Dere ønsker selvfølgelig at gjestene skal synes at bryllupet deres er helt enestående. Hvordan lager dere et bryllup som snakkes om i årevis? Svaret er enkelt; sørg for at gjestene deres blir mette og utørste, og at de har det gøy!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dere kjenner gjestene deres aller best. Hva liker de å gjøre? Hvordan liker de å feste? Er det mange dansere? Er det flere som liker å sitte sammen og snakke, heller enn å være med på mye action? Tenk ordentlig gjennom hva som gjør at alle trives. Slik kan dere løfte stemningen til himmels: 

  • Kjentfolk har det trivelig! Finn en aktivitet som gjør at gjestene kan bli kjent på tvers av gruppene. Gjør dette tidlig. Et populært innslag er quiz om brudeparet, mens brudeparet selv fotograferes. Bland lagene så man blir kjent med nye mennesker.
  • Avtal med en igangsetter! Til for eksempel jubling og gratulasjoner etter vielsen, mingling ved ankomst til selskapslokalet, og å få liv på dansegulvet. Det er kanskje en jobb for toastmasteren?
  • Photo booth er en populær og morsom aktivitet. Det kan brukes som pauseinnslag mens brudeparet fotograferes, eller stå tilgjengelig hele kvelden.
  • Husk pauser under middagen!
  • Musikk: uansett om dere har egne spillelister eller live band, husk å tilpasse musikken og volumet til settingen. Hva slags musikk skaper stemning hos akkurat deres gjester? Vi har selvfølgelig laget spillelister til bryllupet, du finner dem her.
  • Presentasjon av gjestene. Legg et lite hefte på hver plass, som inneholder navn, bilde og artige fakta om hver gjest. Da er det enklere å bryte isen når man kommer i snakk med nye mennesker.
  • La gjestene få muligheten til å bytte plass i løpet av kvelden. Det er eksempelvis naturlig at man gjør om på bordarrangementet mellom middag og kaker. Da får gjestene en mulighet til å røre på seg, og mingle litt.

En god ting kan ikke sies for ofte: gjestene vil ha det gøy! Unngå lange perioder hvor ingenting skjer, eller hvor det samme skjer altfor lenge.

Lykke til!

Psst! Trenger du hjelp til å komme i gang med planleggingen? Test vår digitale planlegger gratis!

 

Se også

Gjesteliste - hvem inviterer du i bryllupet?

Gjesteliste - hvem inviterer du i bryllupet?

Å løse gjestekabalen i et bryllup er ikke alltid enkelt. Hvem skal du invitere?   I vår ...

Les mer
10 tips til en minneverdig bryllupsmiddag

10 tips til en minneverdig bryllupsmiddag

Når dere planlegger et bryllup, må dere koordinere både små og store elementer. Kjole og h...

Les mer
Aktiviteter under fotografering

Aktiviteter under fotografering

Det går gjerne litt tid fra gjestene har ankommet festlokalet til middagen begynner, og hv...

Les mer
Bryllupsleker

Bryllupsleker

Vielsen er over, og snart er det middag og fest. Nå er tiden inne for å få opp stemningen ...

Les mer

Vil du nyte bryllupsdagen med senkede skuldre?