Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Hva skal stå i et kirkeprogram?

Et kirkeprogram gir deg oversikt over hva som skal skje under seremonien, fra salmer til taler og ekteskapsinngåelsen. Med et ryddig og enkelt program, blir bryllupsdagen både strukturert og minneverdig.
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

Markedssjef

Et kirkeprogram er enkelt og greit en oversikt over alt som skal skje under bryllupsseremonien. Her presenteres blant annet salmene som skal synges, når presten skal tale, og når selve vielsen skal skje. Det er viktig at oppsettet er rent og ryddig, og at bare det mest essensielle er med. Sett det opp punktvis, og med så lite tekst som mulig. Programmet hjelper både brudepar og gjester med å følge med på hva som skjer. I tillegg kan det inkludere personlige elementer som takknemlighet til de som bidrar, noe som gjør seremonien enda mer spesiell.

Hva skal programmet inneholde?

Forside

Forsiden på programmet bør inneholde navn på brudeparet, dato for vielsen og navn på kirken. Mange brudepar velger i tillegg å ha et bilde av seg selv. Andre varianter kan være en tegning av kirken, et symbol eller monogrammet deres. Hvis dere får plass på baksiden, er det hyggelig å takke alle som har bidratt under vielsen, for eksempel: “Takk til: (navn på) prest, musikere, sangere, skriftlesere og forlovere.” Mange velger å trykke salmetekstene i programmet, men det går også an å bare henvise til sangen, så kan gjestene selv slå opp i salmeboken.

Innhold

Her er et eksempel på hvordan et kirkeprogram kan se ut:

 • Preludium/Inngang (Skriv gjerne navn på sang/musikkstykke.)
 • Inngangsord
 • Salme (Sett gjerne inn teksten på den salmen dere velger.)
 • Skriftlesing (Gjerne hva og hvem som skal lese.)
 • Salme eller solistinnslag (Hvilken sang/hvem som synger.)
 • Tale
 • Ekteskapsinngåelse
 • Overrekkelse av ringer (Hvis det er aktuelt.)
 • Forbønn
 • Fadervår (Trykk gjerne teksten her.)
 • Eventuelt solistinnslag (Hva og hvem.)
 • Salme
 • Velsignelse
 • Utgang (Med tittel på sang/musikkstykke.)

Dette er kun ment som en pekepinn. Det er dere, i samarbeid med presten, som bestemmer hva programmet skal inneholde.

Hvordan skal programmet se ut?

Når selve teksten er spikret, er det på tide å tenke på selve utseendet til kirkeprogrammet. Først og fremst bør det være lett å holde; et ark i A4-størrelse er ofte et greit utgangspunkt, brettet enten på langs eller på tvers. Teksten bør være i en skrifttype som de aller fleste kan tyde. Det er veldig fint om programmet følger samme tema som invitasjoner, takkekort og eventuelle andre trykksaker dere bruker i forbindelse med bryllupet. 

Hvor mange program trenger vi?

Tenk på antall gjester som kommer, og legg til noen ekstra. Det er sikkert noen som ønsker å se vielsen, selv om de ikke skal i selve bryllupet. Antall faktiske plasser i kirken bør også tas med i beregningen. Er det et lite lokale som kun rommer 50 personer, er det litt i overkant med 100 program. Og er det nødvendig at alle får hvert sitt program, eller kan noen dele?

Til sist: Husk å ta en avsjekk med presten før dere sender programmene i trykken, så det ikke blir noen overraskelser på selve dagen.

følg oss

Ditt bryllup, din kontroll

Kickstart planleggingen med vårt GRATIS bryllupsverktøy!

Mer inspirasjon?

Brudepar omfavner hverandre i Budapest på destinasjonsbryllup

Bryllup i utlandet: viktige tips og råd

Drømmer dere om et magisk bryllup i utlandet? Før dere kan si “ja” under palmene eller ved en fjelltopp, er det noen nødvendige forberedelser å ta for et suksessfullt destinasjonsbryllup. Vi guider dere gjennom alt dere trenger å vite for å gjøre deres bryllup i utlandet til virkelighet!

Folk skåler med velkomstdrinker i et bryllup

17 velkomstdrinker til bryllupet

Gi festen en sprudlende start med kreative velkomstdrinker! Fra fancy champagnepyramider til forfriskende iste – dine gjester vil elske det!

En indisk brud med hennatatoverte hender skriver under juridiske dokumenter

Hva sier du egentlig ja til?

Når du drømmer deg bort i brudesalongen blant vakre kjoler av tyll og sateng, er det kanskje ikke juridiske forpliktelser som står øverst i tankene dine. Men ekteskapet innebærer mer enn bare romantikk – det er viktig å ha oversikt over de juridiske sidene før den store dagen. Her er det du trenger å vite.

ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.