Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

Bryllupssanger til vielsen

Du har funnet den perfekte sangen til innmarsjen, og en glad sang til utmarsjen. Men hvilke bryllupssanger er perfekte til selve vielsen?
Therese Johannessen

Therese Johannessen

CEO & Eier
Без-названия-41

Personlig og sterkt

For mange er det viktig å tilføre vielsen noe personlig, og nøye utvalgt bryllupsmusikk er en måte å gjøre det på. En sang som betyr mye for dere kan føles som en ekstra bekreftelse på at det er deres store dag. Det er to måter å gjøre musikkvalget personlig på: velg sanger som har tekster som treffer dere veldig godt, eller velg sanger som har hatt konkret betydning i deres forhold. Om det er på grunn av interne spøker, romantiske dater eller andre hendelser, har ingenting å si. Så lenge dere kan se på hverandre i det sangen begynner, og vite hva den betyr for dere, vil det være et sterkt øyeblikk.

Vår spilleliste i Spotify – Musikk til vielsen

Vakker musikk

Kommer dere ikke på noen sanger som betyr noe spesielt for dere? Eller har dere brukt dem opp til brudevalsen og inngangsmusikk? Da står dere helt fritt til å velge sanger som underbygger stemningen dere ønsker under vielsen. Ønsker dere å holde det ledig og lett? Kanskje det passer dere bedre å lette stemningen med litt lun humor? Eller velg sangen som gir alle gåsehud og en tåre i øyekroken.

Valget er (som oftest) deres

Med andre ord: dere kan velge akkurat hva dere ønsker, såfremt det ikke er begrensninger som settes av vigsler. Noen kirker kan ha føringer når det gjelder type musikk til vielsen, og hvordan de fremføres (i noen tilfeller kan man ikke bruke musikkanlegg for eksempel). Hør med vigsleren deres først, så slipper dere å bruke unødvendig tid på å lete etter bryllupssanger som ikke kan brukes.

Bryllupshjelperens eksperttips

Eventsinger Marius Barhaugen


Eventsinger Marius Barhaugen

Som en av Norges mest benyttede artister til bryllupsfest og vielse har Eventsinger Marius fått svært mange ønsker om bryllupssanger fra vordende brudepar. Noen av de mest populære er Hellbillies fantastiske “Den Finast Eg Veit” og Adeles versjon av Bob Dylans “Make You Feel My Love”. Med mange ulike ønsker må Marius ofte gi noen gode råd til brudeparet;

– Jeg har nok en forkjærlighet for “Den Finast Eg Veit” på grunn av sin flotte tekst og melodilinje. Som profesjonell musiker gjør jeg de låtene brudeparet ønsker seg – men jeg forbeholder meg retten til å gi brudeparet noen velmente råd, basert på min erfaring.

Hvis Marius må velge, er dette favorittene når det kommer til musikk til vielsen:

  1. Etta James – At Last
  2. Elvis Presley – Can’t Help Falling in Love
  3. Bjørn Eidsvåg – Du Og Eg
  4. John Legend – All of Me

Stine Cecilie Winther


Stine Cecilie Winther

Stine Cecilie Winther er en svært ettertraktet bryllupssanger, som har gleden av å synge i bryllup hele året. I tillegg til å synge brudeparenes ønskelåter, skriver hun også gjerne personlige sanger til brudepar som ønsker dette.

Winther synes at noe av det morsomste med jobben som bryllupssanger er å lande det riktige musikkvalget sammen med brudeparet.

– Mitt beste råd er å velge musikk som representerer dere. Mange er i tvil, eller synes dette er vanskelig. Min jobb som sanger begynner allerede her. Og det er en ærefull oppgave å stå sammen med brudeparet fra valget av musikken er tatt, til sangene er fremført.

Personlig er jeg veldig glad i «Make You Feel My Love» av Bob Dylan. Jeg mener den er så velskrevet at den er helt nødt til å treffe mange. Den norske oversettelsen av Bjarte Hjelmeland «Fordi Jeg Elsker Deg» er også utrolig vakker.

Winther har flere favoritter, for tiden går disse til topps:

  1. Ellie Goulding – How Long Will I Love You
  2. Erik Bye – Vår Beste Dag
  3. Ed Sheeran – Perfect
  4. Christina Perri – A Thousand Years

Du finner disse sangene og flere gode forslag i vår spilleliste Musikk til vielsen i Spotify.

Og hva med salmer? De sparer vi til en egen artikkel!

følg oss

Mer inspirasjon?

Pakke med diverse innhold på et bord

Brudens nødveske

Det er mange bekymringer en brud har før den store dagen. Vil sminken holde? Hva om jeg trenger deodorant? Får jeg gnagsår? Alt dette kan løses. Men da er det viktig å forberede seg. Vi har hjulpet deg litt på veien, og satt sammen Bryllupshjelperens forslag til brudens nødveske.

Brudepar kommer ut etter vielsen og kaster henda i været

Slik foregår en vigsel i kirken

For mange representerer vielsen starten på et ekteskap mellom to mennesker. Men hvordan foregår en vigsel i kirken egentlig? Svarene får du her!

Brudgom står med ryggen til og venter på bruden i kirken

Når bør vielsen starte?

Gratulerer, du er forlovet! Du har kanskje begynt å tenke på kjole eller dress, forlover og farger, men for mange begynner den virkelige planleggingen så fort tidspunktet for vielsen er satt. Når dette er gjort kan dere begynne å lete etter lokale, og dere kan sende ut save the date-kort.

Brud fokuserer på brudgom
cropped-android-chrome-512x512-1.png

VELKOMMEN TIL DEN NYE BRYLLUPSHJELPEREN!

Et brudepar går hånd i hånd gjennom en åker med høyt gress

Something old, something new, something borrowed, something blue...

Bryllupshjelperen har fått en makeover! Noe kjenner dere kanskje til fra før, mens andre ting er helt nytt. Du finner fortsatt det du trenger for å planlegge den store dagen.

Noen punkter å nevne:

  • Planleggingsverktøyet er HELT GRATIS å bruke så lenge du trenger det.
  • Menyikonene tar deg til innlogging og nyttig brukerinformasjon.
  • Se etter verifiseringsstempel på leverandører som har høy kvalitet på sine tjenester. 

Vi oppdaterer siden fortløpende de neste månedene med flere artikler, nye leverandører og masse spennende innhold.

Heng med! 

ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.