Logo med teksten Bryllupshjelperen i gull

11 tips til unike bryllupsreiser i Norge

Drømmer du og din kjære om å utforske landet vårt som nygifte? En bryllupsreise i Norge kan gi dere romantikk, ro, action, storslagen natur og spesielle opplevelser på bortgjemte perler. Her er våre tips til magiske bryllupsreiser i eget land!
Picture of Therese Johannessen

Therese Johannessen

CEO & Eier
Без-названия-69

NORD-NORGE

Hamn i Senja

Senja, Troms

Det historiske fiskeværet Hamn i Senja er i dag en fredelig «get away», omkranset av storhavet og majestetiske fjell. Med en naturlig lyssetting av midnattssola sommerstid og nordlyset mellom september og april, får dere magiske omgivelser dere vil huske for alltid.

I Hamn er det en deilig ro, avslappet og uformell stemning, trivelig og raus service. Prøv dere gjerne på Kropps-ræking (bodyrafting) i malstrøm – en forfriskende båttur til malstrømmen Straumen. Her «hives gjæstan på havet» der de får sveve rundt med strømmen i flytedrakter. Kanskje med en havørn som nysgjerrig vitne?

Lokker ikke Kropps-ræking kan dere ta en wildlife-safari med båt, finne uendelige turmuligheter av alle vanskelighetsgrader, eller nyte stillheten tett på fugle- og dyrelivet fra en kajakk. Dagene kan avsluttes i et deilig boblebad. Med perfekt utsikt til både nordlys, midnattssol, solnedganger og annet spennende nordnorsk vær.

Arctic Panorama Lodge

Skjervøy, Troms

Svein og Aud ønsker dere velkommen til en fantastisk opplevelse – samtidig som dere føler dere som hjemme. Med lokalkunnskap, engasjement og varme vil de gi dere en bryllupsreise dere aldri vil glemme. Nyt en intim middag med spektakulær utsikt til fjell og magisk lys, eller bli kjent med likesinnede over en lunsj med lokale kvalitetsråvarer.

Når dere vil ut og få frisk luft og opplevelser er det mye å velge mellom: privat hvalsafari, turopplevelser, opplev samisk kultur eller dra på båttur. Eller er kanskje kjøring med hundeslede noe dere alltid har drømt om?

Trasti & Trine

Alta, Finnmark

Se for dere en kjærlighetsreise i hjertet av Finnmark. Lyset fra to hodelykter som opplever mørketida fra hundespannet sammen. En lang lunsj på en barrabb i april, hånd i hånd langs Altaelva omgitt av eventyrlystne huskyvalper. Dere to som nyter medbrakt nattmat på en topptur i midnattssol. Alle finner sitt eventyr hos Trasti & Trine, om det er en kort tur i nærområdet, en dagstur på fjellet med eget hundespann eller en flere dagers tur på vidda. Bo i deres egen hytte, i et hjemmekoselig gjestehus eller ta inn på den staselige Stengelsengården vintertid.

Få en smak av det gode liv: hundekjøring og fantastiske naturopplevelser akkompagnert av ekte, kortreist og unik matglede. Trasti & Trine er en økosertifisert bedrift, opptatt av å ta vare på både gjester, naturen, nærmiljøet og det nordnorske særpreget.

VESTLANDET

BesteBakken

Luster, Vestland

BesteBakken ligger der fjord, fjell og bre møtes, med en atmosfære som gir rom for nærhet og ro. Romantiske opplevelser knyttet til nærområdet og naturen er stikkordet. BesteBakken er bygget rundt huset til den originale Bestestova i Bakken, majestetisk plassert med utsikt over hele Hafslo. Etterkommerne etter «Besten» Ola Alme, Lindis og Odd Geir, har modernisert plassen og ønsker dere varmt velkommen. Dere kan velge mellom flere vakre rom, som alle har sitt særpreg.

Utforsk området med el-sykler, og ta deretter livet helt med ro i doble hengekøyer. Og hva med å starte neste dag med et besøk til alpakkaene, for litt kos, latter og god stemning? Vil dere ut på tur kan dere velge mellom for eksempel stølstur med lefsebaking og stølslunsj, ferjetur med omvisning i Urnes stavkirke, eller bretur til Austerdalsbreen. Kajakkpadling, ørretfiske og RIB-tur er også opplevelser som BesteBakken legger til rette for.

29/2 Aurland

Aurland, Vestland

Besøk en autentisk, gammel gård i romantiske og vakre omgivelser i hjertet av Sogn. Gården har blitt restaurert og gjort om til et boutique hotell med 10 unike rom og suiter, omgitt av en blomstrende hage. Opplev Norge på sitt ypperste, enten dere ror i en gammel trebåt på fjorden, vandrer langs fjelltoppene eller prøver fiskelykken i Aurlandselven. Kos dere med lokal og økologisk frokost og tre-retters middag servert i eldhuset, med kortreiste og smakfulle ingredienser. Nyt det å være nyforelsket igjen, i hagen omgitt av fosser og naturens lyder.

Aurlandsdalen kalles «Norges Grand Canyon», og byr på turer dere kommer til å huske resten av livet. Padle eller ro på UNESCO-vernede Nærøyfjorden eller vandre postveien som slingrer seg langs fjorden. Velg et stølsbesøk og møt både lokale budeier og firbente. Dere glemmer neppe lunsjen med hjemmelagede melkepletter og geitost produsert på gården. Heller ikke dagens avslutning i den vedfyrte stampen, med storslått utsikt som omkranser hele opplevelsen.

Blåtind Boutique Hotel

Stordal, Fjord

Legg bryllupsreisen til et lite familiedrevet hotell godt gjemt i en idyllisk fjellside. Hotellet drives av Christine og Ole som gir dere en personlig velkomst, og følger dere opp gjennom hele oppholdet. Hotellet har 20 rom og suiter, inkludert en bryllupssuite på hele 85 kvm med flott utsikt over dalen.

Etter en aktiv dag er det herlig å sette seg til bords i Vikinghuset. Matopplevelsen settes høyt hos Blåtind. Dere kan forvente kortreist kvalitetsmat tilberedt med sesongens råvarer. Vikinghuset er oppbygd etter gammel byggeskikk, tilnærmet det man har kunnet fremskaffe av opplysninger fra denne tiden. La dere fascinere av historier fra svunne tider, omgitt av tente lys og fyr i peisen. Dette er den perfekte bryllupsreisen for de historieinteresserte!

I området finnes også et eldorado av utflukter og aktiviteter. Blant annet rafting, juving, fjellturer, båtturer, kajakk, elvebading, jakt og fiske, matkurs og øl og vinsmaking. Eller hva med et besøk på Framgarden? En drøm for kultur- og naturinteresse, et totalrestaurert hyttetun fra 1700-tallet.

INNLANDET

Herangtunet Boutique Hotel

Heggenes, Valdres

Er Herangtunet Boutique Hotel Valdres’ best bevarte hemmelighet? Varm luksus i suiter som er så gjennomførte at dere også kan drømme dere bort til helt andre steder; Paris, Aspen, Island eller New York.

Herangtunet er den perfekte kombinasjonen av norsk natur og opplevelser, og sofistikerte omgivelser. Dere kan sove lenge, sitte ved ovnen, vandre gjennom det uberørte landskapet og ha lange samtaler over en gourmetmiddag. Mimre sammen om bryllupsfesten i en privat sauna og badestamp midt i skogen. Kjenn hvordan vinden suser i tretoppene og løfter stresset bort fra skuldrene, og ta vare på den helt spesielle tiden som nygifte.

I Valdres ved foten av Jotunheimen finnes det mye å finne på hvis dere klarer å løsrive dere fra det magiske hotellet. Frister en kveldstur i kano med villmarkslunsj? En tur over Besseggen er det mange som drømmer om, og her har dere et perfekt utgangspunkt. Om vinteren kan dere bli med på hundekjøring, isfiske, vinterridning og ikke minst friske skiopplevelser.

Hoel Gård

Nes på Hedmark

Hoel Gård er en storgård som ligger spesielt til i et idyllisk landskap kalt «Norges Toscana». Vertskapet, familien Sandberg, ønsker dere velkomne til overnatting i herskapelige og naturskjønne omgivelser. Med vakker utsikt over Mjøsa, et kjøkken i særklasse og en unik kulturhistorie, vil dere få en uforglemmelig bryllupsreise.

På Hoel Gård, Nes og Helgøya finnes det muligheter til å oppleve noe nytt hver dag.
Om dere ønsker å roe helt ned eller å finne på en hyggelig aktivitet sammen, så finnes det noe for enhver smak. Hva med en severdig tur med Skibladner på Mjøsa i solnedgang? Eller en romantisk tur i robåt med piknik på eget skjær? Start dagen med en sykkeltur langs landeveien mens dere nyter omgivelsene, og avslutt den med en måneskinnstur i kajakk fra bryggen.

Brudesuiten i hagen venter på dere!

ØSTLANDET

Ramme fjordhotell

Hvitsten, Vestby

I historiske omgivelser finner du en bryllupsreisedestinasjon med den praktfulle Havlystparken som bakteppe. Ramme fjordhotell er et nytt hotell, omgitt av en gård med frukttrær, jorder, drivhus, og husdyr. Stikkordene for bryllupsreisen her er kulturaktiviteter og tradisjonell og økologisk mat fra skogens og fjordens spiskammer.

Dere kan oppleve magiske øyeblikk ved fjorden der Kristiania-bohemen ferierte på slutten av 1800-tallet. Bli med på omvisning der en dyktig historieforteller tar dere med i Munchs fotspor. Hvis dere er i det mer eventyrlystne hjørnet, kan dere bli med på RIB-båt i Oslofjorden med høsting av stillehavsøsters, før dere nyter dem med et glass champagne på et svaberg. Avslutt dagen med en spasertur i Havlystparkens fantastiske blomsterallé, og nyt bryllupsreisen til det fulle.

Dalen hotel

Dalen, Telemark

Eventyrhotellet fra 1894 innbyr til en virkelig romantisk bryllupsreise. Dalen Hotel ligger ved Telemarkskanalens endespor, og med tårnsuiter og en vakker hage har dere alt dere behøver for startskuddet som nygifte. Er kulinariske opplevelser noe som står høyt på ønskelisten kan dere være trygge på at dere får alt dere ønsker dere: restaurant Bandak har kokker med Michelin-bakgrunn, og en middag her føles som en «kongelig romanse».

Opplevelsene står også i kø. En tur om bord M/S Henrik Ibsen er nesten obligatorisk. En kulturhistorisk seilas gjennom spektakulær norsk natur og sluseanlegg. Dra ut på en lengre fisketur, eller ta livet med ro i badstuen Soria Moria – midt i innsjøen Bandak. Avslutt rolig med en tur langs stien ved kanalen og ut til Buøy. Her er dere nærmest garantert å se bever hver kveld, der de leker seg i elven Tokkeåi som renner ut like bortenfor hotellet. Er dere heldige møter dere også på rådyrene som stadig løper forbi i skogholtet. 

SØRLANDET

Eikerapen Gjestegard

Åseral, Agder

Ta bryllupsturen til Norges sydligste vinterdestinasjon, med eget alpinanlegg og milevis med tur og skiløyper. Denne garden med sjel har et personale som gjør det de kan for å gjøre bryllupsreisen deres helt spesiell. Etter en frisk skitur kan dere trekke dere tilbake til et stort rom med boblebad og balkong.

Åseral har også sommeropplevelser i fleng: flotte badevann og gode fiskemuligheter, om dere trives i det våte element. Eller hva med et besøk til en jernalder-gård, eller Ljosland fjellhage som inneholder fjellplanter fra Norge? Dere kan også låne kano, eller dra på ridetur. Feire kjærligheten i romantiske omgivelser ved dette sveitserhotellet.

Bilder er gjengitt med tillatelse fra destinasjonene.

Vil du ha flere tips til bryllupsreiser? Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få tilsendt den neste artikkelen i serien bryllupsreiser – Unike overnattinger!

følg oss

Mer inspirasjon?

Brudepar sitter på et berg og tar bilder mot blått hav på en solfylt dag

Slik får dere en magisk bryllupsreise

Den originale bryllupsreisen varte i en måned, og handlet om at paret skulle drikke seg fulle på vin og bli beruset av kjærligheten de hadde for hverandre. Men i dagens samfunn er det kanskje ikke like enkelt å forsvinne fra forpliktelser i en hel måned. Ikke er det spesielt billig heller. Men en hvilken som helst bryllupsreise kan bli magisk! Her er en av våre eksperters topp-tips. 

Brudepar snakker sammen ute med et tre i bakgrunn

Bryllupsnatten

Etter å ha vært konge og dronning for en dag, skulle det vel bare mangle at dagen ender herskapelig også.

Hodet av en brun lama i front med et gult hus i bakgrunn mot grønne åskammer, fjord og fjell
ER DU ALLEREDE REGISTRERT?
NY BRUKER?

Bruk det digitale planleggingsverktøyet
HELT GRATIS!

Har du problemer med kontoen? Send mail til post@bryllupshjelperen.no og du får svar innen 1 – 2 arbeidsdager.