Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Barn i bryllupet

Har dere tenkt å invitere barn i bryllupet? Kanskje har dere barn selv, og mener det er en selvfølge at de også skal få være med på moroa? Er dere også ørlite bekymret for at de skal rase rundt i lokalet som en løpsk bøffelflokk, og forstyrre hele festen? Da bør dere lese videre, for det finnes selvfølgelig hjelp å få!
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

Markedssjef
Без-названия-26

Kake til kvelds

Å inkludere barn på bryllupsdagen kan være både hyggelig for dem og foreldrene deres. Nå er det jo ikke alle som har like god tilgang på barnevakter, og da er det bedre å få muligheten til å ta med barna enn å måtte melde pass. Hvilke av gjestene dere vil oppfordre til å ta med sine søte små, er helt opp til dere. Det mest vanlige, i tillegg til egne barn, er å invitere deres fettere og kusiner. Men hvis dere føler dere riktig så rause, er det ingenting i veien for at venner også kan ta med sine håpefulle. Trenger du hjelp til å holde orden på gjestelisten?

Det kan være lurt å presisere i invitasjonen når på dagen det er greit at det er barn til stede. Selve vielsen og middagen er det jo ingenting i veien for at de får med seg. Så, etter at kake og kaffe er fortært, kan det ofte være stemning for å øke aldersgrensen på festen.  Da kan godt de minste skysses i seng, etter et raust stykke bryllupskake til kveldsmat så klart. De privilegerte kan da ringe barnevakta for å få dem plukket opp. Er det foreldrene selv som skal legge dem, kan de i det minste si at de har fått med seg det meste av selskapet.

Lekne barn og kjedelige voksne

Å forvente at barna skal sitte pent og pyntelig på stolene sine, tale ut og tale inn, er like sannsynlig som at tidsskjemaet for dagen blir overholdt (med andre ord: det skjer ikke). I stedet for at de glir under bordet og begynner å nappe de andre gjestene i anklene, kan det være fint å organisere egne aktiviteter for dem. En overraskelsespakke ved bordet er garantert stas. Den kan inneholde ting som holder barna i aktivitet mellom rettene. Hvis ungene er så gamle at de kan passe seg selv, hva med å dekke et eget barnebord, med egen meny og frihet til å komme og gå litt som de vil? Litt støy må man kanskje regne med, men hvis dere legger opp til god stemning og lave skuldre tåles det.

Det beste er om det finnes et eget rom der de kan boltre seg som de vil, mens de voksne driver med kjeeeeeeedelig snakk ved bordet. Fyll det gjerne med leker, tegnesaker, bøker og andre ting som kan engasjere dem en god stund. Mulighet for å sette på en film eller spille TV-spill blir sikkert tatt vel imot. Hvis dere er skikkelig ambisiøse, kan dere dra i gang et rebusløp eller lignende!

Hvor gamle de er, spiller selvfølgelig en stor rolle her. Aldersspennet kan jo variere fra 0 år til konfirmasjonsalder, og behovene varierer etter hvor selvgående de er.

Gøy med litt støy

Er det flest smårollinger, er det smart å engasjere en person som underholder og tar hånd om dem under selskapet. Da får foreldrene mulighet til å slappe av i hvert fall et par timer. En liten evighet for småbarnsfedre og -mødre, som er sultefôret på sosial kontakt med andre voksne mennesker. Hvis lekerommet innredes med myke puter og madrasser, er alt lagt til rette for at smårollingene også kan ta seg en hvil hvis de føler for det.

Ellers er unger stort sett gode til å organisere seg selv, i alle fall når de er i flokk. Ja, det kan være det blir litt ekstra lyd. Ja, kanskje noen vil gråte. Men igjen, det kan det godt tenkes at noen av de voksne kommer til å gjøre også!

God feiring, med eller uten barn!

Foto: Joseph & Siw Photography

følg oss

Ditt bryllup, din kontroll

Kickstart planleggingen med vårt GRATIS bryllupsverktøy!

Mer inspirasjon?

ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.