hvor vanskelig kan vel det være?

Om du fortsatt skulle lure på noe, er det alltids Bryllupshjelp å få!

Foto: Joseph & Siw Photography

følg oss

Mer inspirasjon?

To gifteringer i gull der den ene har tre diamanter

Hvilke gifteringer skal du velge?

Å velge gifteringer virker kanskje enkelt, men det er flere ting å ta hensyn til før du bestemmer deg. Vi har snakket med smykkestudioet Wabi Sabi for å bli litt klokere i det enorme utvalget som finnes i dagens marked. La oss ta en titt på hva de hadde å si!

En hvit brud foran en grønn busk med lilla blomster strekker seg mot en svevende tekopp og tekanne

Bryllupstrender for 2022

Usikker på hvordan trendene for bryllupsfeiringen utvikler seg? Dette er vår spådom for bryllup i 2022! La oss feire kjærligheten – på deres måte.

Kvinne i hvit nattkjole tar på understoffet til en brudekjole

7 tips til hva man bør ha under kjolen

Når det kommer til brudens antrekk så er kjolen selvfølgelig det viktigste. På en dag som denne vil man gjerne føle seg fresh både på utsiden og innsiden, samtidig som man ikke skal undervurdere viktigheten av riktig og komfortabelt undertøy. Selv om sexy og komfortabelt ikke alltid går hånd i hånd kan man velge et «praktisk» sett under kjolen og heller bytte til et mer sexy sett på kvelden/natten om man ønsker det. 

Kvinne knepper igjen ryggen på en brudekjole på en brud
ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.