Bryllupet nærmer seg. Sted for vielse, fotografering og fest er på plass, men har dere husket transporten? Når det kommer til bryllupstransport er det mange varianter å velge mellom, og det behøver slett ikke å begrenses til bryllupsbil. Her følger noen tips som garantert vil inspirere!

 

Bryllupstransport kan være så mangt. Det viktigste er at dere kommer dere dit dere skal, når dere skal: Fra vielsesstedet til der det skal tas bilder, til selve selskapet og kanskje videre etter det igjen. Om dere ferdes til lands eller vanns, eller kanskje til og med i luften, vil det uansett bidra til en av mange minneverdige stunder denne dagen.

Bryllupsbiler med klasse

En eksklusiv Rolls Royce, sprek Ferrari eller klassisk Cadillac er kjøretøy som oser stil og eleganse, og sørger for å tilføre det lille ekstra. Lekre bryllupsbiler finnes i mange former og farger, og dere vil helt sikkert kunne finne en som passer perfekt til deres ønsker. Det er mange som leier ut bryllupsbiler, om dere ikke allerede kjenner noen som stiller gliset sitt til disposisjon. Sørg gjerne for at bilen matcher bryllupet, uavhengig av om det er et moderne, elegant eller bohemsk uttrykk dere går for. Og ikke glem at kjøretøyet også må passe årstiden. Det er ikke alle veteranbiler som ferdes like godt om vinteren. Og det spørs om kabriolet er det beste valget når høststormene setter inn. Det mest vanlige er å hyre inn en sjåfør, men dere kan også velge å kjøre selv. I en nett toseter er det strengt tatt ikke rom for flere enn brud og brudgom, og da må så klart en av dere være sjåfør. Bare husk å vente med champagneskålen til bilen er parkert; bot på bryllupsdagen tar seg fryktelig dårlig ut.

For de som vil skille seg ut

Hvis dere ikke føler at de eksklusive variantene er helt riktig for dere, er det for all del lov til å tenke annerledes. En morsom overraskelse kan være om brudeparet ankommer festen i traktor, selvfølgelig polert og pyntet for anledningen. Motorsykkel med sidevogn er også et festlig fremkomstmiddel, bare husk å sikre at hele brudekjolen får plass. Eller, hvis dere tenker enda større, hva med en tøff trailer? Her snakker vi kjøretøy som virkelig vil skape oppmerksomhet! For campingentusiastene kan campingbil eller campingvogn sette prikken over i-en som bryllupstransport. Noen benytter seg av golfbil i bryllupet sitt, men det fungerer best hvis det er snakk om korte avstander. Vil dere virkelig slå på stortromma og gå for en skikkelig grand entrance, hvorfor ikke leie et helikopter? Ingen over - bokstavelig talt, og ingen ved siden.

Plass til flere

Dere kan også ta med gjestene på turen. For eksempel ved å leie buss som rommer hele selskapet. Går dere for en avslappet og laidback stemning, kan det passe med en nostalgisk minibuss med hippievibber. Ønsker dere mer liv er en pulserende partybuss det ultimate valget. Kickstart festen med å danse og synge dere gjennom gatene. Ha gjerne sightseeing, få noen til å være reiseleder og sett i stand morsomme aktiviteter. Ved å kjøre buss sparer dere også parkeringsplasser. En romslig limousin er også et alternativ med plass til mange. Hvis dere har flere forlovere hver, kan det være en hyggelig måte å holde gjengen samlet på.

Det naturlige valget

Rammen dere har valgt for bryllupet kan være inspirasjon i seg selv. Er beliggenheten ved fjorden, kan det være naturlig å fraktes med båt. Og som med biler, kommer båter i mange former og med ulike kvaliteter. Raske motorbåter, majestetiske seilbåter eller rustikke robåter, for å nevne noen. Båt passer utvilsomt best om sommeren, men det finnes absolutt noen fine alternativer til vintertransport også. Hest og slede er magisk i seg selv, og har unektelig et sus av eventyr over seg. Hvis dere er vant med hest kan dere dra den enda lenger, og ri av gårde i beste "Tre nøtter til Askepott"-stil. For mer tempo, kan en snøscooter gjøre jobben som bryllupstransport! Men det kan være en fordel å kle seg godt, og ikke være altfor ivrig på gassen.

Miljøvennlig transport

Er dere opptatt av miljøet, er det også gode alternativer å finne her. Buss har allerede vært nevnt, og er absolutt innenfor, iallfall hvis den fylles opp med folk. Sykkelen er selvskreven som miljøvennlig alternativ, enten det er typen med vogn til bruden (og kjolen), eller tandem der begge kan være med å dra lasset. Om ingen av dere har lyst til å stå på pedalene, finnes det sykkeldrosjer der begge kan få sitte på mens noen andre tråkker. Eller hva med rett og slett å gå? Sett i stand et brudefølge i god, gammeldags stil, med trekkspill og fele og smilende mennesker. En fin og hyggelig tradisjon, som absolutt fortjener å føres videre. God tur!

Transport
Del artikkelen

Se også

Når bør vielsen starte?

Når bør vielsen starte?

Foto: Fotograf Ole Laget Gratulerer, du er forlovet! Du har kanskje begynt å tenke på kjo...

Les mer
Miljøvennlig bryllup

Miljøvennlig bryllup

Feir den lykkelige dagen, med litt bedre samvittighet.   Bryllup er for mange synonymt m...

Les mer
Hvordan planlegge bryllup?

Hvordan planlegge bryllup?

Hurra, du skal gifte deg! Nå begynner en intens periode med bryllupsplanlegging, stress og...

Les mer
Slik foregår en vigsel i kirken

Slik foregår en vigsel i kirken

For mange representerer vielsen starten på et ekteskap mellom to mennesker. Men hvordan fo...

Les mer

Vil du nyte bryllupsdagen med senkede skuldre?