Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Hvordan utsette et bryllup?

Det kan være flere grunner til å utsette et bryllup, og nå er det mest sannsynlig på grunn av covid-19. Midt i det som er en stressende og vanskelig tid skal dere altså flytte på et stort selskap. Våre tips gjør det litt enklere!
Picture of bh_admin

bh_admin

Без-названия-67

Vær snille med dere selv

Det er lov å sørge over et bryllup som ikke ble noe av – selv om «andre har det verre». Det går fint an å ha to tanker i hodet på en gang; ha sympati med de som er direkte berørte av koronaviruset og samtidig være lei seg over å måtte utsette bryllupet. I savnet av sine nære og kjære er det nok ekstra bittert å måtte utsette en så spesiell feiring med alle man er glad i.

Bryllup er en gigantisk festmarkering, og med det følger også mye logistikk. Det er altså lov å være både skuffet, stresset, sint og overveldet. Nå er det på tide å samle flokken deres, om det så er over video – be om støtte, enten det er hjelp til praktiske oppgaver, oppmuntring eller utblåsning.

Finn deres nye dato

Det er flere hensyn å ta før dere bestemmer dere for ny dato. Det første dere kan snakke om er hvor fleksible dere ønsker å være på dato og sesong. Det er ingen tvil om at både 2021 og 2022 kommer til å bli en svært travel bryllupssesong. Det vil i mange tilfeller være mye enklere å få vielsen, lokalet og leverandørene dere ønsker, om dere er villige til å velge en dato utenfor bryllupssesongen. Kanskje det til og med er noen kroner å spare? Når dere har gjort dere noen tanker rundt ny dato, er det på tide å sjekke hva som faktisk lar seg gjennomføre. Dette må dere avklare:

  • Er vielseslokalet ledig?
  • Er festlokalet ledig?
  • Er fotograf og catering ledig?
  • Har dere bestilt overnatting og/eller transport, og går det an å flytte?
  • Er det andre leverandører dere ønsker veldig sterkt å ha til stede i bryllupet, hør med dem.

Når dere snakker med bryllupsleverandørene deres, be gjerne om et par alternative datoer de er ledige på. Da slipper dere veldig mange ringerunder frem og tilbake.

Bryllupsleverandører og depositum

I mange tilfeller betaler man depositum til bryllupsleverandører, og ved en utsettelse er det naturlig å lure på om man får beholde dette. Depositumet er en sikkerhet for leverandøren, og vil i mange tilfeller ikke betales tilbake ved kansellering. Hvis leverandøren ikke kan stille opp på den nye datoen dere ønsker, kan det derfor hende dere må regne depositumet som tapt. Her er det viktig å gå i dialog med leverandøren, de fleste vil ønske å finne en løsning som fungerer for begge parter.

Ny dato for bryllupet er satt – hva nå?

Når ny dato er avklart med alle deres leverandører, kan dere senke skuldrene og begynne litt på nytt. Den viktigste og vanskeligste jobben er gjort, nå gjenstår det å sørge for at gjestene deres også får beskjed. Hva med å få litt av bryllupsgleden tilbake ved å lage et fint eller morsomt Utsatt bryllup-kort? Hvis dere heller behøver en liten pause fra bryllupsarbeid, er det helt i orden å sende ut en tekstmelding eller lignende i første omgang.

Hvis gjester har bestilt fly eller overnatting, minn dem på at dette bør ombestilles så snart som mulig. Hjelp dem gjerne ved å gi tips om alternativer.

Både situasjonen med koronavirus og utsatt bryllup kan være en stor påkjenning, og det er helt i orden å bestemme seg for pause i planleggingen. Det er mye morsommere å planlegge et bryllup når gnisten er på plass!

Prøvingsattest

Prøvingsattest har en gyldighetstid på 4 måneder fra utstedt dato. Dersom bryllupet blir utsatt til etter gyldighetsdato for prøvingsattesten, må dere sende ny søknad. Send ny søknad senest 4 uker før ny dato, men ikke send ny søknad før dere er sikker på at ny dato er gjennomførbart.

Dere trenger ikke sende på nytt erklæring om skifte på papir, dersom tidligere saksnummer oppgis.

Kilde: Skatteetaten.no

Fordeler ved å utsette bryllupet

Ja, det finnes helt klart fordeler med en utsettelse! Selv om skuffelsen kan være stor akkurat nå, vil de positive tingene tre tydeligere frem etter hvert:

  • Dere har lenger tid til å spare opp til kostnadene ved bryllupet
  • Dere slipper å stresse helt opp til bryllupsdagen – nå er det god tid til resten av planleggingen, og hvorfor ikke gjøre det i vår digitale bryllupsplanlegger?
  • Dere kan ha litt is i magen når det gjelder innkjøp, og finne gode tilbud
  • Dere har tid til å lage ting til bryllupet selv

Og husk at selv om dere flytter bryllupet, behøver dere ikke å utsette ekteskapsinngåelsen. Hvis dere vil gifte dere kirkelig vil det i de fleste tilfeller være mulig å vies nå, og heller ha en velsignelse (som ligner en vielse) på deres nye bryllupsdag.

Dette ønsker vi at dere tar med dere videre: vissheten om at når dere endelig gir hverandre deres ja, så blir det ikke et helt vanlig bryllup. Det blir også en fantastisk feiring av at dere har kommet dere gjennom en utrolig utfordrende tid – med kjærligheten i behold!

følg oss

Mer inspirasjon?

Flere hender holder glass høyt for å skåle

16 tips til aktiviteter for utdrikningslaget

Når det nærmer seg bryllup, er det på tide med det legendariske utdrikningslaget! Vi har samlet en haug med geniale forslag til aktiviteter som passer for alle slags utdrikningslag, enten dere vil ha det avslappende eller feste som det er ingen morgendag!

To smilende jenter i sort tskjorte

Den nye Bryllupshjelperen

Vi er stolte av å presentere den nye Bryllupshjelperen! Etter å ha overtatt i 2023, har vi satt fart! Vi har gitt siden en makeover, knyttet sterke bånd med leverandører og fått bedriften tilbake på kartet!

Din digitale bryllupsplanlegger

Oppdag Bryllupshjelperen – din digitale høyre hånd gjennom budsjetter og gjøremål. Få tips, hjelp og inspirasjon mens du sparer tid og senker skuldrene. Skap en bedre bryllupsdag med oss!

Et par holder hender mot en rød solnedgang over havet
ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.