Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Frisørbesøket – hva må du huske på?

Forbered deg til frisørbesøket på bryllupsdagen med våre praktiske tips. Fra booking til prøvetime – alt du må vite for en perfekt start på dagen.
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

Lesetid: 6 min

Frisørbesøket på den store dagen kan være både spennende og nervepirrende. For at alt skal gå knirkefritt, er det viktig å være godt forberedt. Skal håret være nyvasket? Hvor lang tid tar det? Hva bør du ta med deg? Og hvordan kan du sikre at frisøren forstår akkurat hva du vil ha? Her er alt du trenger å vite for å få en perfekt start på bryllupsdagen din.

Frisørbesøket – hva må du huske på?

Når bør du booke frisørtimen?

Planlegging er nøkkelen til suksess, og dette gjelder også for frisørbesøket før bryllupet. Mange bruder begynner å planlegge hår og sminke flere måneder i forveien, men det er viktig å vite når du faktisk bør bestille timen.

Det er ideelt å booke frisørtimen omtrent fire til fem måneder før bryllupet. Dette gir deg god tid til å finne en frisør du stoler på, og det gir frisøren tid til å bli kjent med dine ønsker. Vær imidlertid klar over at noen populære frisørsalonger kan ha ventelister, så det kan være lurt å sette seg på ønskelister så tidlig som mulig.

Hva skjer under prøvetimen?

En prøvetime er en gyllen mulighet til å samarbeide med frisøren for å finne den perfekte frisyren til bryllupet. Det er også en sjanse til å teste ut ulike stiler og se hva som passer best til ansiktsformen, hårtypen din, og den generelle stilen du ønsker for dagen.

Ta med deg hårpynt, slør, og eventuelle inspirasjonsbilder du har samlet. Prøvetimen handler om å bli kjent med frisøren og sammen finne ut hvilken stil som passer best til deg og bryllupet ditt. Husk at prøvetimen bør gjennomføres senest to uker før bryllupet, slik at det er tid til justeringer om nødvendig.

Hvordan forberede seg på dagen?

På selve bryllupsdagen er det viktig at du møter opp godt forberedt. Sørg for at håret ditt er nyvasket og tørt før du kommer til frisøren, med mindre du har avtalt noe annet. Nyvasket hår gir frisøren en ren base å jobbe med, noe som sikrer at frisyren din holder seg gjennom hele dagen.

Husk å ta med dette:

  • Antrekket ditt: Det kan virke selvsagt, men det er viktig å huske hele antrekket ditt, inkludert slør, smykker, og eventuelle hårpynt. Kom i en knappeskjorte eller en genser som er lett å ta av, slik at frisyren ikke blir ødelagt når du skifter.

  • Favorittsminken: Selv om frisøren kan stå for mesteparten av sminken, er det greit å ta med egen maskara og en leppestift du er komfortabel med. Dette kan også brukes til touch-ups senere på dagen.

Hvor lang tid tar det?

Tidsbruk kan variere avhengig av hvor komplisert frisyren og sminken er, men det er lurt å sette av minimum fire timer til hele prosessen. Dette inkluderer både styling og sminke, og det er viktig å ha tid til en liten matpause. Stress kan fort smitte fra frisøren til bruden, så sett av rikelig med tid for å unngå unødvendig hastverk.

Viktigheten av kommunikasjon

Kommunikasjon med frisøren er avgjørende for å oppnå det ønskede resultatet. Vær tydelig med frisøren om hva du forventer, og ikke vær redd for å uttrykke dine preferanser. Bruk bilder for å vise hvilken stil du liker, og vær konkret om lengde og detaljer.

Husk også å lytte til frisørens råd. De har erfaring og kan komme med verdifulle innspill om hva som vil kle deg best. Frisøren kan også hjelpe deg med å justere forventningene basert på hårtype, ansiktsform og valgt kjole.

Hva skjer om frisøren blir syk?

Det er en sjeldenhet, men det kan skje at frisøren blir syk på selve dagen. Sørg for at salongen har en backup-plan på plass. De fleste profesjonelle frisørsalonger vil ha en ordning der en annen frisør kan steppe inn om nødvendig, slik at du ikke står uten hjelp på den store dagen.

Praktiske tips for et stressfritt besøk

  • Bruk god tid: Begynn frisørbesøket i god tid før vielsen, slik at du har rom for å slappe av og nyte prosessen.
  • Forberedelser hjemme: Nyvasket og tørt hår er det beste utgangspunktet. Håret blir ofte preppet og stylet slik at det holder seg gjennom dagen.
  • Inspirasjon: Lag et visuelt album med inspirasjonsbilder og del dette med frisøren. Pinterest er en utmerket kilde til ideer.

Frisørbesøket på bryllupsdagen din er mer enn bare hår og sminke; det er en viktig del av forberedelsene som setter tonen for resten av dagen. Ved å være godt forberedt, tydelig i kommunikasjonen, og ha en god dialog med frisøren, kan du sikre at du får den looken du alltid har drømt om på den store dagen.

Ekstra tips - Velg en frisørsalong som også tilbyr sminke

Mange frisørsalonger tilbyr nå også sminketjenester, spesielt til store anledninger som bryllup, konfirmasjoner og andre spesielle begivenheter. Dette gjør det praktisk for deg å få både hår og sminke gjort på ett sted, noe som sparer tid og minimerer stress på selve dagen.

Fordelene med å velge en frisørsalong som også tilbyr sminke inkluderer at du får en koordinert stil der frisør og makeup-artist jobber sammen for å skape et helhetlig utseende som passer perfekt til dine ansiktstrekk, antrekk og temaet for dagen. Dette er også en tidsbesparende løsning, da du slipper å forflytte deg fra en salong til en annen, noe som kan være en stor fordel på en travel bryllupsdag. I tillegg bidrar det til å redusere stress, da du bare trenger å forholde deg til én leverandør.

Når du skal velge en salong som tilbyr både hår og sminke, bør du sjekke porteføljen deres for å se eksempler på tidligere arbeid. Det kan også være lurt å booke prøvetimer for både hår og sminke, slik at du kan teste ut hvordan helheten vil se ut og gjøre justeringer om nødvendig. Kommuniser dine behov tydelig, og vær åpen for frisørens og makeup-artistens råd.

Husk å booke tidlig hvis du vil sikre deg en salong som tilbyr begge deler, spesielt i høysesongen. Planlegg også for touch-ups i løpet av dagen, slik at sminken din holder seg fresh fra seremonien til den siste dansen.

makeup artist, legger sminke på bruden i forbindelse med frisørbesøker. Klargjøres til bryllupet

Ditt bryllup, din kontroll

Kickstart planleggingen med vårt GRATIS bryllupsverktøy!

Mer inspirasjon?

et brudepar under en humanetisk vielse på en strand. vi ser brudeparet, og vigsleren.

Slik foregår en humanistisk vielse

Skap en personlig bryllupsseremoni med en humanistisk vielse. Lær mer om hva en humanistisk vielse innebærer, og hvordan dere kan tilpasse seremonien.

En indisk brud med hennatatoverte hender skriver under juridiske dokumenter

Hva sier du egentlig ja til?

Når du drømmer deg bort i brudesalongen blant vakre kjoler av tyll og sateng, er det kanskje ikke juridiske forpliktelser som står øverst i tankene dine. Men ekteskapet innebærer mer enn bare romantikk – det er viktig å ha oversikt over de juridiske sidene før den store dagen. Her er det du trenger å vite.

ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.