Vil du bli en av våre bryllupsleverandører?

Takk for at du vil gjøre norske bryllup enda bedre! Du hører fra oss snart.

Meldingen er sendt

Send oss en melding, så hører du fra oss veldig snart.

Takk for din forespørsel

Hva kaster man på brudeparet?

Nei, fugler dør ikke av å spise ukokt ris. Dette er en myte vi kan avkrefte først som sist. Roar Solheim, zoolog ved Agder naturmuseum og botanisk hage forteller til NRK at han har ikke sett noe dokumentasjon på at fugler har dødd på grunn av dette. Fordøyelsen går så fort at svelling ikke er noe problem (NRK).

Allikevel er det noen kirker som forbyr dette, for å unngå fristelser til rotter. Noen brudepar ønsker også andre alternativer som tar seg flott ut på bilder. Vi har derfor listet opp flere alternativer til dere.

Her er noen kjøreregler før dere velger:

  1. Hvilke regler må dere følge på vielsesstedet? Ta kontakt med ansvarlig slik at dere ikke bryter noen regler.
  2. Hvem skal få ansvaret for å kaste/blåse på brudeparet? Disse må stå i front.
  3. Hvem har ansvaret for å rydde opp før neste brudepar? Vigsler, eller må dere få hjelp av gjester?
  4. Si ifra til fotografen! Slik kan sekundene før dere kommer ut brukes på å stille inn kameraet for perfekte bilder.

Når dette er i boks er dere klare til å velge hva dere skal benytte til utgangen:

Foto: Kyrre Lien, bryllupsbilde.no

Ris

Som nevnt over er det ikke farlig for fuglene å spise ukokt ris. Bruk gjerne poseris fra butikken, enkelt for gjestene og billig for dere! Puffet ris er også et alternativ som både er trygt og gjør seg godt på bilder.

Konfetti

Her er det bare fantasien som setter grenser! Finn konfetti etter fargetema, hjerter, monogram, egenlagde eller konfettibomber (også nedbrytbare) du kan bestille fra eBay. Og jo flere gjester som kaster – jo bedre! Men husk: dette skal også ryddes opp etterpå.

Såpebobler

Dette alternativet er et av de som gjør seg fantastisk på bilder, om dere liker stilen. Pass på at du finner en som ikke lager flekker på klærne. Velg noen få gjester som skal stå i front med boblene. Det holder med tre–fire på hver side når dere kommer ut, samt én ved siden av fotografen.

Roseblader

Dette er en vinner i de fleste bryllup, og det holder gjerne med enkle buketter fra butikken. Kanskje brudepiken kan få noen roseblader også?

Tørkede blomster

I vind eller regn er dette er glimrende alternativ, da de er enklere å få med på bildene. Ta gjerne kontakt med din lokale blomsterbutikk for å få tips om tørking og hvilke blomster dere skal velge.

Solsikkekjerner

For de som ikke får tillatelse av kirken til å kaste ris, er solsikkekjerner perfekt. Velg mindre varianter på 0,5 cm., for å få de fineste bildene.

Markblomster

Ingenting er mer romantisk enn markblomster. Dette er et nydelig alternativ for de som har sommerbryllup og ønsker en bohemsk stil. Husk at det er aller best om du river av bladene på større markblomster, og beholder hele knoppen på de små.

Olivenblader

Ønsker dere å bringe litt sydlansk stemning inn i bryllupet? Del ut små kremmerhus med olivenblader; de gjør seg overraskende godt på bilder, og er et trygt valg.

Bryllupshjelperen ønsker deg lykke til med valget, og husk: Det er bare fantasien som setter grenser!