Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Bryllupsdager – en oversikt

Å feire bryllupsdagene er en fin tradisjon, og en ypperlig mulighet til å pleie forholdet i årene som kommer. Her gir vi dere den fulle oversikten over dagene, og hva de står for.
Picture of bh_admin

bh_admin

Без-названия-51

Hva dere velger å gjøre på bryllupsdagen er selvfølgelig helt opp til dere. Dere kan velge å gi hverandre en oppmerksomhet, finne på noe hyggelig sammen, eller bare bruke dagen til å mimre over tiden som har gått. Hvert år er knyttet til et nytt materiale, som blir sterkere for hvert år som går. Akkurat som ekteskapet.

1 år: Papirbryllup

 • Mange spennende gaver er å få i papir, for eksempel konsertbilletter eller gavekort på en opplevelse. En bildegave kan også være hyggelig å få, enten det er i form av kunst eller en collage av dere to. 

2 år: Bomullsbryllup

3 år: Lærbryllup

 • Vesker, belter og hansker er fine tips til gaver på denne dagen, eller hva med et forkle i lær? Lær er også fint å gravere i, hvis man vil gjøre gaven ekstra personlig.

4 år: Blomster/Linbryllup

Artikkelen fortsetter under bildet.

5 år: Trebryllup

 • Deres første, ordentlige jubileum! Hva med å plante et tre i hagen, som kan vokse i takt med kjærligheten?

6 år: Sukkerbryllup

7 år: Ullbryllup

 • Gi en gave som varmer, i form av et plagg eller et pledd. Er man flink med hendene kan man trylle fram et par sokker, votter eller en lue. Strikket med kjærlighet, selvsagt.

8 år: Bronsjebryllup

9 år: Keramikkbryllup

 • Det er mye fin keramikk å få, men hvis dere vil gjøre det lille ekstra, så kan kanskje gavekort på leiremassasje være en idé? Keramikk er jo tross alt laget av leire.
 • Keramikkurs kan være en utrolig hyggelig og romantisk gave

10 år: Tinnbryllup

11 år: Stålbryllup

 • Mange stilige og stilrene interiørartikler er laget i stål, i tillegg til smykker. Stål tåler en støyt, akkurat som forholdet deres.

12 år: Silkebryllup

13 år: Blondebryllup

 • Også kjent som kniplingsbryllup. Blonder blir gjerne brukt som pynt på undertøy, men også kaker. Hva med besøk på et koselig konditori?

14 år: Elfenbensbryllup

15 år: Krystallbryllup

 • Finn fram krystallglassene, og fyll dem med noe sprudlende!

20 år: Porselensbryllup

25 år: Sølvbryllup

 • Smykker i sølv er en kjær gave. Mange feirer sølvbryllupet med å invitere familien på reise, og et tips kan jo være å besøke en ekte sølvgruve.

30 år: Perlebryllup

 • I tillegg til at perler er en vakker gave i seg selv, men dere kan også gå rett til kilden og feire med østers på en fin restaurant. Vi kan ikke garantere at dere vil finne perler i dem, men stunden dere deler vil være minst like verdifull.

Artikkelen fortsetter under bildet.

35 år: Korallbryllup

40 år: Rubinbryllup

45 år: Safirbryllup

50 år: Gullbryllup

 • Gaver i gull har vært populært i alle tider, og et smykke eller en klokke vil alltid bli satt pris på. Eller så kan dere vise at dere har et hjerte av gull, og invitere med resten av familien til et storslått selskap!

55 år: Smaragdbryllup

60 år: Diamantbryllup

 • I Storbritannia kan man motta en hilsen fra dronningen ved Diamant-, Kronjuvel- og Jernbryllup. Har man vært så heldig å få være gift så lenge, hadde en kongelig hilsen absolutt vært på sin plass. En unik gave til et unikt par!

65 år: Kronjuvelbryllup

70 år: Jernbryllup

75 år: Atombryllup

80 år: Platinabryllup

90 år: Granittbryllup

Det er nok de færreste som får oppleve å feire granittbryllup, men hvem vet; vi lever jo bare lengre og lengre. Vi ønsker dere uansett mange minneverdige bryllupsdager i årene som kommer!

følg oss

Mer inspirasjon?

Flere hender holder glass høyt for å skåle

16 tips til aktiviteter for utdrikningslaget

Når det nærmer seg bryllup, er det på tide med det legendariske utdrikningslaget! Vi har samlet en haug med geniale forslag til aktiviteter som passer for alle slags utdrikningslag, enten dere vil ha det avslappende eller feste som det er ingen morgendag!

To smilende jenter i sort tskjorte

Den nye Bryllupshjelperen

Vi er stolte av å presentere den nye Bryllupshjelperen! Etter å ha overtatt i 2023, har vi satt fart! Vi har gitt siden en makeover, knyttet sterke bånd med leverandører og fått bedriften tilbake på kartet!

Din digitale bryllupsplanlegger

Oppdag Bryllupshjelperen – din digitale høyre hånd gjennom budsjetter og gjøremål. Få tips, hjelp og inspirasjon mens du sparer tid og senker skuldrene. Skap en bedre bryllupsdag med oss!

En kvinne i hvitt holder på skulderen og nakken til en mann i dress
ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.