Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Bryllupsreise i Norge – unike overnattinger

Norge kan by på flere unike destinasjoner til bryllupsreisen enn mange vil tro. Etter å ha blitt overveldet av tips til vår artikkel Bryllupsreiser i Norge, måtte vi dele den opp i to. Og i denne artikkelen kan du drømme deg bort i helt unike overnattinger som er perfekt for bryllupsreisen!
Picture of bh_admin

bh_admin

Без-названия-74

Sorrisniva

Alta

Sorrisniva ligger perfekt til i nydelige omgivelser på bredden av Altaelva. I et helt unikt og spektakulært ishotell, kan bryllupsreisen bli kald, koselig og uforglemmelig. Nyt hverandre i en helt spesiell atmosfære av snø og is. Skulpturer og utsmykkinger i ishotellet er unikt og forskjellig for hvert år.


Foto: øverst til venstre: Frikant Mediedesign

Ulike aktiviteter kan krydre oppholdet deres, som nordlyset, samisk kulturopplevelse med reinsledekjøring, kjøring med hundeslede, scooter-tur på Finnmarksvidda og isfiske.

Duen Experience

Tromsø/Svalbard

Ta bryllupsreisen om bord i akterskipet på en elegant seilskute. Nyt naturen mens mannskapet seiler skuta lydløst fremover til kveldens ankringsplass. La stillheten senke seg, og nyt utsikten fra en intim, vedfyrt badestamp.

Hos Duen Experience kan dere sitte innendørs i styrhuset og se på naturen som glir forbi, eller ute i frisk luft i en dobbel hengekøye. De som er sporty kan klatre opp i utkikkstønna og se etter hval eller annet dyreliv. I Svalbardsesongen om sommeren kan dere gå på land og se på hvalross, og isbjørn hvis dere er ekstra heldige.

Isbreen the Glacier

Alta

Opplev komfort, kultur, historie og lokale smaker, fra deres egen luksus-iglo. Isbreen The Glacier er et iglo-hotell ved Øksfjordjøkelen, Fastland-Europas eneste isbre som kalver i sjøen. Her kan dere nyte den arktiske naturen, uberørt og usminket. The Glacier er en destinasjon helt uten lysforurensning. Opplev det magiske nordlyset rett over senga deres, lag en god kopp varm drikke, trekk pleddet rundt dere og la nordlyset spille for dere.

Aktivitetsmulighetene er mange. Drømmer dere om å se hvaler på nært hold? Fra november til januar kommer havets kjemper til Jøkelfjord. Hør dem jakte om natten rett utenfor igloen, og ta turen ut i båt og se dem på nært hold neste dag. Med fire isbreer og Finnmarks-alpene som ramme, er Jøkelfjord et fantastisk utgangspunkt for dagsturer til fjell og daler. Med personlig service og en magisk atmosfære kan dere se frem til fjell og fjord, nordlys og midnattssol, husky og rein, reker og torsk, og hval og spekkhugger.

Trehyttene

Øvre Gjerstad

Trehyttene i Gjerstad er et romantisk eventyr langt inni skogen. Et perfekt sted for turtelduer med sans for naturopplevelser, arkitektur, luksus og skogens ro. Dere kan velge mellom å bo i hyttene Kråkeslottet, Gjøkeredet eller Flåklypa, hver med sin sjarm. Hyttene byr blant annet på bålpanne, takterrasse, sandstrand, tarzanløype og selvfølgelig muligheter for å se dyreliv på nært hold.

Her vil du sovne og våkne til naturens lyder, og til hjertebank fra din kjære. Start dagen med kaffe på terrassen, fyr i peisen, hvilepuls og to under ullteppet.  Kanskje kommer ekorn og hakkespett på besøk, eller kanskje til og med skogens konge?

Norwegian Wild

Senja

Eventyrøya Senja i Troms byr på magi og opplevelser. Kom tett på naturen fra helt spesielle overnattingsmuligheter. Hos Norwegian Wild kan dere ta inn naturen, stillheten og magien fra sengekanten i et vakkert fyrtårn eller nydelig innredede og romantiske kuppeltelt. Kuppelteltene Senja Dome gir følelsen av å være ute selv om dere er inne.

Varier oppholdet med ekte og kortreiste opplevelser i Tranøybotn, som tur i kajakk, vandring i Ånderdalen Nasjonalpark og sledetur med Senja Husky. Dette er stedet for å senke skuldrene og komme tett på naturen, omgivelsene og hverandre.

Pan Tretopphytter

Finnskogen


Foto: Marcus Ek

Romantiske tretopphytter der man er alene midt i naturen og har tid til å dyrke hverandres selskap. Hyttene er åtte meter over bakken, med praktfull utsikt over skogen og mot Østerdalen og Hedmarksvidda. I tillegg har hyttene alle fasiliteter man behøver for å ha det komfortabelt.


Foto: Marcus Ek, Karen Gjermundrød

Dere kan også bestille spennende aktiviteter som for eksempel kanefart, ulvesafari eller yoga i skogen. Eller kanskje dere heller vil slappe av med en spa-behandling? Spa-behandlingen er veldig populær og kan også være en helt super morgengave! For de som vil ha det lille ekstra serverer også vertskapet nydelig mat de nygifte.

Tretopphytter Oslofjord

Horten


Foto: Gunnar Bækkevold

Å starte ekteskapet med en magisk opplevelse i toppen av et tre, er en så god start dere kan få. Tretopphytter Oslofjord ligger kun få minutter fra Horten, og alle hyttene har en fantastisk utsikt over Oslofjorden. Her kan dere sovne til stjerneklar nattehimmel og våkne til fuglekvitter og soloppgang, mens ekornene svinser rundt og venter på å bli servert de første godbitene.

Bli gjerne et par dager for å få med dere alt av opplevelser og avslapning. Senk skuldrene og finn skogens ro med gode spaserturer og et bad i Oslofjorden. Eller få kokken til å lage en bedre middag en av kveldene, mens dere sitter foran bålpannen med et godt glass vin og lar de gode luktene fra kokkens matlagning skjerpe appetitten.

Støtt – Top of Helgeland

Meløy

Å feire ekteskapsinngåelsen på det gamle handelsstedet Støtt på Helgelandskysten er som hentet fra Hamsuns romaner. Her kan dere oppleve herskapelig, ekte og autentisk overnatting i det gamle Bakeriet, Stabburet og Rorbua. Restaurant Gammelbutikken byr på kulinarisk sjømat fra havets spiskammers.

Når dere er klare for opplevelser har Støtt uendelig mye å tilby. For eksempel en historisk reise tilbake i tid på Konferansemuseet, med et unikt innblikk i hvordan livet var på kysten på 1800-tallet. Støtt er også den perfekte basen for kajakk på Helgelandskysten, med fantastiske opplevelser mellom holmer og skjær i en fantastisk skjærgård. Dere kan også bli med på guidede turer til blant annet Svartisen, Rødøyløva og Myken.

Tunheims Fjørå

Vanylven

Tilbring romantiske dager på en unik destinasjon skjermet for turisme og med nærhet til vakker vestlandsnatur. På Tunheims Fjørå overnatter du i fjordhytter du aldri har sett maken til. Slå på stortrommen med bryllupsreise i en hytte med utsikt til Stadtlandet og fjorden, med dobbeldusj, badstue og jacuzzi. Og med egen båt i båthuset ligger alt til rette for en helt særegen opplevelse.

Nyt hverandres selskap på tur rundt Stadtlandet og lunsjstopp på Vestkapp, en tur med den nydelige snekken Anne Marie, og avslutt dagen med tur til Hakallestranda. Turen blir ekstra spektakulær i en Morgan4x4. Med privatsjåfør Nils Olav, og vertinne Edel som pakker lunsjkurven med lekre godbiter og bobler i glasset, skapes det minnerike dager for alltid.

følg oss

Mer inspirasjon?

Brudepar sitter på et berg og tar bilder mot blått hav på en solfylt dag

Slik får dere en magisk bryllupsreise

Den originale bryllupsreisen varte i en måned, og handlet om at paret skulle drikke seg fulle på vin og bli beruset av kjærligheten de hadde for hverandre. Men i dagens samfunn er det kanskje ikke like enkelt å forsvinne fra forpliktelser i en hel måned. Ikke er det spesielt billig heller. Men en hvilken som helst bryllupsreise kan bli magisk! Her er en av våre eksperters topp-tips. 

Brudepar snakker sammen ute med et tre i bakgrunn

Bryllupsnatten

Etter å ha vært konge og dronning for en dag, skulle det vel bare mangle at dagen ender herskapelig også.

En hytte i tretoppene av en furuskog i solnedgang
ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.