Skal håret være nyvasket? Hvor lang tid tar det? Skal jeg ha med noe? Hva skal jeg ha på meg? Vi har spurt en ekspert, slik at du ikke trenger det.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jazz frisør i Larvik har peiling på bryllup, og daglig leder, Carina Lakselvhaug, vet hvordan bryllupsdagen skal starte på best mulig måte for bruden. Sammen har vi laget en guide for frisørbesøket på den store dagen.

Når må timen bookes?

Det er ikke uvanlig at man som brud begynner å planlegge dagen lang tid i forkant. Det fantaseres om kjole, slør og hår, og inspirasjonssider blir hyppig besøkt. Det er viktig å være ute i god tid, men et sted går grensa. Det er for eksempel ikke så lett å booke frisørtime to år i forkant av selve dagen. Ikke vet man hvem som jobber da, og over tid kan det være du endrer syn på hva slags stil du ønsker i bryllupet ditt.

- Hvis folk kontakter oss et år i forveien har vi en ønskeliste de kan skrive seg på. Fire eller fem måneder før noen skal gifte seg er det mest vanlig å booke time. Og i februar har vi som regel satt de fleste brudene for året.

Før selve brudepyntingen har Jazz frisør en prøvetime. Dette gjør de for å bli kjent med bruden, og hennes ønsker.

- Vi ønsker å danne oss et bilde av hva hun er ute etter. Om hun skal ha slør, eller annen pynt i håret, hva slags sminke hun ser for seg, og så ser vi gjerne bilde av kjolen hvis den er valgt ut. Da kan vi lettere finne en stil sammen.

Ta gjerne med eventuell hårpynt eller slør. Frisøren må nemlig finne en god måte å feste dette i håret med den ønskede frisyren.

- Vi setter aldri opp håret på prøvetimen, hovedsakelig fordi det nesten er umulig å gjenskape nøyaktig samme frisyre. Dette er tiden vi bruker for å bli kjent med bruden, og det er utrolig viktig for et godt resultat.

Prøvetimen skjer senest 14 dager før bryllupet. Om bruden ønsker klipping eller farging av håret er det også fint om den timen skjer hos personen som skal style henne til bryllupet. På den måten blir de ekstra godt kjent.

Hvor lang tid vil det ta?

Det er selvsagt individuelt hvordan en brud ønsker å se ut når hun gifter seg. Noen vil ha full glam, mens andre ønsker en enklere look. Hvor lang tid det tar å gjøre seg klar vil avhenge av dette. Det som er viktig er at man uansett har god tid, og ikke starter dagen med stress.

- Vi setter av minimum fire timer til styling og sminke. Dette inkluderer en matpause, som vi synes er viktig å få til. Det er ikke en god idé å starte dagen stressa, spesielt ikke når det skal skje så mye etter brudepyntingen. Hvis frisøren føler at tiden blir knapp vil denne følelsen ofte smitte over bruden også. Og det vil vi ikke. Sett derfor av god tid, og se an når du må ha timen med tanke på når vielsen starter.

Er det noe jeg må ta med selv?

Husk for all del antrekket du skal gifte deg i. Du skifter som regel etter at hår og sminke er på plass. Møt gjerne opp i en genser som er lett å ta av, eller en skjorte med knapper. Dette er viktig slik at frisyren ikke blir ødelagt når du drar av deg overdelen.

- Vi anbefaler også bruden å ta med favorittsminken. Maskara må tas med av hygieneårsaker, mens resten kan fikses av oss. Likevel erfarer vi at mange har med seg en leppestift som er flatterende og har blitt valgt ut tidligere. Det er også greit å ha med sminken videre, slik at nye lag kan påføres i løpet av kvelden.

Hvor skjer stylingen, og hva om frisøren blir syk?

Hos Jazz frisør er det absolutt mest vanlig med styling i deres lokaler. Likevel forteller Lakselvhaug at under spesielle omstendigheter kan frisørene også reise til kunden.

- Vi har bare bruder i området Larvik og Stavern. Ved et par tilfeller har vi vært ute, men det er sjelden vi har behov for det. Vi begynner heller tidligere og har god tid om de skal reise langt. De fleste blir hentet i flott bil og kjører direkte til vielsen.

Det har faktisk aldri skjedd at en av Jazz frisør sine frisører har vært syke ved bryllupsoppdrag. Alle bruder som har bestilt time hos dem, har fått timen de bestilte.

- Jeg tror heller våre frisører velger å jobbe syke, dersom det ikke er smittsomt, enn å ikke møte til et bryllupsoppdrag. Alle her vet hvor viktig dagen er. Dersom noen skulle bli sykmeldt i lenger perioder så er det selvfølgelig vår oppgave å sørge for at bruden får en ny frisør.

Til sist er det kanskje greit å merke seg at håret skal være nyvasket før oppmøte. Det er muligheter for å vaske det hos frisøren, med dette spiser opp dyrebar tid. Det vanligste er at håret preppes skikkelig slik at det holder seg fint hele dagen, og mens dette gjøres påføres sminken. De fleste bryllupstimer hos frisører er også priset fast, ikke per time.

Jazz sitt topptips!

Ha en liten tanke om hva du ønsker. Lag et visuelt album til frisøren, finn inspirasjon på nett og søk på Pinterest. På denne måten har frisørene noe konkret å gå etter. Det er viktig at man har sine egne tanker om hva man ønsker, men at man samtidig er åpen for eksperttips fra frisøren om hva som kler ditt ansikt best.

Foto: Mona Moe Machava Photography

Hud og hår
Del artikkelen

Se også

Når bør vielsen starte?

Når bør vielsen starte?

Foto: Fotograf Ole Laget Gratulerer, du er forlovet! Du har kanskje begynt å tenke på kjo...

Les mer
Brudens nødveske

Brudens nødveske

Det er mange bekymringer en brud har før den store dagen. Vil sminken holde? Hva om jeg tr...

Les mer
Miljøvennlig bryllup

Miljøvennlig bryllup

Feir den lykkelige dagen, med litt bedre samvittighet.   Bryllup er for mange synonymt m...

Les mer
Bryllupsnatten

Bryllupsnatten

Etter å ha vært konge og dronning for en dag, skulle det vel bare mangle at dagen ender he...

Les mer

Vil du nyte bryllupsdagen med senkede skuldre?