Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

7 tips til hva man bør ha under kjolen

Når det kommer til brudens antrekk så er kjolen selvfølgelig det viktigste. På en dag som denne vil man gjerne føle seg fresh både på utsiden og innsiden, samtidig som man ikke skal undervurdere viktigheten av riktig og komfortabelt undertøy. Selv om sexy og komfortabelt ikke alltid går hånd i hånd kan man velge et «praktisk» sett under kjolen og heller bytte til et mer sexy sett på kvelden/natten om man ønsker det. 
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

CEO & Eier
Без-названия-62

HVORDAN VELGE RIKTIG BH?


Går man til en undertøysbutikk og får hjelp til å finne riktig størrelse er man rimelig garantert å finne noe som sitter bra, og ikke minst som varer lenge. En liten huskeregel er at det skal være plass til hele brystet i skålen, og den skal passe på den ytterste hempen når man kjøper bh´en. Det er lett å tenke at man trenger innlegg og puter for å løfte bysten, men dette er ikke nødvendigvis riktig. Velger man for eksempel en balconette i riktig størrelse så vil denne løfte og støtte på riktig sted, den gir deg en sexy look – uavhengig av brystenes størrelse – uten så mye som et snev av vattering.

STRØMPER, STRØMPEHOLDERE OG KORSETT


For mange er dette det man ser for seg når man snakker om brud og undertøy – strømper, strømpeholdere og korsett. Et korsett kan gi god støtte og en flott holdning, og de finnes i ulike varianter. Høy rygg, lav rygg, med stropper, uten stropper… Er man ute etter det lille ekstra under kjolen så kan en kombinasjon av strømper og strømpeholdere gjøre susen. Det gir deg en sexy look – og er for de fleste – noe man ikke har på seg til vanlig.

ÅPEN RYGG


Har man kjole med åpen rygg sier det seg selv at man bør styre unna tykke stropper og hemper bak. Her vil det være fornuftig å velge selvklebende skåler eller teip-løsninger, eller om man har utstyret til det – gå for absolutt ingenting… Det går også an å snakke med skredder og få sydd inn skåler dersom kjolen krever det. Går man for en kjole med åpen rygg men som tillater stropper, kan man for eksempel velge transparente stropper med lav rygg.

STROPPELØS KJOLE


Har man stroppeløs kjole bør man gå for en stroppeløs bh med godt hold. En bustier eller et semi-korsett går et stykke under bysten og bidrar til å løfte og støtte, samtidig som man slipper å gå å føle på at den skal skli ned.

DYP UTRINGNING


Til en kjole med dyp utringning bør man velge en bh med dypt snitt – gjerne en bralette. Dette er en mer triangelformet modell, men som likevel holder ting på plass da den har god støtte på sidene.


TETTSITTENDE KJOLER

Velger man en kjole som er tettsittende over mage, rumpe og lår vil shapewear være en god løsning. Shapewear skal sitte tett inntil kroppen og tilpasse seg konturene, men det skal ikke begrense bevegeligheten. Kjøp den størrelsen du vanligvis bruker, da en mindre størrelse ikke vil ha større effekt. Velg gjerne sømløse plagg – de er behagelige å ha på og vises ikke gjennom stoffet på kjolen.

Bilde: Cássio Jardim, Unsplash

SKAL MAN ALLTID VELGE HVITT?


På lik linje med stropper og hemper vil man også gjerne unngå at eventuelle blonder eller mønster syns gjennom kjolestoffet. Det kan være greit å huske på at hvite blonder ofte syns bedre gjennom hvitt stoff, mens en hudfarget eller dus lyserosa i de fleste tilfeller vil være en sikker vinner!

Uansett hva man velger så er det viktig å føle seg vel! Og ikke glem at den aller viktigste accessories på en dag som denne er et stort, fantastisk smil!!

Lykke til!  

Trenger du hjelp til å komme i gang med planleggingen? Test vår digitale planlegger gratis her!

følg oss

Mer inspirasjon?

To gifteringer i gull der den ene har tre diamanter

Hvilke gifteringer skal du velge?

Å velge gifteringer virker kanskje enkelt, men det er flere ting å ta hensyn til før du bestemmer deg. Vi har snakket med smykkestudioet Wabi Sabi for å bli litt klokere i det enorme utvalget som finnes i dagens marked. La oss ta en titt på hva de hadde å si!

En hvit brud foran en grønn busk med lilla blomster strekker seg mot en svevende tekopp og tekanne

Bryllupstrender for 2022

Usikker på hvordan trendene for bryllupsfeiringen utvikler seg? Dette er vår spådom for bryllup i 2022! La oss feire kjærligheten – på deres måte.

To ringer liggende på rosa blomster

Tekster til gifteringene

Bred eller smal, klassisk eller ekstravagant? Uansett hva slags gifteringer dere velger må dere ta stilling til hva som skal stå inni dem. Noen velger en personlig variant, andre velger det første de kommer på når de sitter hos gullsmeden. Inskripsjonen vil være et evig minne om den store dagen, og derfor har Bryllupshjelperen listet opp varianter for alle smaker – og hjerter. Husk at det er et maks antall tegn du kan ha i ringen; jo mindre font og større ring, jo flere tegn kan du ha.

Kvinne i hvit nattkjole tar på understoffet til en brudekjole
ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.