Vil du bli en av våre bryllupsleverandører?

Takk for at du vil gjøre norske bryllup enda bedre! Du hører fra oss snart.

Meldingen er sendt

Send oss en melding, så hører du fra oss veldig snart.

Takk for din forespørsel

Hva skal stå i kirkeprogrammet?

Må man ha et kirkeprogram, og hvordan skal det se ut? Alt dette, og mere til, vil vi gi dere svar på her. Kanskje har vi noen ekstra lure tips på lager også?

Kirkeprogrammet er enkelt og greit en oversikt over alt som skal skje under seremonien. Her presenteres blant annet salmene som skal synges, det forteller når presten skal tale og når selve vielsen skal skje. Det er viktig at oppsettet er rent og ryddig, og at bare det mest essensielle er med. Sett det opp punktvis, og med så lite tekst som mulig.

Hva skal programmet inneholde?


Bilde og trykksaker: Bryllupsglede

Forsiden på programmet bør inneholde navn på brudeparet, dato for vielsen og navn på kirken. Mange brudepar velger i tillegg å ha et bilde av seg selv. Andre varianter kan være en tegning av kirka, et symbol eller monogrammet deres. Hvis dere får plass på baksiden, er det hyggelig å takke alle som har bidratt under vielsen. For eksempel: “Takk til: (navn på) prest, musikere, sangere, skriftlesere og forlovere”. Mange velger å trykke salmetekstene i programmet, men det går også an å bare henvise til sangen, så kan gjestene selv slå opp i salmeboken.

Her er et eksempel på hvordan et kirkeprogram kan se ut:

Preludium/Inngang
(Skriv gjerne navn på sang/musikkstykke.)

Inngangsord

Salme
(Sett gjerne inn teksten på den salmen dere velger.)

Skriftlesing
(Gjerne hva og hvem som skal lese.)

Salme eller solistinnslag
(Hvilken sang/hvem som synger.)

Tale

Ekteskapsinngåelse

Overrekkelse av ringer
(Hvis det er aktuelt.)

Forbønn

Fadervår
(Trykk gjerne teksten her.)

Eventuelt solistinnslag
(Hva og hvem.)

Salme

Velsignelse

Utgang
(Med tittel på sang/musikkstykke.)

Dette er kun ment som en pekepinn. Det er dere, i samarbeid med presten, som bestemmer hva programmet skal inneholde.

Hvordan skal programmet se ut?


Bilde og trykksaker: Bryllupsglede

Når selve teksten er spikret, er det på tide å tenke på selve utseendet til kirkeprogrammet. Først og fremst bør det være lett å holde; et ark i A4-størrelse er ofte et greit utgangspunkt, brettet enten på langs eller på tvers. Teksten bør være i en skrifttype som de aller fleste kan tyde. Det er veldig fint om programmet følger samme tema som invitasjoner, takkekort og eventuelle andre trykksaker dere bruker i forbindelse med bryllupet. Behøver dere hjelp og inspirasjon? Vår leverandør Bryllupsglede har spesialisert seg på trykksaker til bryllupet, og har laget alle de nydelige og håndmalte programmene dere ser i denne artikkelen. Ta gjerne kontakt med Bryllupsglede for hjelp med kirkeprogrammet og andre trykksaker.

Hvor mange program trenger vi?

Tenk på antall gjester som kommer, og legg til noen ekstra. Det er sikkert noen som ønsker å se vielsen, selv om de ikke skal i selve bryllupet. Antall faktiske plasser i kirken bør også tas med i beregningen. Er det et lite lokale som kun rommer 50 personer, er det litt i overkant med 100 program. Og er det nødvendig at alle får hvert sitt program, eller kan noen dele?

Til sist: Husk å ta en avsjekk med presten før dere sender programmene i trykken, så hen ikke får seg noen overraskelser på selve dagen.


Bilde og trykksaker: Bryllupsglede